Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1863564

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: som jag nedan visade upp från north power har apsupportrarna helt ledsnat på Klockare och speciellt CryBert, som de menar skämmer ut Apan med zttacker på domarna.

Men vad kan Apan göra åt saken?

Ju mer jag tänkt desto säkrare blir jag att Näsan köper in Apwallson, som är arbetslös efter att haått sparken av Zürich. Men det kommer att kosta och exakt hur mycket vet jag inte.

Skulle Wallson begära samma lön som tidigare måste Apan betala väldigt mycket mer för att det ska bli så. För då tror jag att han riskerar upptaxeras för en del av vad han tjänat i Schweiz och knappt betalt skatt där på. Det vill inte Wallson betala själv uran kräver att Apan står för. Och då börjar det bli dyrt för Aåan, riktigt dyrt.

Å andra sidan har Wallson redan lön av Zürich feb-juni och skulle han gå med om samma lön som tidigare hos Apan går han ned rejält i lön. Det köper han nig inte.

Så sammantaget tror jag det kommer att kosta många miljoner för Apan, vilket kommer att öka på årets förlust.

Men va ska näsan göra?

Lita på att CryBert fixar det?

Nej, näsan blir nog tvungen.

Men trevligt om sekten är för snål. Bara att ta fram popcornen och njuta för oss andra🙈🙊🙉💩
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Aphockeyn - finns den?

Ja, det är hög tid att ställa sig frågan. Och ta fram ett objektivt svar.

Hittills har Apan själv spridit den bild de vill att alla ska köpa och lyckats lura fr a självutnämnda experter på Semer samt okunniga och lata journalister att som nyttiga idioter (en rysk spionterm som kännetecknar folk som springer andras ärenden utan att inse det) vidareförmedla sektens egen bild på sig själva. Den bilden lyder:

Apan har den bästigaste utbildningen av hockeyspelare. De utbildar pojkar från den egna bygden att bli NHL-stjärnor på löpande band. Hemligheten ligger i att de tränar hårdare än andra - genom träningens Einstein Thomson - och att de kör samma spelsystem från pojklag upp till A-lag. Det innebär att Apan utan vidare kan lyfta in hur många junisar som helst - från egna bygden - som omedlbart blir fullfjädrade seniorspelare på hög nivå där Apan totaldominerar svensk hockey. Apans hockey är nyskapande och vinnande och de övriga lagen har inget att sätta emot när Apan kommer loss. Vidare är Apan moraliskt överlägsna alla andra eftersom de har en värdegrund som genomsyrar föreningen där samtliga anställda är framstående representanter utåt där de alltid framträder med den äran. Inte undra på att "alla vill till Apan" - spelarna står helt enkelt i kö för att bli utbildade till NHL-stjärnor och skriver på billigt eftersom de har så mycket att vinna på det hela. Följden blir att Apan sköter sin ekonomi bättre än alla andra och är en ekonomisk vinstmaskin.

Ungefär så.

Hur mycket är sant av detta?

I stort sett ingenting.

SPELSYSTEMET
Aphockeyn har alltid varit en och densamma: alla kör på framåt och skiter i konsekvenserna. Strunta i om man släpper in mål, koncentrera sig bara på att göra mål. Inget vettigt försvar alls och ingen utbildning av målvakter. Allt fokus framåt.

För några år sedan insåg man att det inte räckte och anställde en duglig man att som huvudtränare ändra på det där. Han hette Anders Forsberg och denne insåg att Apan måste skaffa sig ett försvar. Så tittade han sig om i riket och fann att i Almtuna hade Jonas Rönnqvist etablerat en för landet nydanande hockey där lagets försvarsspel var otroligt svårt för andra att komma åt. Jonas hade helt enkelt etablerat ett spel där motståndarna inte ens kom till skott. Som regel fick de aldrig ha puck i Almtunas zon utan att ha ryggen mot målet, kraftigt uppvaktade av Almtunaspelare. Och ofta kom de inte ens in i Almtunas zon, eftersom Almtunas spelare satte hög och intensiv press med följd att motståndarna ofta gav tillbaka pucken redan i egen zon.

Anders Forsberg köpte in CryBert, som varit Rönkens assistent i Almtuna, för att denne skulle berätta för Apspelarna hur de försvarade sig.

Riktigt bra blev det inte, men tillräckligt bra för att övriga insatser skulle betala sig. Apan satsade bara på full fart framåt och med den erfarne scouten Anders Forsberg vid rodret identifierade och rekryterade Apan ett antal spetsspelare som man köpte in och dessa komplettera Apan perfekt.

Med ett någorlunda förbättrat försvar och med väldig inhandling av målskyttar firade Apan triumfer, och detta eftersom alla topplagen i svensk hockey under de åren gick kräftgång eftersom de dammsugits på sina bästa spelare av den plötsligt och snabbt ökande inhandlingen från fr a NHL-håll, dessutom förstärkt av att KHL dykt upp och ökat konkurrensen om spelarna.

Men numera har också Apan drabbats och dessutom myglade de bort duglige Anders Forsberg. Så vad har de kvar nu? Vad kännetecknar "aphockeyn"?

ANFALLSHOCKEY?
Apan vill alltså ha det till att spelarna är så överlägsna att deras klappklappspel sköljer över motståndaren till de inte kan stå emot och apmålen droppar in.

Men den finns inte. Någon snabb och elegant anfallshockey har Apan inte. De har en förstalina med dyrt inköpta duktiga målskyttar men dessa har ingen lust att skita ned sig och väntar bara på att andra ska serva dem med lägen där de kan göra det som de kan: skjuta mål. Och om motståndaren inte tillåter det blir de griniga och ballar ur.

