Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1902940

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jag är försiktigt positiv, känns som backsidan är ett uppköp, Erik mot Mikkel, Nisse mot Johnston och Sellgren mot Janne, där dom tre nya sannolikt kommer vara ordinarie mot Mikkel som var den enda ordinarie förra säsongen. Känns som våra backar passar Bulans hockey bättre nu med mer rörlighet och bättre passningsspel och passningsspelet kommer att göra vårat anfallsspel snabbare, rakare och bättre. Bland forwards är det Falk ut och Connolly in vilket på förhand känns som ett litet uppköp främst med tanke på Falks svaga sista säsong. Lindkvist och Farley är väl inte lika rutinerade och stabila SHL-spelare som Hedman och Ryhdahl å andra sidan har dom skridskoåkning och rörlighet som passar bättre hos Bulan. Väldigt få nya spelare så dom flesta är redan ordentligt inkörda i våran spelide så top 6 känns realistiskt men 5-6 isf känns väl troligast.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Och ytterligare en ny deltagare på snackets sida för den finaste av klubbar:-) Varmt välkommen!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter:
Tycker ni ser bredare och borde fixa topp-6, många spelare i bra ålder.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Visst är det nog så att vår backsida är bättre än förra säsongen, men den stora skillnaden ligger i värvningen av Erik Gustavsson, Nisse fick rätt mkt speltid redan förra säsongen....iofs så tror jag att Nisse växer minst ett steg till kommande säsong och det i sig blir ytterligare en förstärkning. Men visst hade man hoppats på årminstone en rutinerad back till åt det mer defensiva hållet. Sen får man hoppas att Sellgren, som du nämnde, och Själin kliver fram.

Framåt ser det desto bättre ut....Connolly är en förstärkning mot Hishon och Farley verkar vara intressant vad man har hört (bl.a från Jaca) med sin speed och vilja att gå på mål och kan vara klippt och skuren för Bulan hockeyn.
Med andra namn som Harju, Olausson, Cehlin, Larsson, bröderna Emanuelson, Kovacs och Lundeström så ser offensiven mkt intressant ut, nästan t.om lovande :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Hallå där! Kul med ännu en hockeykunnig person här :)
Jag håller med dig om precis allt du skriver. Att lägga till är väl att Olausson och Cehlin förhoppningsvis får hålla sig friskare än de gjorde förra säsongen.
Målvaktsidan tror jag att vi står ganska väl rustade inför med bra backup till Lassi om han skulle ha en mellansäsong igen. Slutligen får man hoppas det nya arrangemanget för 40 miljoner drar mycket folk till Delfinen, så laget får bra stöd ute på isen.
Kommentera