Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1863465

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: jag väljer att titta på de 10 senaste matcherna och där e Frölunda 3:a på 20 inspelade poäng, samma som Bif och bara 1 poäng sämre än Lakers!! Så det lutar åt topp 4!
Men den som lever får se;)

Mike.F
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag brukar besöka Apforum. Det är intressant att se hur apsupportrarna själva tycker om hur det går för laget nu, hur tränarna och speciellt CryBert sköter sig.

Och jag finner att de är kunniga och kompetenta bedömare, apsupportrarna.

De tycker nämligen som jag:-)

Som alla inser talar jag inte om de två trollen i Hockeysnacklets apbok. De betecknar jag INTE som Apsupportrar - jag betraktar mig själv som större apsupporter än de två apmonstrumen.

De nämnda kretinerna kommenterar Apans problem med att ösa på med allsköns idioti i stället. Nej, ska man läsa kunniga apbedömare på hockeysnacket får man läsa här i Luleåboken där bl a Knegare och Blizzard skriver.

Men, som sagt: jag brukar besöka Apforum där riktiga apsupportrar håller till och läs nedan vad de skrev under matchen Öret-Apan. Jag kan bara applådera.

CITAT FRÅN ETT AP-FORUM MED RIKTIGA SUPPORTRAR:

Det känns inte alls som att Bert-Stefan har någon som helst medicin eller motmedel. Det händer ingenting i båset. Det händer inte heller något mellan matcherna och vi tuggar på med samma formationer.

Bara inse att truppen inte håller och tränarna inte tar timeout när vi är så pressade är som att dom gett upp. Bara satsa på ingenmansland iår. Sälj mediakuben och satsa på sporten!

Har vi tränare eller ser dom inte matchen? Vet dom att man får ta time out?

Hur är det möjligt att vara så jävla värdelösa?

Inte så här dåliga. Örebros lag är inte ett dugg bättre. Tränarna har inte kunnandet.

Som vanligt så händer det jävlar nada i båset, fantasin är jävlar noll på dom ledande agerar alltid när det är för sent.

Sm-guld i träningstempo, heja!

Gillar inte inte Jockes glidande till byten skickar fel signaler.

Det är inte truppen, det är en tillbakagång till 80-talshockey och det är tränarna fel

Målet i år: krossa illusionen om hockeystormakt. Byt tränare i sommar och undvik inavel bland tränarna. Det går inte att hela tiden lyfta tränaren från pojkar 7 och förvänta sig att allt kommer hålla toppklass.

Laget vi har på pappret ska kunna städa av Örebro och inte bli totoalt överkörda. Det är något större fel än så.

Finns det ingen stolthet i laget? I så fall havererar man inte så här mot ett bottenlag.

vi skapar ju inte ett jota framåt. Det har varit så i ett antal matcher nu och det är ganska uppenbart att matcherna gått mer åt "slutspelskaraktär", med tightare försvar. Då har vi ingen chans framåt.

Fruktansvärt om Bert-Stefan får fortsätta som huvudansvariga.


Kontrollera hur många fingrar styrelse, tränare och sportchef har så har du svaret där.

Det gör ont att säga det, men Örebro!!! är ett klart bättre hockeylag än oss just nu. Helt värdelösa! Tänkte säga att det var länge sedan jag såg laget så här dåliga, men det var väl liknande mot Mora. Innan dess var det väl en 8-9 år sedan vi var så dåliga?

Känns som om vi rasar mot allsvenskan oroväckande fort. Snart ska Jocke mfl. ersättas. Ser bara mörker

Bort med Bert/klockare fort som fan.Innan raset fortsätter.In med nytänk i klubben.Nya friska röster behövs.

Vi ledde skotten med 2-8 ett tag. Nu är det 23-11! Vafan!!!

Tyckte det såg generelt uselt ut i fjol, men det är fan värre i år. Var snabb på att dömma Öberg men nu märks det att spelet från i fjol inte ändrats till i år. Så tanken från då ligger kvar och den är inte bra.

