Luleå HF

115758 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1863404

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja! Luleå klarade det och nu har de tagit samtliga 12 poäng av det HV som skitvann mot Luleå i semifinalen i fjol.

Ställningen i tabelltoppen är alltså just nu:

1. Dampungen 28 m +58 70 p
2. Luleå Hockey 26 m +70 69 p

och de matcher som återstår är följande:

18-01-20 16:00 Luleå HF - Djurgårdens IF
18-01-20 19:00 MODO Hockey - Linköping HC

18-01-21 13:00 Luleå HF - Djurgårdens IF
18-01-21 13:00 MODO Hockey - Linköping HC

18-01-24 19:00 Linköping HC - AIK IF

18-01-26 19:00 Luleå HF - Göteborg HC

18-01-27 13:00 Luleå HF - Göteborg HC

18-02-28 19:00 Brynäs IF - Linköping HC

18-03-01 19:00 MODO Hockey - Luleå HF

18-03-02 19:00 Brynäs IF - Luleå HF

18-03-03 14:00 Leksands IF - Luleå HF
18-03-03 15:30 Linköping HC - Göteborg HC

18-03-04 13:00 Linköping HC - Göteborg HC

18-03-07 19:00 Luleå HF - MODO Hockey

18-03-10 12:00 HV 71 - Linköping HC
18-03-10 16:45 SDE HF - Luleå HF

18-03-11 13:00 Göteborg HC - Linköping HC
18-03-11 13:00 AIK IF - Luleå HF

Nu närmast lite tufft motstånd i form av dubbelmöte med regerande mästarna Damgården för Luleå men matcherna går i Luleå och samtidigt har Dampungen dubbelöte borta mot DaMooDoo, ett lah som varit starkare än Damgården i år, och lirat jämnt borta mot Dampungen som dock vunnit båda matcherna med 3-2 respektive 5-4, senaste matchen på straffar.

Nja. Pga schemat kanske det dröjer två veckor innan Luleå passerar och tar pole position men sedan blir avslutningen enklare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vad kännetecknar en bra chef - eller rättare ledare, t ex i form av en huvudansvarig tränare?

Jag tycker definitivt inte att det krävs att vederbörande beslutar om alla detaljer och lägger sig i allting inklusive färg på isoleringsbandet för att tejpa klubbor.

En bra ledare vet VAD den måste ta ansvar för men har inga problem att delegera vissa uppgifter till assistenter att ansvara för. Ledaren måste dock ansvara för helheten.

Det verkliga betyget på ledarens insatser är resultatet relativt resurserna.

Anders Forsberg var under sin tid i Apan en ledare som såväl nationellt som internationellt hyllades som en enastående bra ledare. Han representerade Apan utåt på ett fantastiskt fint sätt och såg till att truppen hade de spelare som behövdes samt att hans assistenter fick de instruktioner och uppdrag de skulle ha - inklusive mandat och makt för att genomföra det.

Men i hans omgivning fanns ett antal inte speciellt begåvade figurer som inbillade sig att det var DE som var bästigast och efter att ha intrigerat i lönndom under en hel höst överföll de stackars Anders och stack sina Brutusknivar i ryggen på honom.

Apsekten gjorde därefter som vanligt. Framställde sig själva som ofelbara och bästigast genom att sprida fantasier och rena lögner på de mest illvilliga sätt - speciellt genom hovnarren brännvinsjournalisten Fehlman och andra nyttiga idioter - för att ta heder och ära av Anders Forsberg.

"Det är vi som är experterna, det är vi som är bästigast, det är vi som är ledarna, igen-kligen" bräkte fårskocken för att sno åt sig det som inte tillhörde dem.

Så j-a snåla och elaka var de att Anders inte ens fick den Gludmedalj som laget tog några månader efter att han lett laget i tre år.

Fyfan, säger jag.

Aplasse J hävdade att det var HAN som byggt ihop laget. Men sanningen är den att Aplasses inköp åren igenom dominerats av fiaskon och felköp och det är bara under åren med den internationellt framstående NHL-scouten Anders som Apan verkligen rekryterade ett antal perfekt samspelta spelare.

CryBert hade ju uppdraget att stå och blåsa i en pipa under träningarna och hade dessutom egen erfarenhet att bygga på när han la sig i stora frågor som vilken färg det skulle vara på tejpen.