För övrigt finns det bara en enda bild som kännetecknar Apans anfallshockey. Alla kastar sig framför motståndarnas mål och hugger och slår. Vackert? Inte det minsta? Nyskapande? Ja, om någon tycker att det är utvecklande att importera rugbytakter framför målgården är det nytt, men de flesta för att inte säga alla inser att det där har inget med hockey att göra.

FÖRSVARSSPEL
Ja, det har ju numera kollapsat. CryBert, som skulle ansvara för försvaret, har visat sig helt inkompetent. Det finns inget försvarssystem och den vanliga bilden är att Apbackarna yra i mössan åker fel, klumpar ihop sig och blir överkörda av det klapp-klappspel som snart sagt varje motståndare får köra mot Apan. Sanningen är alltså den att den vackra anfallshockeyn i apmatcherna utförs av motståndarna, inte av Apan.

När det gäller att HELA LAGET ska bidra till försvaret - även linorna genom hög press, backpress och följa med och markera motståndare hela vägen - dvs det som alla andra lag numera gör - är det si och så med den saken. Mest si är det med "OS-linan" där köpestjärnorna tappar intresset att delta när de förlorat pucken till motståndarna. Då byter linan ut sig för att andra "mindre fina" linor ska gå in och göra skitjobbet. Men byter gör de långsamt, gliiiiiider sakta mot båset där ersättarna riskerar bli sex man på isen om de inte väntar. Och när de äntligen får bytas in har motståndarna ofta kommit 3-4-5 mot de övergivna apbackarna, inte sällan med mål i baken för Apan som följd.

Nu har t o m köpemålvakten Ortio tröttnat på en backuppsättning som inte bidrar och hjälper honom och köpefinnen står allt oftare paralyserad och silar puckar som övriga vakter i SHL räddar.

FYSISKT TUFF HOCKEY
Ja, det menar ju CryBert att de har, vilket de har, inte. Det handlar bara om ett evinnerligt jävla tjafs efter varje avblådning, speciellt i närheten av någon av målburarna, och då kastar sig samtliga apor dit för att många mot få överfalla motståndare bakifrån för att slå med klubbar och närvar. Så jävla störande och meningslöst och förlänger apmatcherna med en halvtimme.

Och så kompletterar Aporna detta med att slå motståndare i ansiktena med klubbor, helst när pucken och domaruppsikten är på annat håll. Vidrigt.

Ett lag, som spelar fysiskt tuff hockey har som regel spelare som är beredda att ta en fight när det behövs.

Nu räknar jag bort "fighter" där 2-3 apor attackerar motståndare, gärna bakifrån. Eller slår på en motståndare som domaren håller fast.

När såg vi en Apa i en renhårig kamp senast?

Ja, fläskberget försökte ju gå upp mot Rahimi och fick smörj efter noter. Därefter har ingen vägat. Innan dess var det väl när Martin Lundberg gick en tuff och ärlig fight mot Markus, men det var många, många år sedan. Och Lundberg vägrade komma tillbaka till sekten, så vem ska de skicka fram nu? Möller? Krekula?

ÖVERLÄGSEN COACHNING
Ja CryBert och Klockare myglade ju bort Anders Forsberg med påståendet att han "inte kunde coacha" medan de blundade för arbetsfördelningen och delegationen där de hade givits egna ansvarsområden som de inte skötte.

Nu har de själva - överlägset bästigaste coacher i egna ögon - fått det kompletta ansvaret. Och vad gör de?

Ingenting?

De bara står och står och står och den enda insats som märks under första två perioderna i varje match är när de inte kan hålla räkningen och skickar in sex spelare på isen eller när de vrålar och klagar och bråkar på domarna när dessa gör sitt jobb.

I tredje perioden börjar de "coacha" men det betyder inget annat än att de maximerar antalet köpespelare på isen och låter de "egna produkterna" bli kvar i båset. OS-linan skickas in vartannat byte hela tredje perioden men mer blir det inte från coacherna. Som troligen är upptagna med att samla sig för att på presskoneferensen efter matchen:
a) Skrika och klaga och gnälla på domarna
b) Förklara att det är dålig stil att skrika och klaga och gnälla på domarna

Ja, det är verkligen en kollaps som pågår och den förljugna, uppblåsta bilden av Apan har inte bara börjat läcka i fogarna. Den har helt krackelerat och framstår numera helt sönderfallen och det som återstår är inte vackert.

Jag har tidigare trott att Apan denna säsong skulle falla så att de skulle bli tvungna att lira play-in åttondelsfinal för att eventuellt nå kvartsfinal i slutspelet om "Le Mans".

Nu undrar jag om de ens grejar det. Fortsätter sammanbrottet kan det bli hur illa som helst och få klubbar i hockey-Sverige kan konsten att bryta ihop så fullständigt som Apan. Skulle det ske är jag inte säker på att de fixar att hålla Röglarna och/eller Öret bakom sig.

Röglarna har i detta nu att ta in ≥21 poäng på Apan på 16 matcher - ett uppdrag som "normalr" är omöjligt. Och Öret har ≥15 poäng att hämta in på Apan, på 18 matcher.

I båda fallen ska det förstås inte gå. Men är det något som Apan är anrikast i hockey-Sverige på så är det att överraska negativt och fullständigt tappa allt. Det har de tidigare vid upprepade tillfällen visat att de är bästigast på och kanske lyckas de igen.
Kommentera