Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1907356

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Förbundet har beslutat om nya rutiner för böter till SHL-spelare.

"Tidigare har summan av böterna spelare tilldelats baserats av en så kallad bötestrappa där inkomstintervallet avgjort hur mycket böter som ska betalas. Den nya modellen grundar sig på spelarens faktiska ersättning och inte som tidigare på inom vilket intervall spelarens ersättningsnivå varit, den så kallade bötestrappan.Med hänsyn till spelarna och enligt överenskommelse kommer den nya beräkningsmodellen för bötesnivån på individuell nivå inte att kommuniceras externt. Summan kommer kommuniceras, men ej hur den räknats fram"

Jahaja. När Fläskberget stängts av - vilket händer ideligen, men alltför oofta - kan man av böternas storlek att döma räkna ut att storfuskaren har en månadslön på 250 - 300 000 kronor.

Det är naturligtvis helt sjukt vidrigt, sanslöst, en skam mot de löner som alla andra människor har.

Men det stannar inte där. Apan lägger ytterligare runt 150 000 i sociala avgifter på Fläskberget - och dessutom har han med all säkerhet förhandlat (läs:lurat) fram att Apan pröjsar in en hög andel av ersättningen som ytterligare tjänstepension dessutom.

Jag kan bara säga att man kräks över att veta om det.

I vilket fall - nu kommer alltså inte ersättning att beräknas på intervall utan direkt kopplat till den exakta lönen.

Proportionellt? Det är inte säkert. för det säger de inte.

Och naturligtvis ingår vare sig sociala avgifter eller pensionsinsättningar.

OK, nu kommer de alltså när straff med böter utdöms att informera om bötesbeloppet. Ju mer någon har i månadslön desto högre böter. Och med tiden lär vi få hygglig koll över hur de räknar fram böter från lön. Det räcker ju med att vi får koll på lön för några bötesstraffade.

Allvarligt talat: Jag tycker att det är skitlöjligt att de inte är transparenta och öppna om lönerna. Och jag ger mig fan på att detta igen-kligen är skäl för ändringen: de vill inte skylta med vilken lön spelarna har. Att de samtidigt hittade på att "nya modellen grundar sig på spelarens faktiska ersättning" var säkert bara ett påhittat svepskäl för det som de ville igen-kligen: FR O M NU BERÄTTAR VI INTE VAD SPELARNA HAR I LÖN EFTERSOM KLUBBARNA BEGÄRT ATT VI SKA HÅLLA TYST OM DET!"

Jag anser att det är skitlöjligt! Löner och ersättningar borde definitivt vara offentliga! VI VILL ALLA VETA!
Kommentera