Nu vill jag se förändringar. Man kan inte bara köra på med samma idiotiska uppställning hela tiden bara för att man inte vill förlora ansiktet..

Och om man gillar stagnation och redan upptrampade stigar ska man kolla på Skellefteå AIK

Blir satan tokig , när vi skapar tryck och det blir returer så är alla bakom förlängda mållinjen, och det gäller även 1:a linan som inte gillar att smutsa ner sig förutom Lindholm

Det handlar väl mera om att den hockey AIK spelar är passé. Noll forecheck, ingen press i neutral zon, knappt en spelare som vågar kliva in framför mål.

Är det bara jag som mår fysiskt illa av detta debacl?


Slutade ha förhoppningar redan innan juluppehållet. Retar mig mest bara på enfaldigheten i föreningen numera.

Bill & Bull har haft tillräckligt lång tid för att få ordning på laget.
Det måste gå att få ut mer av laget.
Oerhört viktigt att gå långt i ett slutspel, annars blir det ett jobbigt bokslut igen.
Kanske inte 17 milj men inte långt ifrån

Nä jag har stängt av, inte värt att förstöra en lördagkväll

Vad är det för fel, på Bert-Stefan? (Tack till skaparen av namnet)
För att citera Shakespeare, "something is rotten in the state of Skellefteå AIK"

Det är total BagdadBob-mentalitet (i vart fall utåt sett)
Jag tror Bob insåg att det var kört, men utåt sett kan man inte säga att aik har problem.

Angående tränarna så tycker jag det finns stort fog för att sparka. Det finns inget grundspel, ingen riktning i något laget gör på banan. Vi pressar inte, vi har inte tydliga givna roller där spelarna följer vissa mönster. Markeringsspelet är hemskt, vi tappar positionen jämt och ständigt i egen zon och anfallsförsöken handlar mest om individuella prestationer. Framförallt - tränarna ändrar inget under matcherna. Det händer inget aktivt. Det var exakt samma sak ifjol och då var samma folk inblandade. Skit i årets säsong, nu handlar det om att i alla fall ta sig till slutspel och något måste ske för att vi ska börja ta poäng igen. Mycket poäng.

Stänger av, loggar ur och kör huvet i väggen

Alltså, det här jävla fenomenet att vi inte får igång laget förrän det är försent MÅSTE ju vara en ledarfråga.

På tok för sent att börja spela med 15 minuter kvar tyvärr

Vafan görmöller ??? Jävla nonchalant !

Jock, Möller och Pär kan ju inte spela 8 av 10 byten på slutet???? Jävla trött. Pär GICK på skridskorna och bytte, sedan in och spela igen 23 sekunder senare.. Tragiskt coachat

Helt klart coachernas fel.

Glömde bort att AIK nu mera är ett skitlag. Play in somjag alltid hatat lär bli räddningen till slutspel i år. Fan!

Otroligt krampaktigt. Tycker vi ska satsa på 1 keeper och inte hålla på med detta hattande. Nu har vi 2 halvbra målisar men ingen som sticker ut.

Vi har ingen egen röd tråd längre i vårt sätt att spela hockey och vi bara tokjagar. Hade vi INTE haft Jocke skulle vi få kämpa för att hålla oss kvar. MÅSTE SKE NÅGOT PÅ TRÄNARSIDAN NU! Vi har materialet men inte spelsystemet.

Men något måste göras angående båset.
Kicka Bill & Bull gillar tanken men vad ska in istället?
Truppen är tillräckligt bra för en plats bland de 3-4 bästa och det går att gå till final

Rögle blev som ett nytt lag med en ny röst i båset. Tror AIK också kan bli det. Men wallson vet i fan. Skeptisk. Öberg förra säsongen var ju ett skämt! Kolla Abbot! Han glöder i båset!

fattar att man inte kan spela ut några lag, vi måste fatta att vi ska köra Groko spel: grisa och kriga och vara 100% när vi får lägena

namn börjar med kr... och slutar med ula. Bara jag skriver vad jag tycker om den kanske sämsta junnen som är inlyft i laget de senaste 8 åren går en massa BertåKlockarehatare bananer.
Därför nämner jag inte hans namn.

