Luleå HF

115824 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1847235

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det var humor på hög nivå då man läste Green Yåååda och Faster Sidekicks inlägg för typ två år sedan om hur duktig Sållet mApKyss Svensson var och att han var en internationell duktig målvakt och den klart bästa vi hade i Elitserien och att han var klart bättre än Grizzly och borde hellre stå som första målis för Tre Kronor istället för Hank Lundqvist. Många roliga garv där :-)
Sanningen då? Den riktiga sanningen alltså...inte AP-sanningen.
Jo, nu ska jag vara rättvis mot mApKyss och säga att han var en helt duglig målvakt i Elitseriemått mätt men mäktar man bara med 92% som målvakt i ett topplag så är det inte toppklass då man som målvakt per automatik får 1-2% bättre statistik iom att ett topplag inte släpper till lika många skott och klara målchanser bakåt, vilket innebär att mApKyss skulle bara mäktat med 90-91% och kanske knappt det ens i ett lag som låg på den undre delen av tabellen. Att han ens fick Honken Trophy 2016 var en skandal och frågan är om inte juryn var dopad med Skellefteå Kraft pengar då Lasse Johansson i Frölunda hade klart överglänst Sållet Svensson under hela säsongen och en hade en märkbart bättre räddningsprocent.
Vidare sanningar är att mApKyss inte är, eller nånsin kommer att vara ens i närheten av Grizzlys kaliber på internationell plan vad det gäller vaktandet och att Hank Lundqvist är den bästa vakt som Sverige någonsin spottat ut från Elitserien och kommer att vara mkt svårslagen om den platsen ever, hur mkt än Apatrollen vill annat...tihihihihi, fniss fniss
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ja, det är riktigt illustrativt i efterhand att få facit.

När sållet mApKyss spelade i Elitserien SHL hävdades från vissa håll att han var en jätteduktig vakt, t o m att han fick Honkenpriset, med motivet att han blivit bättre år för år, vilket var lögn - han hade inte förbättrat sina siffror ett dugg, och sanningen var den att han i ett topplag - som Apan då var - hade en tämligen enkel uppgift och borde haft betydligt bättre stats - om han varit en riktigt duktig vakt.

Att han dessutom myglade och fuskade gjorde att han blev en osympatisk och osportslig typ. Det där var ju en specialitet som fr a Hadelöv utvecklade hos Apan och sållet blev hans arvtagare. När någon utespelare från motståndarlaget åkte förbi målet stack de ut klubban eller kastade fram skridskon för att fälla motståndaren och inte sällan valde de att själva "falla" för att lura domarna att visa ut den utespelare - som var oskyldig men blivit attackerad. Vidrigt, tycker jag, och en sådan spelare ska aldrig hyllas. Att han dessutom hyllas med det inkompetenta påståendet att han är "duktig" gör bara det hela mycket värre.

Och nu är han i KHL och då får vi facit: hur "duktig" är sållet, när han inte har spaden för ett topplag?

Inte duktig alls. Medioker. Jämför man med Anders Grizzly Nilsson är det som ett blåbär mot en gigant.

Varför är det då nödvändigt att lyfta fram hur kass sållet är?

För att visa att alla som "tyckte" annat inte visste vad de talade om. Och att han fullständigt sjukt tilldelades Honken Trophy ett år gör det bara än viktigare att visa upp hur j-a uselt ett antal självutnämnda experter bedömer saken.
Kommentera