Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1851781

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan lyckades senast lura Warulfven att "vi kör bara framåt" och skiter i försvar (Apan är ju tvungen att spela så, de har ju inget försvar) och när Ulfven trodde det var över lyckades ju Apans köpespelare peta in några mål och vinna.

Senast var det alltså andralinan med köpespelarna Holloway och Olofsson framför köpespelarna Ellis och Katic; med ett nödtorftigt bygdenalibi i form av Pettersson, som lyckades måla.

Tidigare har det varit förstalinan med köpespelarna Möller och highsticking, framför köpespelarna Kostka och Pudas; med ett nödtorftigt bygdenalibi i form av Lindholm, som lyckats måla.

Men räcker det mot Läjkers?

Nej, det tror jag inte. Till skillnad från Apan har ju Läjkers ett försvar. Ett lag där alla spelare behärskar presspel och med ett första backpar med Welch, ett andra backpar med Rahimi, kompletterat med andra duktiga backar och så detta framför Luleå-utbildade Victor "inga returer" Fasth, som slog igenom i Läjkers.

Ett lag vars spel år efter år utvecklats av duktiga Sam Hallam att bli komplett och nästan oslagbara - i år har de bara torskat mot Luleå, Djurgårn och Malmö men vunnit resten.

Samtidigt som Apan saknar huvudtränare - ingen vill ta det jobbet och "drabbas" av de meningslösa assistenterna CryBert och Klockare som gärna sticker knivar i ryggen - och därför inte har något spel alls, annat än gamla vanliga "tuta och kör" för vilket de köpt in köpespelare som nödtorftigt fixar det spelet, men kan inget annat.

Nej, jag räknar med att Läjkers äger sönder Apan idag. Och om de vill, utklassningsvinner med typ 1-0. Mer behöver de inte, och när de väl har fått in ettan kan de lugnt neutralisera Apans köpelinor och döda Apan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, Apan är verkligen ett lag i förfall.

Apan Lindholm - enda "bygdeninslaget" i Apans av köpespelare helt dominerade förstafemma - visar redan efter 23 sekunder att han lärt sig mycket "hockey" av Jocke "highsticking" Lindström och klipper till en Läjkersback i ansiktet med klubban helt utan anledning.

Apan åker på 2+2 minuters utvisning och Läjkers pangar direkt in 2-0.

Det var den matchen det.

Nyss fick vi för övrigt se 175 cm 74 kg Söderlund försöka spela tuta och kör-aphockey i Läjkerszonen med följd att 190 cm 98 kg Rahimi (Burkölenutbildad) tacklade honom bröst mot bröst och den lille Apan fick hjälpas av isen in i omklädningsrummet. Någon minut senare ger Rahimi en liknande tackling på Apbacken köpespelaren Ellis som också går i isen.

Förr i världen brukade Apan skicka fram Martin Lundberg för att slåss i sådana lägen. Men om Lundberg rycker in i dag hjälper det inte Apan. Lundberg vägrade nämligen komma "hem" till Apan och spelar i ett lag utan sektbeteende men med huvudtränare; Växjö Läjkers.

Något säger mig att Apan går på pumpen bokstavligt talat idag :-)
Kommentera