Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1849011

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Verkar inte som att Apan pensionerar nummer. I stället tycks spelarna bli upphissade på någon sorts "Wall of Shame" eller hur det nu hette.

Troligen är det snål-Apan som lyser igenom; de vill återanvända numren så länge de kan.

Men att hissa upp hela 12 väsentligen no-names, varav de enda kända är köpespelare är förstås ett hån mot bygden.

Tycker att de borde tänka om och som enda hissade välja denne Mikaelsson som till >99% befann sig i Division 1-Allsvenskan med Apan och som tycks ha förlorat, förlorat och förlorat igen. På så sätt symboliserar han förstås Apans själ som förlorarnas FÖRLORARKLUBB.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: En som definitivt inte är en ”no name” är Erixon...ingen poänggörare...men däremot såg till att poängörarna gjorde så lite som möjligt av detta

Läste en hokkyblaska om en intervju om å med honom i slutet av kariären där dom även hade intervjuat en ”hyffsad” poänggörare med namnet Mario Lemieux om vem han ansåg vara den spelare han helst inte ville möta i NHL...

Eftersom han så gott som alltid fick spela mot dom bäste poängmakarna i motståndarlagen så hade han rätt så hyffsad +/- statistik i sina sista tre säsonger.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag skrev ju igår att sexpressennyström hade varit i US och satt sig in i problemet hjärnskador i hockeyn, och hoppades att han skulle förstå det hela och därför skulle kunna använda sin journalistiska piedestal till att argumentera för vettiga förändringar samt vederlägga idiotiska synpunkter från döda, döda wikegård/lindström.

Men så blir det nog inte. För nu kommer nyströms tvåa, en rejäl artikel idag om slagskämpen Derek Boogaard som uppfostrades ända sedan junisligorna att slåss och sedan dog bara 28 år ung.

Nyström. Det är INTE slagsmålen som är farliga och så länge du tror det har du inte förstått någonting.

T o m i NHL där det handlar om många och rejäla slagsmål är de en bisak i sammanhanget. De flesta uppfattning blir när man läser sådant som du och liknande skriver att >95% av hjärnskadorna orsakas av slagsmål. Så är det inte. Utan precis tvärtom.

Uppfattningen att slagsmål har en förhindrande effekt mot farligt fult spel är faktiskt korrekt. Se, Sidney Crosby som försökt köra utan livvakt, hur gick det? ett år borta efter hjärnskakningar.

Det räcker ju med att kolla in SHL och fråga sig: hur många farliga slag på käften har du sett där? Och ändå har vi sett ett ökande antal hjärnskakningar och folk som fått lägga ned karriären på senare år (just denna säsongs inledning har dock varit bättre, kan det vara avsaknad av fläskberget som gör att folk spelare renare hockey?) och hur har de skadats?

Nej, Nyström. Släpp slagsmålen och sätt dig ordentligt in i problemet så att du får klart för dig vad som är orsaken och kan arbeta mot det. T ex genom att starta en kampanj för att avskaffa mordvanet hårda axelkåpor.
Kommentera