Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1907386

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ligger väldigt nära till hands att påhoppen på Osten var planterat från ett visst håll, väldigt lägligt att de kom precis vid 2-0 i semifinalserien! Jag har studerat Osten många matcher efter detta och han har inte gjort något som ens varit i närheten av nåt utspel, han står helt lugnt och tyst och bara studerar matcherna, inget skrikande, viftande, gapande, applåderande, viftande eller känsloyttringar överhuvudtaget. En individ som kan få såna utbrott som han beskylls för kan inte ändra sig så totalt, man är som man är och är man en känslomänniska med stora känsloyttringar så visar sig detta då och då man kan inte gå från att vara rabiat till helt kolugn match efter match, människan funkar inte så. Det som får stora utbrott får dessa återkommande blandat med mindre utbrott mellan varven, det är ungefär som den som kör för fort, svär, har taskig humor o.s.v det händer inte bara en gång, det upprepas. Snacket om våran kanske bästa tränare Rönken kan nog också tänkas vara planterat, han vann serien, europacupen, gick till final o.s.v och det finns folk som känner honom väl som går i god för att detta påståenden var omöjligt, dessutom hade han fått sparken med omedelbar verkan om det låg nåt i det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: När det gäller Rönken anser jag att han var suveränt bäst på område efter område efter område, helt överlägsen allt man kunde jämföra med. Förutom på en punkt som jag vet, men vem är helt ofelbar och ändå människa? Den som är utan skuld kasta första stenen. Vet inte om han fick sparken för den punkten, men det är inte omöjligt.

När det gäller Osten är jag övertygad om att brännvinsjournalisten låg bakom en konspiration och eftersom SeMer varit usla nog att släppa in den fläskkotlett kammade onyttige idioten i live-TV hade han en megafon att attackera Osten och Luleå med som fick ett enormt genomslag.

Var Apledningen med på detta? Jag har svårt att tro annat. Fehlman och Apledningen var djupt insyltade med varandra och det visades hur ofta som helst att den jävla Fehlman sprang Apans ärenden. Gång efter annan hoppade idioten ut i media och t o m hittade på och ljög om allt som hade med Luleå att göra.

När det gäller Fehlman-härvan (jag kallar den inte för "Osten-affären" eftersom jag anser att det är Fehlman som är fel man på rätt plats där) blev han påkommen med att ha ljugit vid två tillfällen, och framfört egen jävsaktion och åsidosatt den objektiva ställning han som journalist var skyldig till, för att kunna åberopa tryckfrihetsförordning och legalt skydd:

1. Han påstod i media att han hade anonyma källor i form av ett flertal oberoende vittnen som sagt detsamma om Osten:
a) Den galne hejaklackledrane, men när polisen intervjuade denne erkände han att han inte hört något.
b) en gammal gumma och en gammal gubbe, men i efterhand framkom det att de satt tillsammans på rad 12.
Sammantaget fanns alltså inga "flertal oberoende vittnen" som Fehlman ljög om. Bara ett par gamlingar som satt tillsammans och fick hysteriskt rapsus i den våldsamma stämningen i förlängningen.

2. Han finns på film när han intervjuar Hagos i korridoren utanför omklädningsrummet i Delfinen när Apan förlirat också andra matchen. Då inser Fehlman att han måste "agera" för att kasta skit på Luleå. Hagos är helt ovetande och då säger Fehlman "Det har framkommit att Osten under matchen i Apschtaan skrikit rasistiska tillmälen till dig vid ett flertal tillfällen; vad tycker du om det?"
Grejen är den att Fehlman lägger fram det som vore det ett faktum, en sanning, och där bryter han mot alla tänkbara instruktioner om objektivitet. Han hade kunnat säga "det påstås av vissa" men det gör han inte utan framlägger det som det vore redan bevisat. Vilket det alltså inte var.

Både dessa "insatser" av Fehlman är lagbrott och hade Osten/Luleå agerat rätt skulle de lyft upp Fehlman till civil domstol där denne med all säkerhet blivit dömd och straffad för missfirmels.

Luleå hade vunnit två första matcherna och i tredje matchen ledde man nere i Apschtaan med bara enstaka minuter kvar - hade alltså nästan 3-0 i matcher.

Men allt detta mediapress när Fehlman genom ljug eldat på alla tidningar och TV, nyhetsprogram och SeMer att jaga efter Osten som rasist - det tog fokus och koncentration av Luleå och man tappade match tre och sedan tre matcher till.

Var Apledningen inblandad i detta, i maskopi med Fehlman?

Jag har svårt att tro annat. Apan har ju blivit påkommen med att sprida lögnaktiga rykten i media genom fehlman vid upprepade tillfällen - där Fehlman hänvisat till "anonyma källor" och vidare har Apan - trots att de alltid hänvisar till att vara så fiiiiina genom att ha en värdegrunnnnnnd - gång efter annan utsett till lagkapten och representant för APan och Apans värdegrunnnd landets störste filmare (som gång efter gång ljugit om vad han gör på isen, men fällts genom att det funnits bildbevis) som också offentligt erkänt att han fuskar och att han är beredd att göra "allt" för att Apan ska vinna.

Sammantaget. Jag är övertygad om att Apan stal finalplatsen av oss det året. J-a myglare.
Uppladdat:

450x300-treapor_25.jpegtreapor_25.jpeg

Kommentera