Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1913428

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Riktigt tungt besked angående Cehlin :(
Det är självklart helt rätt beslut både av honom själv och Luleås medicinska team, men hans spelstil saknas enormt mycket ute på isen. I en match som igår är jag säker på att en skarpskytt som honom hade gjort minst ett mål med alla dessa chanser vi hade.
Jag tror knappast att Skuggan och Bulan är nöjd med vårt målgörande så här långt in i säsongen, men räknar inte med mer än att vi eventuellt värvar in ännu en Kennedy/Hishon.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apropos Isak match borta mot Dallas i natt. Isak har imponerat rejält i de två senaste matcherna och får säkert fortsätta spela och fortsätter han vara lika bra?

Vidare av Luleåintresse säsongdebuterade Anders Nilsson med spaden för Canucks senast och utsågs till matchens första stjärna. Bäst på isen alltså. Florida-Canucks i natt och får Anders behålla spaden eller går Markan in igen?

Dessutom har Christian Jaros kallats upp till Senators som ikväll tar emot Los Angeles hemma. Får Jaros gå på is nu?

Carolina lirar borta mot Minnesota i kväll och spelar med ytterligare en Luleåexport: Lucas Wallmark som börjar bli etablerad.

Samtidigt tar Columbus, troligen med Dean Kukan i laget, emot Calgary hemma.

Ja, det är mycket Luleå Hockey i NHL nu. Pistol Pete Cehlarik just nu i AHL men har spelar för Boston och knackar på för fortsättning. Dessutom har unge Filip Gustafsson, som meddelats inte skulle få plats utan få lira i ECHL, direkt plockats upp till AHL-klubben igen och han har sin bästa tid framför sig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jag håller med du. En riktigt tung "nyhet", om ej inte helt oväntad.

Det känns trist i första hand för människan Patrick Cehlin och i andra hand för Luleå Hockey.

Patrick kom ju in i laget som en målsökande projektil som gick direkt på mål och avlossade sitt fina skott så fort han fick chansen. Inledningsvis blev det inte mycket mer än så och få poäng, men när det till slut lossnade, lossnade det rejält och han öste in mål.

Så kom mötet med Apan och då idioten Swin-gerli helt omotiverat smäller till Cehlin med klubban i ansiktet. Inte speciellt ovanligt att aporna delar utan jockat som bekant och Swin-gerli är ju, tillsammans med jocke-nestorn, högfrekvent med detta ofog.

Cehlin klev av matchen och blev sedan borta åtta matcher i sträck. Kom sedan tillbaka, men en ny smäll i slutet av den sista träningsmatchen, innan SHL-start, mot Burkölen och därmed borta resten av 2018.

Han ligger åtminstone inte nedbäddad i mörkt rum, men sjukdomshistoriken och den kunskap man nu har avseende utveckling av hjärnskadesymtom göt att man är rejält försiktigare än man skulle varit för 4-5 år sedan. Alltför många hockeyspelare har numera blivit invalidiserade.

När det gäller Cehlin utmärkt att stort hänsyn tas till hans liv och hälsa.

När det gäller elithockeyn är alldeles för lite gjort för att hindra denna utveckling. "Spelare" som t ex apor som kontinuerligt anser det vara en trevlig idé att smälla klubban i ansiktet på försvarslösa motståndare anser jag bara ska tas bort från hockeyn. Stäng av, stäng av och stäng av i princip plocka bort dessa spelare från hockeyn. Är de så j-a sugna på att smälla långa käppar i ansiktet på motståndare finns det andra sporter för sådant: inom hockeyn vill vi INTE ha dem.

Och så vidare många fler åtgärder men allvarligt talat tror jag att hockeyn och hockeyspelarna numera är så snabba och kraftfulla att det duger helt enkelt inte längre att tillåta spel som innebär stora risker. Hur mycket än gamla f d hockeyspelare menar att de minsann pallade lite fysiskt, för då talar vi om en jämförelsevis stillastående hockey.

När det gäller Luleå Hockey. Nu talar mycket för att vi måste värva in minst en spetsforward. Det är inte heller självklart att vi får tillbaka Isak.
Kommentera