Luleå HF

115868 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1903667

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, fyra månader utan att skriva hockey för mig. Jag har naturligtvis följt vad som skrivits här och trevligt att konstatera att stämningen på Luleås plats på Hockeysnacket är så fin som den ska vara☺

Inte så konstigt med min paus, igen-kligen: jag brukar ta sommarlov omedelbart efter Luleås sista match för säsongen till dess att premiärmatchen för Elitserien/SHL närmar sig.

Senaste åren har jag inte gjort så utan skrivit lite hockey under sommaren också, men i år blev det inte så och därmed hade jag tid för mycket annat.

Men nu börjar man fundera på hur det kommer att gå för Luleå kommande säsong. Jo, jag har sett att de självutnämnda s k experterna i media vanligen tippar oss nere vid play-in plats, men sådana tips lämnar mig kall: de tippar alltid råslött ungefär som vädergubbar "det blir samma väder i morgon som idag".

Bulan själv menar att en plats bland topp sex är realistisk. Och jag tror att han har rätt.

Inför säsongen 2017/18 menade vi ju att vi i första hand siktade in oss på att slippa platser nere bland strecken och risk för kval, samt att det skulle nog ta minst en säsong innan Bulan skulle få tillräckligt inflytande på vilka spelare vi hade i laget och dessutom att det skulle ta tid innan han kunnat vända utvecklingen och få in alla i ledet att spela "Bulanhockey".

Han lyckades bättre än väntat redan första säsongen och nu tror jag - med hänvisning till ovanstående - att det kommer att gå bättre.

Det kommer att ta sin tid innan vi kan bedöma om Bulan hittat fram optimala formationer och innan vi kan se om/att han fått alla spelare att lira Bulanhockey för att lyfta laget så högt som möjligt.

Men redan nu kan man tänka och tycka något om spelarmaterialet, även om det kanske/förhoppningsvis blir en till back som försvinner och en center som tillkommer, kanske.

Men om vi ser till truppen som den just nu ser ut.

Luleå Hockey 2018/19

MÅLVAKTER
Joel Lassinantti
UT Filip Gustafsson
UT Oscar Masiello
IN Niklas Rubin

Kommentar: Det är klart att ett lag som tappar Filip Gustafsson förlorar på det. Men. När Lassi är som bäst behöver vi knappast någon ytterligare vakt om han förblir oskadad. Det brukar anses att han ibland har "mellansäsonger" men jag tycker nog att det då ofta berott på att han inte haft tillräckligt bra stöd av utespelare och fr a backar. Och i år tror jag att Lassi kommer att få det stöd han behöver. Så får han spela oskadad kan man hoppas och tro att vi kommer att ha seriens kanske bästa målvaktsspel.


BACKAR
Nils Lundkvist
Oscar Engsund
Daniel Sondell
Joonas Jalvanti
Pontus Själin
Viktor Grahn
Ryan Johnston
UT Jan Sandström
UT Mikkelson, Brendan
IN Erik Gustafsson
IN Jesper Sellgren
IN Fredrik Styrman

Kommentar: Jag tror att det finns stora möjligheter att vi i år får ihop tre starka och pålitliga backpar. Dels har vi fått in större backstyrka än vi tappar, dels har Bulan haft längre tid på sig att få de övriga backarna att förstå vilket spel han vill se av dem. Backsidan kommer definitivt att bli starkare i år än i fjol, tänker jag. Och även om Lugano segat hoppas vi att Luleå hittar någon klubb som kan ta över Johnston.


FORWARDS
Emil Larsson
Patrick Cehlin
Robin Kovács
Niklas Olausson
Einar Emanuelsson
Isac Lundeström
Johan Harju
Johan Forsberg
Karl Fabricius
Petter Emanuelsson
Jonas Berglund
UT Andreas Falk
UT Per Ledin,
UT Joey Hishon
UT Axel Levander
UT Anton Toolanen.
IN David Lindquist
IN Jack Connolly
IN Austin Farley

Kommentar: Linorna är förstås det man känner sig mest osäker på. Emil, Cehlin och Kovacs var ju strålande förstärkningar redan i fjol och samtliga dessa hade upp och ned men när de var upp tillhörde de under längre perioder seriens allra skickligaste och mest lyckade forwards. Kan de hålla den nivån mer konsekvent under serien har vi här en trio matchvinnare. Isac och Einar har ju slagit igenom rejält och är i år ett år mer erfarna och bör därmed kunna vara ännu bättre; om nu Isac blir klar ett år till innan han lämnar för Nordamerika. När man ser på de namn som lämnar oss och vilka som kommer in är det förstås svårt att veta i förväg, men med förtroende på rekryteringar som Bulan varit inblandad i bör det kunna bli förstärkningar jämfört med i fjol. Men visst känns det osäkert att Luleå sedan många år inte varit starkare på centersidan än vi varit. Och man får verkligen hoppas att Cehlin och Olle inte blir borta för skador som i fjol. Men sammantaget tror jag det är möjligt att våra forwards blir minst lika starka som i fjol och förhoppningsvis ännu bättre.

Inför förra säsongen hade jag bara förhoppningen att vi skulle slippa kval.

Inför denna säsong har jag förhoppningen om en plats bland topp sex ☺
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Skönt att ha dig tillbaka efter våren/sommaren så välkommen tillbaka...Luleåforumet är inte detsamma utan dig även om vi dödliga hållt det uppe på ett ok sätt ändå ;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Ja välkommen tillbaka, verkar som om ALLA och då menar jag alla har saknat dig!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Matigt förstainlägg efter semestern. Gillas!

Välkommen tillbaka. Du är efterlängtad :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det var en diskussion på Urkens forum nyligen om vilka smeknamn de olika lagen har och var de kommer ifrån. Klipper in ett summerande inlägg som någon gjorde, du kanske kan bekräfta/kommentera :P
Har för mig att FBK kallats (war)Ulvfen? Skellefteå Schtaan, mordor? Frölunda = fusklunda, sillstryparna? Känns inte bra att gå in i en ny säsong utan att ha full koll på dessa viktiga ting :P

***
Kommentarer kring några av SS "smeknamn":
AIK IF= Apor-I-Kastrull (silverfärgade hjälmar och Hackman/Fiskars som sponsor)
Brynäs IF= Pölsa (någon kom med påståendet att Brynäs är pölsa på teckenspråk, ej bekräftat)
DIF= Skansen, styfbenen (förklaringar i tidigare inlägg)
Frölunda HC= Blixlåset (av smeknamnet "dragkedjan" som bestod av M.Kahnberg, J.Tolsa och J.Lundqvist 2001-2006)
Färjestads BK= Krokboltic (deras fula "hakningshockey" kombinerat med bandyklubbor och laget Boltic fr. Karlstad)
Leksands IF= Korvkiosken (mindre samhälle där alla samlades kring korvkiosken)
Linköping HC= Pungen (mångmiljardären Hugo Stenbeck "tog över cluben" 2008-2010 och storsatsade)
Mora IK= Luggen (efter deras legendariske ledare Jan Simons peruk)
Timrå IK= TIKarna (eller tallarna efter klubbemblem/kommunvapen)
Örebro HK= Öret
***
Kommentera