Vi kan byta ut hela laget. Men kan ingen driva på från båset så kvittar det! Klockare hade väl måt uttalande om att han inte trodde på att höja rösten i båset, eller nåt liknande.

Jag förutspådde redan för ett par år sedan att det skulle se ut så här om inget gjordes. Det här är inget som har uppstått den här säsongen. Många av bristerna i spelsystemet doldes av att man hade så pass bra spelare. När sedan Lindgren har värvat ihop fel spelartyper så att sammansättningen i kedjorna inte fungerar så blir allting bara tydligare. Det går dock inte bortse från att Bert-Stefan är fullständigt usla matchcoacher. De hade kunnat ta en timeout när Örebro fick momentum. Vi är sämre än nästan alla lag i SHL just nu. Jag har svårt att se detta lag passera bortom en kvart, så det mest ekonomiska kanske vore att sälja av lite barlast och spara pengar?
Jag är livrädd för vad bokslutet kommer att visa i år.

Gissar på - 10 mille. Minst.

Står och intervjuar Daniel Viksten utanför domarnas omklädningsrum när dörren öppnas. Domare Sjöqvist har fått nog av Bert Robertsson som kommit in för att diskutera. "Gå ut, Bert. Jag är trött på det här. Du kommer in och beter dig som ett jävla svin. Gå!"

rjar bli lite väl mycket nu...

Tyder väl på att han känner sig rätt pressad.

www.hockeypuls.se/ishockey/shl/bert-robertsson-blev-utkastad-ur-domarnas-omkladningsrum-du-beter-dig-som-ett-svin

Man skäms över hans jävla beteende i att match efter match gnälla på domarna. Och att nu dessutom söka upp dem i domarrummet. Man kan ha åsikter över enskilda situationer och att domarnas kompetens överlag kunde vara bättre, men Örebro var det klart bättre laget och förtjänade segern.

Bert gör bort sig gång på gång. Och oftast är det domarnas fel stt han misslyckas att få laget att prestera! Gillade Bert förut, men nu gör han bort sig!

Men ikväll var Örebro det bättre laget och vinner fullt rättvist.

Ja Bert måste bort!! Ikväll förlora vi fare and sqare,örebro va hetare,lite bättre än oss... Bara att suga i sej..

Har gillat Bert när han och hans känslor inte var dom som styrde i båset. Men nu måste han lämna, det finns ett ord som är viktigt och det är värdegrund. Det här skämmer klubbmärket och det värde som byggts upp kring det. Skulle jag ha en ledare på mitt jobb som betydde sig så så skulle inte jag ha någon som helst respekt för denna. Tror dock det är därför han känner att tiden börjar rinna ut. Men det är väll inte så konstigt att det är stressigt på isen när ledarna är det.

Man bör åtminstone plocka bort honom för någon match och låta honom kyla ned sig. Det är helt oacceptabelt att han söker upp domarna i domarrummet utan att han har lugnat ned sig. Han verkar få totalt psykbryt där allt låser sig.

En anledning att inga unga vill ubilda sig till domare är mycket pga vidriga kommentarer från föräldrar på läktaren
och tränare. Man undrar ju lite hur en kille som Bert reflekterar över att ses som en galjonsfigur i Sverige vad gäller tjat/klagande på domare? I slutändan är det frågan om Skellefteå AIK som förening tycker det är så roligt med sån här negativ uppmärksamhet。

"Bert är underhållning på högsta nivå." skriver någon...

Problemet med hans hypeade beteende mot domarna är att hans lag knappast vinner/får framtida fördelar hos domarna. Helt enligt planen hos de som vill sänka Skellefteås moral kring bedömningar, skulle jag säga.

Jag är FULLSTÄNDIGT ÖVERTYGAD om att Rönken, Tagnes, Hallam och Bulan gnäller MINST lika mycket i domarrummet och framförallt på domarna under matcher generellt. Men Bert har gråtit om gruvan (ja, det var ganska jättepinsamt, Bert, inte något annat), och efter det är han ett jävligt jagat byte, lite som killen med de utstående öronen när man gick i femman...

