Luleå HF

115788 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1842857

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: He he, när det gäller att definiera spelare som "kommande från bygden" är det enda man kan räkna med att Apan kommer att töja på den definitionen ända till att de kan ljuga om det även sedan de återkommit till sitt vanliga - att lira med 95% köpespelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu när hösten börjat på riktigt är det dags att följa Anders Nilssons äventyr i NHL.

I år spelar han ju för Vancouver Canucks där han är tänkt att konkurrera med spaden med Jacob Markström. Vancouver har ju underförstått avsett satsa på Markan för förstaspaden sedan en tid, men Markan har inte riktigt fått det att lossna ännu så att klubben kan ge honom det monsterkontrakt man planerat.

När nu ANders kommer till är förstås planen i första hand att Markan ska lyckas, men samtidigt har Anders blivit ett namn sedan hans insats för Buffalo och skulle han övertyga i stället för Markan är det inte uteslutet att han kan få chans på Canucs förstaspade.

Men försäsongen gick "sådär" för Anders - som vanligen brukar vara kanonbra då - medan Markan gjorde ett antal riktigt fina insatser.

När säsongen nu startat har Markan haft spaden varje match och så här har det gått:

1. Vancouver-Edmonton 3-2 94,29% av Markan
2. Vancouver-Ottawa 2-3SO 95,24% av Markan
3. Vancouver-Winnipeg 2-4 84,21% av Markan
4. Vancouver-Calgary 2-5 81,48% av Markan

Nu vet jag förstås inte hur matcherna sett ut. Men när Vancouver nu ska iväg på roadtrip med följande fem matcher på åtta dagar närmar sig Anders debut med Canucks spade - den femte NHL-klubb han tar spaden för:

tisdag Ottawa-Vancouver
torsdag Boston-Vancouver
fredag Buffalo-Vancouver
söndag Detroit-Vancouver
tisdag Minnesota-Vancouver

Anders kanske får ta spaden redan i övermorgon mot Ottawa?
Kommentera