Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1913953

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Att Isak fortfarande platsar är ju helt otroligt, vilken resa pojken gjort! Att Street skulle vara en nolla är då helt felaktigt då han gjort 149 pinnar på två senaste säsongerna i AHL och Gibbons å Terry spelade VM respektive OS för USA i våras så det är fan inga dåliga spelare, vilken jävulsk konkurrens. Sen gissar jag att dom tänker att detta är det bästa för laget just nu med tanke på skadeläget och att när man får tillbaka Getzlaf å Eaves som verkar vara tillbaka till veckan så lär nog Isak få en stor offensiv roll i ett annat lag, för det är klart att det inte är optimalt för hans utveckling att vara i en tredje eller fjärdelina över tid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: He he, du får "sila" mina nedvärderingar av konkurrenterna genom min frustration att inte pojken fick köra kvar i tredjelinan eller, som jag - förstås orealistiskt - men i sällskap av några Anaheimsupportrar hoppats: att de skulle testa Isac med Silfverberg och Rakell:-)

Street har som du säger levererat massor av pinnar i AHL men det har han mer eller mindre gjort sedan 2010 och i snitt fått fem NHL-matcher per år senaste sju åren; i Calgary, Colorado och i Detroit med 0 mål och 3 assists som totalt resultat i NHL. Visst har han lyckats bättre nu i Anaheim - eftersom han pga skadorna fått bättre offensiva omgivningar men han är ändå 31 bast och det vore förstås ball att se hur 18-årige Isac lyckas med offensivt starkare linjekamrater. Gibbons och Troy är förstås inga dussinlirare - det finner man ju inte på den här nivån och som du säger är konkurrensen jävulsk - men min beteckning lågpresterande syftar till produktion där de båda har 0 mål och 0 assist eftersom de är givna mer defensiva uppgifter, att gå plusminusnoll.

Jag tror att de unga rookies som kommer från universitetshockeyn till NHL vanligen är väsentligen skolade i tuta och kör-hockey medan Isac - så ung han är - med två fulla SHL-säsonger med Luleå blivit mer stabil för all hockey; så måste man ju spela i SHL numera (det är ju mest Apan som ger frikort för primadonnor) och på så sätt imponerar han förstås och karakteriseras som "NHL ready". Visserligen har han bara lirat några få matcher nu men tycker han har erövrat puck i egen zon och avancerat uppåt samt i offensiv zon lagt fina pass, men med medspelare som inte tagit bättre plats eller förvaltat bra framspelningar och med vassare linjekamrater hade han producerat mer. Trodde och hoppades att han skulle få fortsatt och bättre offensiva chanser och då var det lite trist att se att han flyttades till en fjärdelina med brunkande uppgifter.

Å andra sidan. I detta nu vet Anaheim att Isac redan som 18-åring platsar i tredje- och fjärdelinor och att han har en säker framtid i NHL. Skulle han ges bättre offensiva chanser och börja producera poäng på poäng ökar ju risken att de får för sig att behålla honom redan nu. För oss - och säkert för Isac också - är det ju mer önskvärt att han kommer hem om några veckor och får en större uppgift med Luleå. Visserligen har Connolly gått glädjande bra och en oskadad Olle flyttar man inte ned att spela med K-Fab och Foppa, men eftersom Bulan kört hårt med Emil och Einar - som imponerar än mer i år - som vingar till Isac hoppas man ju att de får fortsätta. Om nu inte Bulan med hänsyn till Cehlins besked kommer att köra Emil med Kovacs och Olle förstås.

Nå, vi får se. Jävligt kul att Isac givits så fina chanser och utvecklats så bra hos oss; att han dessutom fick bli den yngste som spelat i Elitserien SHL (folk brukar påstå "näst yngste" eftersom en annan nisse var en vecka yngre men denne nisse satt ju bara på bänken och fick inte ett byte så den räknar jag inte). Tänk om han gått på Aplasses enträgna komse, komse, komse.... och lurats till apan; då hade väl risken varit stor att han i sekten drillats att nu åka runt och dela ut jockar samt tjafsa och störa sig efter avblåsningar;-)
Kommentera