Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1907614

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Underhållning blir allt bättre i Apboken. Monstrummoderatorn hoppar in och förklarar att han kommer att radera inlägg i den s k namndebatten, och därefter lägger han själv inlägg efter inlägg efter inlägg för att debattera namn :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Han har också anmält mig till Marcus för hot 🙈, stängt av mig i 180 dagar, raderat brevkonversation oss emellan. Jag har såklart tagit skärmdumpar på allt eftersom jag förstod vartåt det skulle barka på en gång...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I Wikipedia har någon under hockey lagt in informationen att " Under 1920-40-talen var rivaliteten mellan de två skellefteåklubbarna AIK (Skellefteå AIK) och IF (Skellefteå IF) stor…. Idag finns inte IF som hockeyklubb längre men den gamla åtskillnaden gör att det är vanligt att bara benämna som AIK i Skellefteå."

Jahaja.

Hur fan kunde rivaliteten i hockey vara stor under 1920-40-talen när bandyklubben Apan aldrig använt puck förrän slutet av andra världskriget?

Och "IF som hockeyklubb finns inte längre" - hur kan det vara så svårt att skriva sanningen, nämligen att hockeysektionerna i Skellefteå IF och Skellefteå AIK slogs ihop under namnet Skellefteå AIK/IF?

Hockeyklubben Skellefteå AIK lades ned 1985 och gick in i Skellefteå Hockey Club. 1991 ville man ändra namn till "Ants" men hindrades och tog namnet Skellefteå AIK igen eftersom man inte kom på bättre. Några år senare beslutade man att byta namn till Stinkäggs eller något sådant, men hade inte råd att betala logotypen och blev kvar vid namnet.

Med allt detta som bakgrund finns det inget försvar mot att i nationella sammanhang påstå sig heta "AIK" medan man kallar det Riktiga AIK för "Solna AIK".

Alla dessa lögner och hittepånamn kan ingen hålla koll på. Så det är enklast att kalla eländet efter deras symbol.

Apan.
Kommentera