Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1911779

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jepp, jag är inte orolig över spelet. Senaste två matcherna är klara förbättringar mot hur vi startade säsongen.
Håller med om att Connolly är grym där ute på isen... ligger bra till för att vara min mancrush of the season om han fortsätter i samma stil. Förra året var det Emil Larsson :)
Ska bli mycket intressant se matchen mot originalaporna (tom skeås smeknamn är mycket historiskt korrekt då det är snott från en mer anrik klubb :P) då de känns som det första riktigt starka testet enligt mitt tycke. Delvis på grund av att vi börjat hitta vårt spel nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{Alla}: Fint att läsa allas bedömningar. Jag missade ju matchen mot Pungen men hör ju att Luleå presterade bra - Pungen har ju helt oväntat gått som en slåttermaskin mot andra lag. Och senast mot Warulfven fick jag ju själv se detsamma.

Inledningsvis i serien var det ett väldigt sömnigt Luleå där vi saknade forwards och inga linor var samspelta (förutom Conolly och pojkarna Einarsson) men ännu värre att backparen såg ut som att de nyss presenterats för varandra, ingen hjälpte partnern och för övrigt verkade det som att ingen var vaken eller visste vad som väntades.

Men nu verkar det som att laget vaknat, kämpar och det börjar precis där det alltid måste börja - med fungerande backar:-)

Och på sikt kan man ju hoppas att Isak kommer och inte dröjer så länge samt att Cehlin också kan spela sitt spel (även om det på längre sikt känns tveksamt, med hänsyn till hur skör han varit senaste åren).

När man har anledning att tro att det blir bättre kan man ju stå ut med att det haltar. I Luleå är vi ju vana att sitta lugnt i båten och har lite svårt att förstå klubbar där pressen är så stort och framför allt tränare men också spelare och sportchefer riskerar ryka efter en handfull matcher. Möjligen beror det väl på att media hårdbevakar så jävligt numera men eftersom de som regel är helt hockeyinkompetenta satsar de i stället på att hitta på affärer och drev "gissa vilken tränare som får sparken först" och annan skit.

Och då ska vi alltså upp mot Djurgårn i morgon. Jag ser ju nästan alltid Luleås matcher i Fjollträsk, men kan tyvärr inte i morgon. Luleå har ju av tradition nästan alltid gått bra i Stockholm där Hovet och Fjollbollen länge ansetts vara våra andra hemmaplaner, första åren i Elitserien stödda av nedflyttade norrbottningar, gubbar som fyllde 3-4000 platser på kortsidan på Hovet och LÄT men den i princip enda dängan "Kämmmmmmmpa, Luuuuuuleå", men på senare år av en mäktig bortaklack som ofta ägt ned Djurgårns många gånger större klack.

Men i morgon blir det en riktigt tuff uppgift. Jag tror att gårdarna har ett bra lag på gång i år och även om Luleå känns ha lyft nu har vi ett antal luckor vilket kan komma att kosta på.

Men vi får ändå spela om det:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Va tror ni? tidsfråga innan Stefan Bengtzén är klar för Luleå? är ju trots allt lules plantskola ;)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jo spelet ser hyfsat ut, speciellt två senaste matcherna. Lundis sannolikt tillbaka i Luleå inom ett par veckor, Chelin skyndar långsamt efter sina hjärnskakningsliknande symptom för typ 2 veckor sedan, ska vi gissa på spel för honom nästa vecka. Men tyvärr känns det även som han tillhör dom som får avsluta karriären i förtid p.g.a hjärnskakningar, där gissar jag att karriären är över inom två säsonger.
Kommentera