Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1880424

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vilken förändring.

AV hur det känns, när det är slutspel - som regel den mest spännande tiden för oss som gillar hockey.

Innan.

Ett Luleå som gått allt bättre. Ja, senaste månaden tillhört de bästa i serien. Som nyss spelade ut Apan totalt, även om vi förlorade med 0-1, men detta efter den absolut bästa match jag sett Luleå göra på Apan. Vi har plus på övriga bland topp6; t o m på suveräna Läjkers och starka Djurgårn. Känns som att inget lag vill möta oss i slutspelet. Och i grundseriens absolut sista sekund sätter Dicken ett straffmål varpå vi får möta det lag som gått sämst av alla slutspelslag - Pölsan. Och får dessutom Djurgårn isf Läjkers i semi.

Det var innan det.

Följt av efter.

Efter matchen i måndagkväll mot Pölsan.

Då man smärtsamt påminns om att detta med att möta Pölsan i slutspel och detta med bogey team inte är bara snack. Tvärtom. Det är tydligen viktigare än allt annat.

Jsg har sökt efter förklaringar och plötsligt förstår jag att det inte är spelarnas, zebrornas eller tränarnas fel. Den skyldige är jag. Läste på Pölsasidan att de kallade Luleå för Buleå, vilket jag tyckte var fyndigt. Så även jag började kalla Luleå för Buleå. Och från och med det gick allt fel.

Nå, tur att jag insåg det. Nu ska i alla fall jag göra vad jag kan för att det ska vända. Om det inte redan är för sent. Men vi måste ju försöka.

Från och med nu är vi Luleå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Warulfwen är Warulfwen - ett som är sant, gäller för Er även mot Pölsan. Knäckande, med 28 sek kvar, torska.
MEN MEN , it ain't over till the fat lady sings!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Timrå mot Kronan i kval till SHL. Ja, det vore väl trevligt med ytterligare ett lag tillbaka från Norrland. Sedan behöver vi bara ha upp MooDoo och Burkölen också.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Var det ett misstag att släppa Rydahl och Hedman?

Två spelare som i grundserien inte fungerade i Bulanhockeyn. Men som kunde smälla på så det stänkte om det, egenskaper som kunnat dra med sig övriga laget i slutspel?

Noterar att Bulan i Pölsan behövde två år för att nå fram. Första året blev huvuduppgiften att rädda kvar Pölsan i SHL och visst var de på gång. Men först andra året och speciellt mot slutet var han framme. Och bara en förlängningspuck från ett SM-glud. Och trevligt att konstatera att Emil Larsson, Patrick Cehlin och Robin Kovacs har kontrakt även över nästa år. Liksom att Einar Emanuelsson, Isac Lundeström och Lill_Nisse - egna produkter som säkert försvinner över pölen så småningom dock lika säkert nog blir kvar nästa säsong också. Filip Gustafssom åker nog över, men om Lassi är oskadad och med nyrekrytering har vi nog spadarna säkra.

Vi kanske får ställa in oss på 2018-2019?
Kommentera