Luleå HF

115465 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1847207

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En subjektiv tyckare på Hockeysverige - vars kvalitet fallit här och var - sovrar fram följande från CryBert:

"Skellefteås tränare Bert Robertsson var starkt kritisk efter matchen. Han menar på att det är alldeles för mycket folk i målgården från det defensiva laget för att det ska kunna bli mål.
— Det är svårt att få duktiga spelare att skina i svensk ishockey just nu, tyvärr.
— Det är en jävla massa folk i målgården. En kompis, en friidrottare, sa till mig en gång att snart står det fem man plus målvakt i målgården och skyddar målet, kontrar. Det börjar nästan se ut så lite grann."

CryBert lät knappast negativ, lyfte bara att det försvarande - inte det "defensiva" - laget jobbar hårt, samt lyfte fram presspelet som det viktiga inslaget, men det hoppade "journalisten" över för att få fram sitt s k budskap "starkt kritisk" vilket jag knappast uppfattade CryBert som; snarare att han föörsökte förklara varför Apan hade så svårt att göra mål.

Att journalisten kallar Djurgårn det "defensiva" laget anser jag vara en ren förolämpning. Jag tycker att Djurgårn lirade en offensiv och positiv hockey, samt att de lirade presspel där alla spelare gjorde sin plikt och på så sätt gav de inte Apans skyttar fritt att göra som de ville.

Eftersom Apan inte kom någon vart gick de över till överfallshockeyn, dvs när pucken var inne i Djurgårns målområde kastade sig 2-3-4 Apor in och bökade och petade och slog och försökte - SÅ VAD FAN SKA GÅRDARNA GÖRA?

Sticka därifrån? Åka upp till mittcirkeln och diskutera vad det blir till middag efter maten?

Klart som fan att gårdarna går in för att skydda vakten mot överfallen från Apan.

Riktigt uselt skrivet, nästan som att apmonstrumet eller brännvinsjournalisten hade skrivit det själv.

Jag är så irriterad att jag skiter i att länka till det skrivna, usch!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Bert är fan bara pinsam...kan ju för fan inte vänta på att SHL gör om reglerna...fast då dyker nästa problem upp för snorungen(yngre än mig)...han/dom har inte kunnandet...
Kommentera