Edit: Håller således med om att han behöver kyla ner sig kring snacket om domare. Det hjälper faktiskt inte, inte på något sätt. Videocoachen får ge kommentarer till domarna kring dåliga beslut (pååkningar av Ortio/deras keeper, tex), men inte tränare, föräldrar eller spelare och inte i anslutning till matchen..

Någon annan som börjar sympatisera med #hållkäftenbert
#slutagråtabert

Detta är fan i mig pinsamt.

Pinsamt av Bert och oerhört viktigt att snabbt som ögat få dit en headcoach i båset helst i förrgår.
Blir ändå nyfiken på vad Bert ville säga till domaren
Vilka coacher är lediga och som kan ta en headcoach roll?
Strumpan?, Eldebrink?,

Kan bara hålla med tidigare inlägg, har alltid gillat Bert men de börjar bli lite väl pinsamt. Var på plats igår i Örebro och kan inte riktigt förstå vad som fått Bert att gå bananas igen, tycker vi ska vara glada att de inre blåstes av i samband med vårt 3-1 mål däremot.

Känns som man sakta men säkert avvecklat det moderna aggressiva spelet man hade för några år sen (sista med Forsberg) och nu har man helt och hållet gått tillbaks till klassiskt 80-talsstyrspel. Önskar att man istället gillar vidare med att utveckla och anpassa det aggressiva spelet steg för steg. Tror man har för stor övertro till sin egen förträfflighet i föreningen tyvärr. Trenden behöver vändas på nu, risken är att vi blir ett nytt Modo annars.

Nytt blod bland tränarna, uppdaterad spelidé. Mer scouting i allsvenskan och färre trötta transatlanter.

Känns som trenden är grymt oroande.

Det är ju bara naivt att tro att Skellefteå ska vara ett topplag år ut och år in. Det finns inte på kartan, ingen klubb har klarat av det. Fallet kommer tillslut, så är det. Skellefteå i allmänhet och Bert i synnerhet verkar har svårt att hantera det.

Skärpning Bert.


SLUTKOMMENTAR:

Vad ska vi tro?

Får CryBert ± Klockare sparken snart?

De har ju det som krävs, nämligen att vare sig gråterskan från Stockholm eller Mumien från Kalix är från Apschtan. Och därmed självklara kandidater till att bli syndabockar.

Men sådana kan de välja och vraka mellan i Aplaget också, eftersom det tokdomineras av köpespelare.

Brukar ju ändå bli tränarna, det är enklast.

Men vem fan ska de ta i stället? Plocka in typ Eldebrink eller Melin som båda är lediga?

Det tror jag inte. Ska Apan ta in någon måste de skaffa någon som kan jobbet.

Det finns ju en. Som dessutom uppskattats som landets skickligaste.

Men han har Näsan försökt köpa upprepade gånger och han har hittills vägrat. Han har dessutom väldigt bra med pengar själv så ska Näsan fresta honom med pengar måste han lägga upp en j-a stor köpesumma.

Och svårt att tro att Näsan - vars första säsong slutade med -17 miljoner och troligen går minst lika mycket back i år igen har råd - även om julgranarna släckts i Apschtaan för att fylla Apans skattkista med landets värsta kommunalpoing - att lägga fram det som behövs för att köpa in Jonas Rönnqvist.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Klokt alternativ!

Kör du tio senaste blir din analys för formen efter landslagsuppehållet 9-19 december vilket mycket väl kan vara en bättre avdelare.

Själv skippade jag matcherna 19 och 21 december och körde fr o m 26 december för att dela av före och efter kl. 15.00 julafton, med tanke på att formen sääääkert tog en avgörande förändring sedan många spelare sett tjuren Ferdinand och därefter laddat på julmat utan kalriräkning.

Ser förresten att jag felaktigt skrev att Frölunda tagit 9 p på 6 m fast det ska vara 12 p på 8 m. Men det påverkade förstås inte formtoppen och prognosen eftersom formen efter julafton blev densamma; 1,5 poäng per match för Frölunda.
Kommentera