Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1907301

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pungen kollapsar?

Den nationella hockeyeliten var länge en ganska liten familj, bestående av drygt 15 klubbar som tillhörde Elitserien. Vissa lag, som Södertälje, Malmö, Rögle, Trottoarkantens IF, Hammarby, Gnaget och Burkölen åkte ur ibland och kom starx upp igen, medan de bytte av varandra.

Men det kom nya tider. Runt milennieskiftet knackade LinkPing på dörren, åkte ur igen, lyckades komma upp en gång till och plötsligt höll man sig kvar.

Det blev början på fortsatta förändringar och lindansarlagen ovan (försvann förutom Malmö och Trottoarkanten som fortsatte studsa upp och ned) och ersattes av rookies som Läjkrana, Öret, Morsan, Timrå, Kronan m m.

Pungen hade av okänt anledning - förutom då de släppte in den alkoholiserade miljardären - en välfylld skattkista och köpte spelare så det stänkte om det. Plockade ofta in de bästa från andra lag genom att helt enklet lova dem höjd lön. Den som ledde Pungen under många år satt ett tag i SeMer och berättade hur de snodde alla spelare som Luleå plockade upp från Allsvenskan och utvecklade till stjärnor: Skitlätt, vi lovade bara att höja lönen 4-5 ggr över vad de hade i Luleå.

Denna "köpa stjärnor"-mentalitet innebar att Pungen länge varit ett lag för övre halvan och ofta i försnacket tippats som topplag, men det har alltid skitit sig. Eftersom Pungarne bara haft typ någon stjärnkedja och därutöver inte dugligt folk, framför allt inte som kunnat försvara sig. Ett år var man jävligt nära och skulle säkert nått Le Mat, men då sket det sig eftersom lagets stjärnor på ett hotell vid Stureplan med Tre Kronor hittade på att plocka upp en nästan medvetslös flicka på rummet för gangbang.

Nå, nu är vi framme vid 2018 och Pungarne inledde med att vinna premiärmatchen igår. Men det var mot Timrå, ett av de två lag - Timrå och Morsan - som samtliga självutnämnda experter förklarar kommer att tillhöra de fyra bottenlagen. Men det gäller också Pungen - 70% av medianissar tippar Pungen utanför slutspel, dvs på plats 11-14 i år.

Själv har jag ingen koll på Pungen i år, så jag kan inte bedöma det där, men tydligen börjar lagt, för att inte säga klubben, tappa greppet.

DamPungen har likaledes den befunnit sig på högsta nivå i landet, t o m blivit mästare. Senaste åren har ju Luleå tagit greppet om damhockeyn, men DamPungen har varit vår svåraste konkurrent, även om vi tre år i rad lyckats besegra Dampungen i liga och slutspel. Med det konstiga inslaget att varje gång DamPungen ska upp till Luleå för finalmatcher måste de tigga pengar av supportrar för att ha råd att åka upp!?

Och i år inledde vi med att spöa DamPungen borta.

Efter att ha torskat mot oss spöade DamPungen DamGötet med 14-0 och man räknade väl med att nu kommer de igång som vanligt och blir överlägset bättre än alla andra lag - förutom Luleå som i sin tur blir klart före Dampungen.

Men vad händer?

I onsdags torskar DamPungen med 2-1 mot Stocksund/Danderyd/Enebyberg, ett kroniskt bottenlag i SDHL som DamPungen alltid slagit tvåsiffrigt.

Och igår lyckades DamPungen med nöd och näppe vinna mot TrottoarDamen med 2-3 och i dagens match mot TrottoarDamen ligger DamPungen under med 2-0 efter första perioden!

Hmm. DamPungen har alltid levt högt på sin fantastiskt duktiga vakt Florence Schelling, men nu har hon lagt av. Därför kunde man vänta sig att de skulle få det svårare i år, men nu verkar det dessutom som att laget även offensivt tappat greppet. Om vi räknar bort skrattmatchen 14-0 på DamGötet har DamPungen på 10 perioder bara lyckats göra 4 mål, sjukt oväntat lite alltså.

Det börjar se ut som att Dampungen får svårt att bli ett topplag i årets SDHL och om inget annat lag nu överraskande går starkare än trott verkar det som att Luleå Hockey - laget som troligen tagit medalj, skulle man fått delta i OS - kommer att segla ifrån alla andra rejält. Kommer vi att gå rent i år, kanske?

Men Pungen ser ut att falla, såväl på herr- som på damsidan också.

Själv kommer jag inte att sakna "clubben" efter det extremt negativa inflytande man haft på svensk elithockey med anledning av köpgalne Helbers insatser att köpa sönder alla klubbar han kunnat.

EDIT: Drygt halva matchen spelad och nu har TrottoarDamen 4-0 på DamPungen.

Om nu inte halva Dampungen varit borta pga någon epidemi senaste veckan ser det verkligen ut som att de nu håller på att falla. Inte väntat.

Re-EDIT: TrottoarDamen har 5-0 på DamPungen efter två perioder...

Re-re-EDIT: DamPungen spottade upp sig och torskade bara matchen med 7-2...

Uppe i Delfinen har Luleå Hockey "bara" 1-0 på DamGården efter första perioden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: damer har väl ingen pung?? Transvestit är det du menar!!

Mike.F
Kommentera