Luleå HF

115797 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1907337

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sticker emellan med lite sparkboll. Gnaget har ju tagit en kraftig ledning och såg ut att segla ifrån. Men deras betongförsvar, som bara släppt in 8 mål på 19 matcher, har silat 5 baljor mot Norping på två matcher, och idag torskade Gnaget borta mot Peking efter en j-a massa vinster i rad.

Bajen lirar häng mot Sirius i morgon och ska väl vinna den. Och i så fall betyder det att om Bajen vinner derbyt mot Gnaget nästa söndag så passerar man Gnaget i tabellen och lägger sig på första plats med 59 poäng mot Gnagets 58 poäng.

Det vore väl roligt.

Sedan kvatstår bara 8 omgångar och lagen har där liknande program, med undantag för att när de möter Malmö gör Gnaget det hemma medan Bajen gör det borta. En klar fördel för Gnaget där, men Malmö har kommit igång rejält efter sommaren och kan faktiskt hota Gnaget och Bajen i topp om de vinner båda matcherna mot Stockholmslagen och för övrigt kör fullt om bara de andra tappar någon onödig match.

Men Gnaget har också en ytterligare tuff match nämligen ett derby mot Djurgårn. Stockholmsderbyn är alltid vanskliga.

Så, vi hoppas att Bajen först knäpper Sirius i morgon och sedan tar derbyt. Då blir det en spännande höst. Tänker att det vore roligt om Bajen vinner ett riktigt SM - vinsten med Cratz-sparkboll var så onaturlig för Bajen så den räknas inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Skellefteå IF
En fin gammal klubb, bildad 1918. Visserligen senare än IFK Luleå och Luleå SK, men ändå.

Senedan vilken fin symbol IF hade. Själv begriper jag inte den där centrala figuren som liknar ett G eller en orm, men ändå.

Nedanför ser vi symbolerna för de tre klassiska och anrika Skellefteå-lagen som spelade hockey långt innan bandylaget Apan hittade på att också vilja vara med.

Ap-symbolen är den mer ursprungliga, innan de kom på att de skulle kopiera AIK och den där Apan har ju växlat symboler och namn under hela sin korta historia. De hade ju bl annat ett styrelsebeslut i mitten av nittiotalet att de bytte ut dåvarande namnet Skellefteå Hockey Club mot "Stingheads", med en symbol som liknade Sexpressens geting, men eftersom snål-Apan vägrade betala den som hade fått i uppdrag att designa den symbolen, ändrade de sig och hittade i stället på att kalla sig för Skellefteå AIK, ett namn som var ledigt sedan den klubben upphört decenniet innan.

Ja, dem där Apan har ömsat skinn hela sin korta historia. Deras hockeylag höll ju på att gå helt åt helvitte under senare delen av 1960-talet då de torskade allt och var på väg ner till rena gärdsgårdsserierna. Då räddades de genom att de slog sig ihop med Skellefteå IF och fick alla den klubbens spelare, t ex Hardy Nilsson. Då böt de namn igen till Skellefteå IF/AIK bara för att byta igen något år senare.

Jag tycker att de borde ge sig nu, ge fan i att kopiera Riktiga AIK och i stället ansluta till deras riktiga historia dvs Skellefteå IF historia och välja den unika och inte oeleganta vapenskölden för Skellefteå IF.

Så länge de vägrar och fortsätter tönta sig med att kopiera och åka snålskjuts på Riktiga AIK, samtidigt som de bytt symbol, namn, slagit ihop sig och nybildats fler gånger än någon kan hålla koll på finns det bara ett enda korrekt sätt att beteckna klubben.

Med den passande symbol/maskot som de valt till sin egen.

Apan
Kommentera