Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1913792

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anaheim torskade borta mot Dallas med 5-3, trots att man haft ledningen med 0-3, men sammantaget ett fortsatt och rejält steg framåt för Isac Lundeström.

I de två tidigare matcherna har ju Isac fått leda en fjärde brunkarlina och gjort det alldeles utmärkt. Fr a har man imponerats över att han defensivt är så skicklig och stabilt åstadkommer att inte motståndarna lyckas framåt. Isac har ju gått 1+ i båda matcherna och inte varit med på något mål bakåt.

Framåt har Isac också imponerats men inte lyckats ta någon assist eller målpoäng själv, mycket beroende av att han placerats med vingar som inte varit speciellt starka framåt och som inte kunnat utnyttja fina pass och intentioner från "Lundy" som han kallas.

I natt gav man dock Lundy en något bättre chans i en tredjelina där man satt ihop de tre rookies som imponerat: 18-årige Isac, 19-årige Steel och 20-årige Sherwood.

Dessa tre fick alla varsin poäng i nattens match och efter matchen menade supportrar att de tre unga spelarna varit lagets bästa lina under matchen, medan mer erfarna, äldre spelare lågpresterat och därmed orsakat att Anaheim fäll ihop och torskade, under en andraperiod som Dallas vann skotten med 30-3!

Isac gick återigen +1 och var den ende i Anaheim som inte hade 0 eller - i matchen.

I de tre matcher som Isac spelat har han inte varit inne på ett enda baklängesmål.

Under de tre matcher han spelat har man, på Anaheims supporter-Forum, gång på gång frågat sig "Hur kunde en sådan skicklig spelare väljas först på plats 23 i första rundan?"

När det gäller den assist han fick, v g se nedanstående länk. Kommentatorerna hyllar Isac rejält för prestationen; Anaheim-supportrar menar att "det var Lundys mål" och målskytten Sherwood, som fick måla för första gången i NHL, förklarar på NHLs officiella hemsida att "It happened so fast," he said during his first-intermission interview. "Overwhelmed with excitement. I didn't score in the preseason or these past games, so I needed to make it happen pretty soon. Great play by Lundy at the top of the blue line. Manson just getting it through. I was fortunate to get a stick on it.".

Ja, vad säger man. En blott 18-årig pojk från Luleå och Norrbotten som släpps fram som Anaheims yngste NHL-forward någonsin, och bara imponerar och imponerar än mer.

Helt klart är det bäst för Isacs utveckling att han kommer hem till Luleå en säsong till och får chans att spela i bättre offensiva sammanhang med skickliga vingar och PP. Det är ju Emil Larsson och Einar Emanuelsson vi talar om och en sådan lina kan rejält slå igenom i år.

Men som han fortsätter att imponera i Anaheim ökar förstås risken för att de kan besluta att behålla honom redan nu. Att han redan är "NHL-reday" är alla överens om, inget snack om den saken.

Anledningen att släppa hem honom är ju att inse att det är bra för hans utveckling att inte bli fast i en brunkarlina i NHL med sämre vingar - kommer han tillbaka ännu bättre nästa år kan han slå sig in i en av förstalinorna. Plus att Anaheim "tjänar" ett år på rookiekontraktet om de ger Isac max 9 matcher innan han lånas ut till Luleå.

Men kommer Anaheim att ha tillräcklig is i magen för framtidssatsningen?

Ju bättre Isac spelar och imponerar nu, desto större är risken att Anaheim beslutar behålla honom och redan nu etableras i NHL.

I vilket fall: trevligt att återigen visa hur fint unga spelare utvecklas och vilka bra chanser de får i Luleå Hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Riktigt fin prestation av Lundeström som sedemera leder till Anaheims 2-0 mål och grattis till hans första poäng.
Anders Nilsson gjorde en stabil insats inatt då Vancouver vann över Florida borta med 3-2 och Anders stoppade 24 av 26 skott :-)
Kommentera