Luleå HF

115739 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1881169

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Men vi är ju luttrade. Två exempel.

Luleå har ledningen med 3-0 i matcher i kvartsfinal mot Djurgården. Som då med starkt stöd av media och Cmore startar en kampanj bestående av att djurgårdarna på order av Ap-Hardy genomför upprepade extremt fula attacker med endast hjärnskada på lulespelare som mål, samtidigt som media skrämmer zebrorna att ha visselpiporna i fickorna. Efter näst sista matchen står Djurgårns i live TV och kräääver avstängning på ena botten, eftersom han menar att "han tänkte nog skära sönder benet på Zibanejad med skridskorna" medan vi andra bara såg att en zebra slet i botten vars ena fot lyfte från isen när han nästan tappade balansen. Cmore vevade det hela i repris gång på gång medan den självutnämnda experten efter den andra förfasade sig och föreställde sig att nog var det väl nästan ett under att inte Zibanejads artärer skars upp och sprutade blod som fyllde Hovet. Följt av att samma media belägrade förbundets representant - som inte sett matchen - på telefon och krände anmälan till han anmälde. Då var råttet mågat och Osten/Bulan/Rönken anmälde två gårdare som genomfört överfall (som idag skulle givit >>10 matcher) och DIFiplinnämnden dömde bara den ene av dem till en match - men köpte också att "botten tänkte nog mörda Zibanejad).

Nå, den gången misslyckades Djurgårn sedan Rönken tagit ut vakten med sjuhundra minuter kvar av tredje och därefter sänkte Robin Jonsson gårdarna med världens vackraste och mest tandlösa leeende.

I en annan kvartsfinal hade Luleå 3-0 i matcher på Frölunda. Då hämnades DIFiplinnämnden genom att
a) helt frikänna en frölundaback som satte in en mycket genomtänkt monstertackling med den stenhårda axelkåpan träffande enbart rakt in i ansiktet på ena botten, som fick lämna arenan med frakturer i ett ansikte som var mer blod än hud och som dessutom avslutade hans karriär. Straff? Ingenting alls? Botten borde tänkt på heads-up, tyckte DIFiplinnämnden.
b) Men den andre Botten stängde DIFiplinnämnden av. Han kom åkande tydligt och stabilt med breda ben mot en puckförande frölundaforward för att tackla denne. Frölundaiten försökte komma undan genom att kasta sig åt sidan, men han hade ingen chans och borde ha tagit emot tacklingen. det som nu hände var att han kom undan med större delen av kroppen, vriden som en spagetti, men han körde på bottens ben och eftersom han var i obalans ramlade han pladask. Frölunda klagade och DIFiplinnämnden fick bedöma det hela och förklarade: "Bentackling, avstängning!"

Det hela var så infernaliskt sjukt och mygligt att Osten anmälde det till Riksidrottsförbundet som ställde in straffet för att granska det noggrant (och Riksidrottsförbundet frikände mycket riktigt senare botten och gav DIFiplinnämnden underkänt). Det här var unikt, att RF ansåg att DIFiplinnämnden tagit ett så korkat beslut att de inhiberade domen. Tyvärr fick botten reda på det först minuterna innan nedsläpp och sålunda oförberedd inklusive mentalt sänkt sedan brorsan massakrerats levererade den botten sin i särklass sämsta match för Luleå Hockey. Den här gången fick ingen tandlös Robin Jonsson avgöra tyvärr.

Till den här tragiska listan kan vi nu addera hur DIFiplinnämnden förklarar att ett extremt överfall på Luleås Emil Larsson är helt godkänt, medan mindre allvarliga händelser av Luleåspelare ska beivras och leda till avstängning.

Och till alla som fortsätter skriva om att "Alcén fick ju hjärnskakning, men inte Larsson?" kan jag bara säga att: Skärp er nu. Visst kan Alcén ha huvudvärk efter att blivit tacklad/åkt in i en axelkåpa men hade inte Granström hedervärt funnits där som airbag-ekvivalent kunde Emil ha blivit hjärnskadekonvalescent i månader eller mer efter en fruktansvärd kollision med isen efter den mostertackling från blind side som Blomqvist levererade.

Tydligt är att DIFiplinnämnden anser att de som spelar för Luleå Hockey är starkare än andra och kan ta mycket värre smällar utan att bry sig, medan spelare för andra lag är sköra käril som man knappt får titta på så faller de i gråt.

Det var ju intressant.
Kommentera