Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1880024

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Huge: Jag hoppas å det grövsta att din inställning till det "sympatiska, ärliga och sjyssta" Lule har ändrats tills på fredag. Nu gäller samma regler som er s.k lagkapten yttrade inför gårdagens match. Det ska smälla och handleder ska knäckas på Pölsan.

Bara det att vi får beröm för att vara "sjyssta" efter en slutspelsmatch bör fungera som en alarmsignal i elfte timmen. Maken till blekare match har jag nog aldrig sett Luleå prestera i ett slutspel. Bulan måste få våra spelare att brinna imorgon.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Konstaterar ett bra klimat för diskussion om hockey mellan Buleå- och Pölsasupportrar. Enklare för dem, förstås, med en vinst i bagaget, men ändå.

En helt annan sak än om det hade gällt Apan och de två apmonstrum som skitar ned hockeysnacket.

Noterar vidare att många Pölsasupportrar menar att Pölsan gjorde en dålig match men det vill jag inte hålla med om. Visst, det var inte Pölsan när den varit som bäst senaste åren med glänsande anfallsspel och försvar nästan omöjligt att passera. Lite knepigt eftersom jag menade - när vi blev krossade i B2B i höstas - att Pölsan tillhörde de absolut bästa lagen i landet men sedan har det gått troll i Pölsan. Och med bristande självförtroende efter alla förluster vill jag nog tycka att Pölsan, efter förutsättningarna, gjorde en mycket bra insats. Luleå försökte, men Pölsan släppte inte till mycket. Och då och då gick Pölsorna igen och ofta lyfte de då spelmässigt och jagade på rejält. Men visst, laget spelade försiktigt - försvar först. Man spelade efter reurserna och avvägde det perfekt.

Luleå lyckades inte komma in på Pölsan så ofta eftersom de försvarade sig för bra. Och att stå och stånga utan att komma någon vart är riktigt jobbigt.

Och dessutom menar jag att det var ganska många i Luleås lag som inte var beredda på detta. Spelare som inte vågade spela ut men snarare krympte. Och ofta vågade man inte in tillräckligt i man mot man-situationer och så kan man inte uppföra sig när det är slutspel - då SKA man längta efter sådana situationer och alltid gå in för att vinna dem.

Trist, för jag är övertygad om att skulle våra spelare ha agerat som mot Apan omgång 51 hade vi vunnit matchen.

Bland oss Buleåsupportrar är stämningen blandad. Några trpr och hoppas att vi ska kunna växa och vända. Andra har en mer desillusionerad inställning och konstigt vore det annars efter alla förlorade slutspel mot Pölsan.

Jag kan nog tänka mig tillhöra de senare. OK; det finns en chans att Luleå skärper sig och spelar ännu bättre i den Gävliga rinken i morgon. Det kanske sker.

Men vad jag är mer säker på är att efter gårdagen kommer Pölsans självförtroende att växa och DE kommer definitivt att vara bättre i morgon.

Min gissning i skrivande stund är att Luleå blir utslagna i morgon. Och i annat fall förlorar vi förstås i sudd på fredag. Frågan är vilket man hellre tar med sig till sommaren?

Det har hänt förr att Luleå vikit ner sig när man nått slutspelet, och det känns verkligen inte bra. Ser man över lång tid har det annars varit tvärtom: Under första femton åren i Elitserien var vi ALLTID bättre på våren än på hösten och ALLTID bättre i slutspel än i serie. Vilket förstås berodde på vilka spelare vi då hade.

Vi blev bättre när det gällde mer. Men vi har sällan kunnat skärpa oss som Pölsor. Hade vi kunnat det, skulle vi mycket väl kunnat ha en handfull Glud ytterligare. Så nära har vi varit så många gånger. Men inte haft tillräckligt med Pölsa-anda för att ta det hela vägen.

Jag känner nog som Anders Klang. Vi har varit med om detta. Många gånger. Och nu kommer vi att få vara med om det. Igen.
Kommentera