Luleå HF

115718 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1843512

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag läste precis en mycket tragisk berättelse (länk).

Det var Lizana Wallner som berättade om villkoren för damkronorna och hur de "utvecklats".

För åtta år sedan fick de samlas två veckor på plats innan OS för att spela ihop sig mot bra motstånd och dessutom ersattes de för förlorad arbetsinkomst de dagar de de var borta för att spela för Sverige.

Ingen fantastisk ersättning förstås, men det gick och 19-åriga Lizana som var med hoppades att utvecklingen skulle fortsätta.

Men det blev tvärtom. Nu tvingas samtliga att ta ut semesterdagar för att delta i PorkaBorkens upprepade förluster på förluster mot Finland och de, som inte kan delta någon gång när PorkaBork kallar, sparkas omedelbart ut och är körd för all framtid.

När PorkaBorken sedan tar damkronorna till OS kommer det troligen att bli med mycket kort förberedelse men ändå blir damerna tvungna att ta ledigt utan lön för att delta, eftersom de redan bränt alla semesterdagar på PorkaBorkens samlingar där de förväntas inte bara spela hockey utan väckas fyra på morgonen för att vandra flera mil med tung packning i hällande regn.

Det är en sådan skandal att detta iscensatts och än värre att det får fortgå trots att alla vet hur ini helvitte fel det är.

Skulle detta få ske om det gällde män?

Knappast.

Men vanskötseln har även drabbat Tre Kronor eftersom Boustedt tillät Mårts att sabotera för laget i massor av år och nu låter han kompisen PorkaBork - som var huvudtränare i Hammarby när Boustedt var grön tränare för B-junisarna i Bajen - sabotera damkronorna.

Fyfan.
Kommentera