Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1864678

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja jäklar i mig. Du fick mig att dubbelkolla den där sekvensen och ändra mitt första intryck. Mitt första intryck var att Sallinen är klart före sin motståndare och inte ens en idiot (barbro) har nån anledning att slänga sig för att nå pucken i det läget, men nu när jag ser den igen så ser jag att deras skridskor slår ihop. Jag kan inte utesluta att han tappade allt momentum (leffe boork copyright) av det och därför slänger sig för att slå bort pucken. Med facit i hand så tycker jag nog inte att det är en filmning, men det är inte heller någon utvisning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag har funderat lite över hur hockeyn kan göras roligare, sportsligare och säkrare. Min allra första tanke är varför har inte alla spelare galler/visir? Damerna och juniorerna har det och de får aldrig whiplash-skador vid varenda höga klubba som dagens SHL-spelare får?
Inte heller åker de fram till domaren för att visa upp världens minsta bloddroppe från den darrande underläppen för att det ska rendera i en 2+2. Det skulle även skydda mot ett vanligt förekommande regelbrott som tacklingar som avslutade exempelvis Cam Abbotts karriär, dvs axelkåpa rakt upp i nyllet. Skyddar dessutom mot oturliga puckar som studsar/styrs upp i ansiktet och slår ut tänder, bryter näsor osv.
Den enda nackdelen jag kan se med att det blir tvång på galler/visir är att Nylanderfamiljen inte längre kan frenetiskt tugga på tandskyddet vid varenda avblåsning.
Sedan tycker jag även att det är snudd på skandal att de inte spelar med hjälmar med bättre skydd mot hjärnskakningar. När hände det senaste ett framsteg med dagens hockeyhjälmar? Öronskydden? Vore intressant höra vad andra tycker här :)
Kommentera