115464 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1863652

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
15 minuter in på andra perioden och nu har Trinec kvittrat.

För Läjkers del är det väl enklast att det är jämnt på det här viset och att JYP tar finalplatsen så blir det final i Växjö. Skulle Trinec vinna den här semifinalen går finalen nere i Tjeckien och det är nog ett mindre bra alternativ för läjkrarna.

2-2 i Trinec i andra paus och nu har Trinec bara en period på sig för att få in två mål för att nå helt avgörande förlängning eller få in tre mål eller mer för att få spela final hemma i Trinec.

Men det förutsätter förstås att JYP inte gör några mål; för varje sådant måste Trinec göra ytterligare mål.

Just nu påstår man att Trinec hemma är det svåraste man kan möta i CHL. Jag kan inte bedöma den informationen men stämmer det kommer läjkrarna förstås att hoppas att om en period står det fortfarande oavgjort nere i Trinec (eller vinst med ett mål för Trinec). Då är Läjkers i final hemma vid vinst ikväll även om det sker först efter övertid.

Nu har matchen i Växjö startat. 0-0 efter drygt fem minuter och nu blir det PP för Läjkers.

JA! 1-0 för Läjkers efter PP-mål av Lias Pettersson från favoritpositionen på kanten med bara 30° vinkel.

JA! Omedelbart efter målet sätter Läjkers också 2-0, efter ett underbart klapp-klappspel. Undrar om det inte är ett lag - som i framtiden kommer att beskrivas som dynasteriernas dynasteri - vi ser på isen idag?

Uppe i Apschtaan pågår planeringen för DM-final mot Byske.