Luleå HF

115849 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1861626

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Nu ska den slashing för vilken Oscar Steen blev utvisad när 4.2 sek återstod av matchen mot US of D granskas och det rapporteras att Sverige så sent som ett par timmar före match kan få besked om att Steen stängs av.

Naturligtvis vore det trist eftersom Steen är tredje länken i Luleålinan, där de båda Luleåutbildade Isac och Tim är de två andra. Obra eftersom den lilnan fungerat utmärkt vanligen som brunkarlina men så sent som i kvartsfinalen blixtrade till offensivt och var Småkronornas effektivaste framåt och dessutom sköt Steen ett snyggt mål även mot US of D.

Vi är ju vana att nordamerikaner beter sig hur de vill internationellt för att fuska sig till fördelar i bästa Apstil - kom ihåg hur de hanterat de europeiska lagen under Canda Cup exempelvis.

Men vad gjorde Steen och hur fult var det?

Se nedanstående bild. Det är där Steen slår till med klubban på höger knäs utsida på den amerikanske forwardspelaren, när pucken är på väg till honom (den lilla grå fläcken kl 14) men inte når fram eftersom svenskan längst till höger är den som får pucken och spelar den uppåt mot amerikanska zon.

Naturligtvis fusk och regelbrott och helt korrekt att Steen blev utvisad. Dessutom onödigt, med 4.2 sekunder kvar av matchen och Sverige har ledningen med 4-2.

Hur skadad blev amerikanen?

Äsch! Ett litet blåmärke bara, helt ofarligt. Jag lovar och garanterar att värre skada kan absolut inte ske efter det slaget. Men amerikanen la sig på isen, låg kvar länge, och fick så småningom hjälpas ut med stöd av två personer.

Att de inte rekvirerade en helikopter för att frakta ut honom....

Avstängning för det där?

Det vore en veritabel skandal och de enda anledningar som skulle motivera en avstängning är
a) hämnd av US of D
b) gynnande av Småkanada
så visst kan det tänkas att ske, eftersom det är sådant osportsligt man pysslar med i nordamerika när man ska "bevisa" att Kanada eller US of D är bäst i hockey.

Men skulle man granska och bestraffa något behöver man inte leta länge. Eftersom amerikanerna slängde sig på isen gång på gång för att förstärka/filma sig till utvisningar i tredje perioden när de fått klart för sig att de inte fixade att måla på Filip och besegra småkronorna med ärliga medel.

Mycket trevligt när småkronorna la in två suveräna kontringsmål inom mindre än en halv minut i boxplay och gick från 2-1 till 4-1.

Men osportsligt som fan av US of D att filma som j-a kärringar* och ska detta osportsliga följas av fortsatt osportsligt genom att stänga av Oskar Steen? Ja. i så fall har nordamerikanerna** skämt ut sig rejält.

*jag är ingen #metoo-typ och använder inte "begreppet kärring" för att syfta till kvinnor utan till ett hysteriskt och gnälligt samt omanligt... eller otufft, får jag väl uttrycka det? uppträdande.

**spelar ingen roll vilka som ingår i den nämnd som tar beslutet. Alla normala inser ju att inte fan ska det vara avstängning och skulle det bli så ändå måste det bero på subjektiv och osportslig påtryckning från nordamerikanskt håll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Yep, Steen spelar och Luleålinan är intakt.

Han blev inte avstängd, men fick en "varning".

Rättvisan segrade och det är alltid trevligt när så sker, för det är inte alltid.
Kommentera