Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1907918

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SDHL

Luleå har börjat lika starkt som vanligt. 4 matcher, 4 vinster, 12 poäng och 16-1 i målskillnad. I toppen av vaktlistan Luleås Sara Grahn med ett insläppt mål på 83 skott och fantastiska 98,8% räddningar.

Vilka ska utmana Luleå i år?

Tidigare har det ju väsentligen varit DamPungen, men den har börjat serien rätt uselt och förlorat tre av fem matcher - mot Luleå med 0-3, mot TrottoarDamen med 7-2 och mot det vanliga bottenlaget Stocksund med 3-2! Nu har de ju tappat världsmålvakten Schelling i mål och det lutar väl mot att Dampungen är på väg ned.

Damgården har ju hängt på därefter - vann t o m SM för två år sedan - men i år har de börjat med tre förluster - mot Luleå med 1-4 och 6-0 samt mot DaMooDoo med 4-2. Det har ju varit tufft motstånd, så kanske DamGården kommer igång?

DaMooDoo har inlett med 3 av 4 vunna. Kanske de ska utmana i år?

DamHV har vunnit 2 av 3, kanske de blir bra?

DamPölsan tappade ju Grahn till Luleå efter att ha skitit i damerna några år och till slut tröttnade de. Men sedan har de värvat spetsar så kanske? 1/2 vunna hittills.

Och så TrottoarDamen som har 2/3 vunna - torskade med 2-3 mot Da,Pungen men vann nästa dag mot samma gäng med 7-2.

Jadå, det finns lag som kan utmana, men med all säkerhet kommer de alla att vara rejält distanserade av Luleå, som nu spelar sin fjärde säsong och tycks bli bäst i landet för fjärde säsongen i rad. Luleå har ju vunnit serien alla säsonger och dessutom slutspelet - förutom för två år sedan då DamHV i semifinal försvarade ihjäl sig och spelade 3-3 mot Luleå två matcher i rad - och båda gångerna vann på straffar.

Nå, i dagens konkurrens och nu också med landslagsvakten Sara Grahn med spaden samt starka Maria Omberg från Skurholmen som back-up är det faktiskt svårt att se hur Luleå ska kunna förlora någon match alls i serien. Det händer väl förstås, de kan väl inte vara fokuserade varje match, samtidigt som motståndarna vet att när e möter Luleå blir det säsongens svåraste match, varpå de ger allt.

Luleå har i seriesammanhang 2015-2018 förlorat 7/36 (varav 5 efter tre perioder) matcher, 4/36 (varav 4 efter 3 perioder) matcher och 4/36 (varav 2 efter 3 perioder) matcher. Skulle inte förvåna mig om det blir färre i år. :-)
Kommentera