Luleå HF

115824 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1862064

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Löste det hela genom att titta i efterhand, slutade titta med två min kvar...:) har så svårt att motivera mig att titta om jag inte tror på en seger, faktiskt har jag börjat tappa lusten för att kolla på Modo i nuläget.

Ang utvisningar så tycker jag den första på Lias är mkt tveksam, men visst det kan vara en hakning. Gustav Lindström tycker jag också är märklig, för visst blir kandensaren tacklingsbar när han touchar pucken. Har flera ggr sett svenska spelare få en tackling efter att de passat iväg pucken. Skitsamma de redde ut sina BP. Däremot så missades två ganska klara utvisningar en på Lias och på Elias, synd då man velat se iaf ett svenskt PP till.

På det stora hela så har vi tagit otroliga kliv framåt sen de mörka åren i mitten på 2000-talet. För första gången känns det som att vi utmanar Kanada på allvar "over there", det har börjat med lite vinster i gruppspel för att sedan successivt jobba upp vanan och skaffa sig erfarenheter via finaler. Det har klagats de två senaste åren på att vi inte vinner bronsmatcherna men det tror jag är ett resultat av ribban höjts och luften går ut laget när man inte når final. 6 finaler på 11 år är endast toppat av Kanada med 8. Denna gång kändes det som att de var redo för uppgiften på ett annat sätt än tidigare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Jo, och dina synpunkter i efterhand är säkert mer korrekta - då kan man ju ofta bedöma bättre genom att stoppa och köra igenom situationer mer noggrant.

Håller med om småkronornas ökade förmåga. Har ju också undrat varför vi inte lyckats bättre trots att vi haft många spelare som senare etablerats som riktigt stora stjärnor i NHL. Men kanske vi inte haft mentaliteten och kanske vi haft för svaga ledare av typen sorgny bendelin, gnomen mårts m fl, även om faktiskt rogern gick hela vägen fast kanske med flyt dugliga spelare.

Ändå tycker jag att inte bara småkronornas styrka förklarar matchbilderna. Nog var väl både US of D och småkanada märkligt initiativlösa som vore de skrämda av oss stora delarna av matcherna? Bara under matchernas slutskeenden kändes det som att de agerade mer "normalt" för att vara sådana lag - agerade som tidigare årgångar gjort mest hela matcherna.
Kommentera