Luleå HF

115744 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1914175

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Spännande match i Övik ikväll, när Luleå Hockeys damlag möter DaMooDoo, som toppar SDHL efter att ha vunnit 11/12 inledande matcherna och bl a spöat DamPungen två ggr.

Under seriestarten började jag ju fundera på om Luleå överhuvudtaget skulle tappa några pinnar i SDHL i år, men tji fick jag, när vi återvände som klubbvärldsmästare bara för att omedelbart torska två ggr i rad hemma mot TrottoarDamen. Kanske blir SDHL mer av ett getingbo i år, jämfört med senaste åren då Luleå bekvämt vunnit skyhögt över de andra lagen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Såskareseut!
Luleås stenhårda damer sänker Modoismens tunna flickor med förkrossande 3-2 på bortaplan.
Detta trots hemmadomare delux som gjorde sitt yttersta för att hjälpa Öviksflickorna genom att skicka ut Luleåspelare i parti och minut men se det tricket var lönlöst.
Svackan efter pokalhämtningen på andra sidan Atlanten är nog över och vi kommer rada upp segrar på löpande band Världsmästare för klubblag som vi är trots att alla lag vi möter ser matcherna som landskamper och årets händelse. Men klena 178 betalande, wtf jag trodde i min enfald att Övik vsr en hockeystad men ack så fel jag hade....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hur kunde apjävlarna gå 17 miljoner back 2016-2017 och sedan ytterligare 3,9, alltså 4 miljoner back 2018-2019?

När översteprästen i sekten Per Nordlund ska svara på det blir det inte oväntat att "vi har gjort juniorsatsningar".

Men det är ju det mantra som de använder för allt. När Pea exempelvis blev påkommen med att år efter år stå och ta ut olagliga parkeringsavgifter på mark som Apan inte hade tillgång till, var det samma lögner "vi tar ut parkeringsavgifter för juniorsatsningar".

Bara skitsnack och det behöver ingen vara Einstein för att begripa. Så snart någon undrar om pengar i Apan är det samma lögn - jag menar apsanning - pengarna går till juniorsatsningar.

Ljug, ljug och bara än mera ljug.

Som alla vet är Apan något grönjävulskt snål och vägrar betala för något överhuvudtaget.

Med ett undantag. När det gäller att köpa in köpespelare.

Som alla vet vinner Apan alltid konkurrenssituationer och varför? Ja, gissa det du. Svaret är naturligtvis att de betalar mest. Så när det gäller att köpa in vakter och spetsspelare, nej, då finns inget stopp. Då är man beredd att betala hur mycket som helst. Och när det inte gäller månadslöner på 300 000 och mer, så gömmer man undan det som "pensionsinsättningar" och alla som inhandlas från utlandet får förstås en "sign-on bonus" som utbetalas till ett "företag" på Malta eller Lichtenstein, som visar sig "äga" spelaren. Dvs det är spelaren själv, som gömmer undan stålar för att slippa skatta för dem. Vän av ordning inser förstås att det är betalning för att köpespelaren lirar för klubben och om någon skattemyndighet hade resurser att kolla upp saken skulle det snabbt bli skatt på pengarna.

När det gäller dessa pengar som skickas över svart, under bordet, kan det röra sig om hur mycket som helst. Exempelvis anses det ju bevisat att Zachrisson fick en miljon under bordet - av en händelse exakt den summa som Pea sparade in årligen på att lägga ned damlaget tidigare.

4 millar back senaste säsongen borde förstås ha varit rejält mer eftersom Apan skulle ha åkt ut redan i kvarten då de var utspelade av Warulfven. Men båda Ulfvens vakter var helt ur slag och släppte in vad som helst. I annat fall skulle förlusten senaste året inte ha varit bara 4 miljoner utan över tio miljoner naturligtvis.

50 miljoner i kassan just nu och en ledning som ordnar 10-20 miljoner back varje år. Hur länge kan denna Ebberöds bank klara sig? Några få år bara. Sedan har de inte råd att köpa spelare längre och då kommer fallet ned i Allsvenskan raskt.

Apans hockeyekonomiska ledning är således helt värdelös, även om de brukar slå sig för bröstet och hävda sig vara Wall Streets svar i hockeyvärlden.

Tyvärr finns ju två kompletterande ekonomiska faktorer.

Apan är landets mest kommunaldopade lag. Kommunen har ju t o m släckt alla julgranar och tankar direkt eller via bulvanen det 100% kommunalägda Apkraft över >10 miljoner årligen, vare sig Apan behöver pengar eller inte.

Och till det har SeMer ytterligare ökat den årliga ersättningen från ynkliga bara runt 25 millar till långt över 40 millar.

Så var beredd på att höra Apledningen förklara sig vara ekonomiska genier även nästa sommar, även om vi alla vet att det är kommunen och SeMer som tankar in alla miljoner.

Hur mycket pengar de än tillförskansar sig kommer de förr eller senare att bli av med dem eftersom de är tvungna att köpa bara fler och fler köpespelare, samtidigt som att de är historiskt sämstigast på att köpa spelare och som regel bara blir pålurade primadonnor som inte ids just.

Men pengar kommer de att ösa ut och till slut är börsen tom.

"Vi har satsat allt på junisar!" kommer apledningen att påstå.

Som vanligt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ons 17 oktober Anaheim - Islanders
Lör 20 oktober Las Vegas - Anaheim
Sön 21 oktober Anaheim - Buffalo
Tis 23 oktober Chicago - Anaheim
Tor 25 oktober Dallas - Anaheim

Där har vi Anaheims närmaste fem matcher. Om Isac spelar samtliga, och Anaheim då - efter spekade 9 matcher - släpper honom för att utvecklas och växa till sig samt vinna ett år på rookiekontraktet, skulle han kunna lämna om ungefär 8 dagar.

Under förutsättning att de då inte får för sig att ta ned honom till AHL för att ha honom närmare och kunna plocka upp honom skulle det bli nödvändigt, skulle han kunna vara hemma för att delta i matchen

Lör 27 oktober Luleå - Morsan

eller kanske snarare

Tis 30 oktober Timrå - Luleå

Förutsatt att de släpper honom förstås. Nu är ju mer etablerade spelare på väg tillbaka, men nu har ju också Silfverberg blivit scratched, sedan han blockerade ett skott med handen och skadade handen. Dessutom har ju Anaheim Steel och kanske andra som de funderar på att släppa ned till AHL efter 9 spelade matcher vilket för Steels vidkommande sker redan nu på söndag. Frågan är om Anaheim verkligen kan göra sig av med så många, eller om de ändrar sig och väljer att behålla någon rookie i NHL längre tid denna säsong.

Isac är ju yngst, bara 18 år fortfarande, men har ju definitivt visat sig NHL-ready och framför allt är han riskfri att ha i spel - har inte varit inne på ett enda minusmål under sina fyra matcher och med bäst plusminus i laget.

Hmmm....man kanske blir tvungen hoppas att han levererar några nybörjarmisstag med baklängesmål som följd?

Nej, sådana är vi ju inte. Inga apfasoner.
Kommentera