Luleå HF

115788 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1842070

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: lugna er grabbar.. Så här såg Brynäs ut i början med bulan. Jag tror det tar ett tag att höja lägsta nivån i presspelet. Alla måste kugga i, i varje byte. Tycker ni ser flera klasser bättre ut i år. Tror på en riktigt bra avslutning på oktober alternativt en bra november.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
smallround: Först och främst...grattis till vinsten idag, ni har börjat trögt, men nu vänder det kanske :-)
Ja, det är inte spelet som inte fungerat, det håller jag med att det ser bättre ut än förra säsongen, ja jag skulle nog t.om kunna säga sedan Rönken slutade.
Men vi har en rekord början med en massa otur och tillfälligheter mot oss, de flesta matcher har vi varit bättre än våra motståndare i spel och skapa klara målchanser, men haft en jävla oförmåga i det avgörande läget samt att våra motståndare gjort mål på sånt som inte ens är en målchans, bara en massa slumppuckar som studsat in eller sånna som Lassi tar i 99 fall av 100, som t.ex Widring 2-3 fjösare i öppet läge från blå, typ, i senaste matchen följt av ett riktigt slump-studsmål.
Men som du säger, ljuspunkten är att spelet stämt och det är det som är hoppet på att poängen ska börja trilla in.
Det är dock betydligt mer surt att förlora poäng och matcher då man är klart bättre än förlora matcher då motståndarna är bättre.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
smallround: Tack och du har säkert rätt.

Det vi ser på isen från Luleå Hockey är ju på många sätt glädjande men som du säger - det kommer att och får ta tid.

Hotet skulle hypotetiskt kunna vara att många tappade ledningar skulle kunna få konsekvenser.

Typ ledningen att börja klia i byta tränare-fingrar, men det har aldrig skett i Luleå förutom "på något vis" i fjol då Skuggan sparkades snett uppåt. Och Bulan är untouchable i Luleå. Han kan skicka in laget iklädda solglasögon - vilket han gjorde när han tränade junisarna;-) - och vi bara applåderar.

En annan risk att tränaren krisar ihop men det inser ju alla att det händer aldrig Bulan. Kom ihåg följande:

2017-01-07Brynäs IF - Växjö Lakers HC 1 - 4 ( 0-1, 1-1, 0-2 )
2017-01-12Djurgårdens IF - Brynäs IF4 - 3( 2-1, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0 )
2017-01-14Brynäs IF - Djurgårdens IF 0 - 3 ( 0-0, 0-2, 0-1 )
2017-01-19Brynäs IF - Örebro HK 3 - 4 ( 2-0, 1-2, 0-1, 0-1 )
2017-01-21Skellefteå AIK - Brynäs IF 3 - 0 ( 1-0, 1-0, 1-0 )
2017-01-26Frölunda HC - Brynäs IF 2 - 4 ( 1-0, 1-1, 0-3 )
2017-01-28Brynäs IF - IF Malmö Redhawks 2 - 4 ( 0-2, 0-0, 2-2
2017-01-31Brynäs IF - Skellefteå AIK 2 - 6 ( 1-1, 1-2, 0-3 )

och väldiga rop på Bulans avgång "eftersom han skulle skriva på för Luleå", från media och från många supportrar.

Bulan och Pölsan tog inte åt sig ett skit utan visste vad de sysslade med och efter den ovanstående raden av många förluster gick man fram till en suddenpuck från SM-Glud.

Har man varit med om något sådant - som Bulan har - står man pall när det stormar.

Spelarna tappar lusten och revolutionerar, kräver tränarens avgång? Helt otänkbart förstås. Den spelare som kräver Bulans avgång har i princip lämnat in sin egen avgångsansökan. Enstaka spelare som ballar ur och förstör stämningen? Ja, det var jag tidigare rädd för. Ingen har glömt hur Johan Harju ballade ur när Rönken och Bulan krävde att han skulle grovarbeta. Men just därför är jag jätteglad att se hur Johan börjat säsongen - t o m fast Bulan utsåg Olle till lagkapten - och jag tycker att det ser ut som att Johan har utvecklats till att bli en utmärkt fungerande spelare i Luleå där också hans önskade spetskompetens kommer till sin rätt. Det fanns ju fler spelare som man inte visste var man hade men det verkar som att de mesta hänger på och vill vara med. Fast jag är liiite osäker på Anton Hedman. Av det jag sett tycker jag inte att han hittat sin roll i systemet, exakt hur han - med det han är bra på - skulle kunna tillföra laget det han kan. Min personliga uppfattning är att han skulle ge järnet för att fungera lika väl som de andra i presspelet inklusive att han med sin tyngd kan tillföra en fysisk dimension när det behövs; utan att åka runt och leta tacklingar medan lagspelet kommer i andra hand. Dessutom tycker jag att han ofta varit en utmärkt spelare i slottet i anfall, en som kan stå emot stora backar, en som kan äga området och irritera motståndarförsvaren. Bulan kanske skulle ge Hedman ett gäng historiska rullar för att studera kanske Holmström men i högre grad Wernblom. I samma anda kunde han få se rullar med fläskberget med instruktionen "gör aldrig så här".

Supportrarna ballar ur, kräver att "något görs"?

Glöm det!

Luleås supportrar KAN hockey och de flesta har varit med på resan från Rograrna till Rönken/Bulan till Fagervall till Skuggan och nu till Bulan. Och vet vad det betytt för laget. Skulle det ha behövts att acceptera ett Luleå nere under strecken till efter jul innan spelet började fungera är jag övertygad om att supportrarna skulle ha stått ut och vetat att efter regn kommer solsken. Glädjande nog ser det ut att gå mycket snabbare än så.

Mest funderar jag nog på senaste tiden hur det kommer att gå för Robin Kovacs. Det blir en spännande utmaning att följa och skulle det lyckas för Robin kan det bli riktigt roligt:-)
Kommentera