Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1910538

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Jag undrar hur hårt man måste speara på pungen för att det ska bedömas som grovt. I min värld är det svårt att få mer schwung när man ”jockar” än sådär?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Och här kan vi som jämförelse se Bill Sweatts pungslashing, 35 sekunder in på sekvensen.

Sweatt blir strax innan crosscheckad av Frölundas Oliver Bohm utan åtgärd från Molgan, men när Sweatt svarar med att slasha Bohm mellan benen "ser" Molgan att det är utdelat med "våldsam kraft i syfte att skada" (Bohm skadas inte alls) - fastän han har Sweatt emellan sig och händelsen och alltså knappast kan se ordentligt - och armen åker direkt upp i luften och han dömer omedelbart 5 min för slashing samt Match Penalty. D v s per automatik en match avstängning samt rapport till Difiplinnämnden.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgiften i anmälan och nämnden anser att det är utrett att Bill Sweatt har utdelat en slashing som träffat Frölundaspelaren mellan benen. Disciplinnämnden anser inte att det är frågan om en olyckshändelse. Att utdela ett slag med klubban i skrevet på en motspelare medför skaderisk och leder regelmässigt till avstängning. Disciplinnämnden finner med ledning av praxis att avstängningen bör bestämmas till en tid som motsvarar ungefär tre matcher (inklusive den automatiska avstängning som följer vid ett match penalty).

Återfallsförbrytaren highsticking jocke däremot - senaste säsongen avstängd två gånger för riktigt farliga överfall på oförberedda med hjärnskaderisk som följd (och naturligtvis avstängd massor av gånger tidigare för liknande) - han straffas inte alls.

Matchzebrorna ger honom ingenting.

Situationsrummet säger att han borde nog ha fått fem minuter och Game Misconduct, men zebrorna "missade", fast däremot anser man att "det var nog inte så våldsamt" och därför anmäler man inte till Difiplinnämnden.

Difiplinnämnden får inte chans att uttala sig eftersom situationsrummet (läs: lärlingen, efter påverkan av aprunkarna CryBert och Sanny) inte anmäler överfallet dit.

Läs gärna Difiplinnämndens bedömning och motivering till att de straffade Sweatt:
...har utdelat en slashing som träffat ... mellan benen. Disciplinnämnden anser inte att det är frågan om en olyckshändelse. Att utdela ett slag med klubban i skrevet på en motspelare medför skaderisk och leder regelmässigt till avstängning.

Är det någon som tvivlar på att detsamma skulle ha gällt om Difiplinnämnden fått bedöma highstickings pungslag? D v s OM difiplinnämnden fått bedöma, men nu fick de ju inte det, eftersom aprunkarna på SeMer instruerade lärlingen att INTE anmäla.

Rättvist?

Har highsticking en egen gräddfil där han är tillåten vårre fulspel än andra?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Mycket utsökt hittat och inlagt, bisterfinnen!

Helt sjukt att se det hela så perfekt från dessa vinklar; man såg det ju under matchen, men inte så bra som här. Och det visar ju hur ini helvitte fult han "spelar" denne highsticking.

Pucken ligger lös och Tedenby försöker nå den, fast vakten hinner lägga handsken på pucken så det blir bara en touch på handske. Highsticking står bredvid och bara tittar på, men får tydligen uppfattningen "slag på handske", det ska jag straffa och jocker till våldsamt mellan benen på Tedenby.

SHL förklarar att det ska vara 5 min + matchstraff på denna; bedöms den våldsam ska det vara det större matchstraffet dvs avstängd en match per automatik väl, plus eventuellt ytterligare sedan difiplinnämnden sagt sitt.

Så. Till att börja med förklarar man att "domaren såg inte vad som hände". Kolla in domaren nere i hörnet som tittar på vad som händer i målgården hela tiden: det är ju omöjligt för denne att missa detta! Den andre domaren måste ha stått längre ut och bör även han ha sett händelsen, men rakt framifrån.

OCH INGEN AV ZEBRORNA VÅGAR MATCHSTRAFFA HIGHSTICKING I APARENAN!

Ja, herregud...

Nu förklarar alltså "situationsrummet" att de INTE anmälde detta till difiplinnämnden, eftersom det inte var "våldsamt".

Ja, herregud...

Googla på joakim lindström + avstängning och man får upp en j-a massa sidor under åren; avstängningar han fått samt avstängningar han sluppit.

Det är helt klart att det handlar om en person som gång efter gång efter gång agerar så jävla fult att han stängs av eller klarar sig fast många/de flesta anser att han ska stängas av. En inbiten återfallsförbrytare alltså.

Hur fan zebrorna kan komma till match utan att veta om att highsticking agerar så jävla fult att den måste vi hålla ett särskilt öga på (liksom de alltid gjort mot sådana som Jämtin, Hedman, Melart m fl) som ofta åkte ut och många gånger var helt oskyldiga.

Här har vi alltså en återfallsöverfallare och minst en zebra - troligen två - står och ser på när highsticking slår till och ska ha matchstraff - OCH INGEN JÄVEL TÖRS BLÅSA!

Ja, fy fan. Det här j-a specialtillståndet som highsticking-dåren tycks ha är jag så j-a less på. HÖG TID FÖR ATT NÅGON SPÖAR UPP FULSPELARE LINDSTRÖM!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Jösses! Går det att göra den där så mycket hårdare utan att ta sats från andra sidan rinken? En bevisat smutsig spelare som highsticking borde dömas hårdare än exempelvis EG som aldrig varit hos disciplinnämnden förut.
Sanny Lindström och övriga "experter" borde skämmas som inte vevade ett solklart matchstraff som de alltid gör normalt sett. Sanny tyckte på fullaste allvar att det var värt två minuter bara...vill han också bli inbjuden på Berts grill- och bastufester kanske? Jag gillar normalt sett Sanny men är av den åsikten att om man som hockeyexpert och kommentator inte kan regelboken och/eller vet tidigare dömda straff för liknande situation kan man stänga igen limpsaxen.
Fritt fram att köra upp klubban i klockspelet denna säsong är signalen som DN skickar ut nu...finns det någon rättvisa så kommer highsticking få minst en smäll på sin lilldrutt under varenda match som återstår av säsongen.
Kommentera