Och de där två nissarna - eller rättare, låt oss beteckna dem vid deras korrekta namn: Judas och Brutus - stal det som var Anders rättmätiga arv.

Nu har Aplasse gjort en "karriär" som assisterande tränare i Zürich och naturligtvis fått sparken efter en fiaskoinsats. Aplasse är ju sedan tidigare en misslyckad junistränare och det enda "positiva" han införde hos Apan var ju att kvällstid sitta och ringa i lönndom för att lura till sig 12-13-åringar från andra klubbar.

Den "expertkompetensen" hade han föga nytta av i Schweiz, förstås.

Ja, fyfan, vilken uppblåst nolla och tänk bara när Apan spred rykten om att Aplasse var så världsbästigast att Ryssland var beredda att betala honom ett monsterkontrakt för att stå i båset och coacha Ryssland i OS! Mycket generande för de som trodde på de uppgifterna på den tiden, men vi var tack-och-lov några som insåg att det var fullständigt befängt.

CryBert då?

Ja, han har ju fullständigt kollapsat på senare tid. Under och efter varje match vrålar och gnäller och klagar och skäller han på domarna som skyldiga för förlusten.

Aldrig att det beror på Aplaget när de förlorar. Aldrig att det beror på Aplagets tränare CryBert när de förlorar.

Nej, det är domarnas fel.

Efter varje match har han först gråtit ihjäl sig på presskonferenserna och hävdat att de blivit bortdömda. För att sedan förklara att det är för mycket gnäll på domare!

Helt sjukt.

Nu har han kört den där gråtvalsen så många gånger att media tröttnat och igår brände Nerikes Allehanda CryBert genom att berätta hur han uppträder efter förluster. Nämligen attackerar domarna. Senast fick Sjöqvistarn helt enkelt slänga ut CryBert ur domarrummet, dit han trängt sig in. Och idag hävdar CryBert att "jag uppträdde helt juste och ville bara ställa en fråga".

Snacka om att sakna insikt.

Sedan CryBert bröt ihop på presskonferensen med Anders Forsberg - mest beroende för att han skämdes för knivhuggen i ryggen, förmodar jag - har media delvis lämnat honom i fred för att han inte ska bli ledsen i ögat och hotat med gruvarbetarna eller med att sjunga "we shall overcome" igen, medan kompisen Swikegård applåderar och förklarar att det är fint "med en karl som visar känslor".

Vi andra konstaterar att numera är det fullständigt klart att för den ledning som byggde upp Apan att nå toppen i svensk hockey ansvarade Anders Forsberg och ingen annan.

När det gäller den lille råttan CryBert var det lätt för honom att stå och ta emot applåderna för det som Anders genomfört - så länge det fungerade - men nu, när det blåser kalla vindar kring Apan, som faller i tabellen, då har vi nått det läge när det som allra mest behövs en väl fungerande ledare. Det är nu, när en ledare måste visa vad den går för!

Och vad visar CryBert?

Att han inte kan hantera situationen och i stället raaaaaasar på domarkåren för att skylla bort sina egna tillkortakommanden.

Och var har vi Klockare? Den anonyme jeppen som mest gömmer sig bakom alla andra, står och skrapar med foten och viskar så att ingen hör vad han säger med fladdrande blick och en allmän uppsyn som en felknäppt skjorta.

Ja, det vet ju ingen och har aldrig vetat heller. Men igår plockade jag upp presskonferensen för att höra VryBert
a) Skälla ut domarna för förlusten
b) Beklaga sig över att folk skällde på domare
men Apan hade haft insikt nog att inte släppa fram CryBert utan det var skuggfiguren Klockare som dök upp. Vad sa han? Att Örebro var bättre!

Mycket överraskande. Apan har ju i tio års tid ALDRIG erkänt att de förlorat mot ett lag som varit bättre.

Hur ska vi förklara det där?

Jag kan bara tro att även Klockare håller på att bryta ihop och sålunda helt omskakad glömde han sig, tappade drilldisciplinen i apsekten, och av misstag råkade tala sanning.

Nej, det ledargarnityret som "var de igen-kliga ledarna" enligt egen bedömning; de har nu fått utstå en normal prövning för första gången och då bevisas det vi alla hela tiden känt till.

Apan skulle ha behövt en riktig ledare nu som då. En Anders Forsberg.
Kommentera