Luleå HF

115654 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1864692

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag har funderat lite över hur hockeyn kan göras roligare, sportsligare och säkrare. Min allra första tanke är varför har inte alla spelare galler/visir? Damerna och juniorerna har det och de får aldrig whiplash-skador vid varenda höga klubba som dagens SHL-spelare får?
Inte heller åker de fram till domaren för att visa upp världens minsta bloddroppe från den darrande underläppen för att det ska rendera i en 2+2. Det skulle även skydda mot ett vanligt förekommande regelbrott som tacklingar som avslutade exempelvis Cam Abbotts karriär, dvs axelkåpa rakt upp i nyllet. Skyddar dessutom mot oturliga puckar som studsar/styrs upp i ansiktet och slår ut tänder, bryter näsor osv.
Den enda nackdelen jag kan se med att det blir tvång på galler/visir är att Nylanderfamiljen inte längre kan frenetiskt tugga på tandskyddet vid varenda avblåsning.
Sedan tycker jag även att det är snudd på skandal att de inte spelar med hjälmar med bättre skydd mot hjärnskakningar. När hände det senaste ett framsteg med dagens hockeyhjälmar? Öronskydden? Vore intressant höra vad andra tycker här :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: slutligen på fredagsnatten. Det var en attans vacker Avatar du ligger inne med, Daddeh!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: du, jag tillhörde de, som skojade om damhockey tidigare men när Luleå etablerade sig i damhockeyn passade jag på att se de matcher jag kunde live och andra på nätet.

Jag funderade på om jag skulle gilla hockey med dessa regler med herrlaget. Och jag är säker på att det skulle gå fint. Det skulle bli snabbt, vackert, fysiskt ändå men som bieffekt med minimal risk för fula överfall och svåra skador.

En suverän fördel för damhockeyn som den ser ut nu är att matcherna är snabba utan en massa skitavblåsningar och fr a inga patetiska tjafsmuck efter blockeringar som Apan driver publiken till vansinne med.

Eller publik och publik - inte ens i Apschtaan vill ju publiken se Apans tjafs-"hockey".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Apropos apklubbor i ansiktet på motståndare.

Enligt NSD är Patrick Cehlin med i matchen i morgon. Man ska väl vara tacksam att han "bara" blev borta 16 matcher sedan den lilla Apan Swingerli slagit honom i ansiktet med klubban.

Är det inte dags att vi rekryterarar en Fredrik Svensson eller en Bautin? Som kan förklara för Apir hur vi uppskattar deras "dynastihockey"?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: mycket klokt förslag, Daddeh!

På med galler/visir för varje spelare. Kan tänka att några knorrar inledningsvis, ungefär som när spelare vilje fortsätta lira utan hjälm eller masklösa vakter.

Men vi vill se hockey, inte ansiktsskador och Lex Daddeh är en vinnare.

Man hoppas den träder i kraft så snart som möjligt speciellt i matcher mot Apan som tycks särdeles benägen att slå klubbor i ansiktet på motståndare.
Kommentera