Luleå HF

115808 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1921997

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Shit! - jag blir så j-a sur. Hade skrivit en lång text för att kommentera nedanstående figur men direkt under "Svarskommentar" och Hockeysverige var så seeeeegt att uppdatera att hela jävla texten försvann.

Jag har inte tid att upprepa det och agerar bokstavligen som en bandy-Apa när det gäller den saken.

Men för den som kan läsa och förstå nedanstående visar jag att Aftontrsans s k experter, låt vara självutnämnda, i augusti tippade hur det skulle gå i serien och att dessa tips stämmer dåligt med hur det ser ut men stämmer mer än dubbelt så bra men hur fjolårets serie slutade.

De lata jävlarna gör alltså ingen analys utan hittar bara på ungefär att "det går väl som det gick senast".

De trodde Malmö skulle falla fem placeringar och Röglarna stiga ungefär motsvarande - men för övriga 11 lag tippade de i snitt att "lagen hamnar <1 plats från hur de slutade förra året".

Absis var lite bättre än de övriga tre och sämst var naturligtvis Vennerskog.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kolla bifogade från kvällens allsvenska match. En Boforsspelare sänker en MooDooisten och blir utvisad för match, senare uppgraderad till penalty och rapport.

Faktum är att det inte ser speciellt fult ut, men det beror snarast på att den 17-årige Boforsspelaren är 205 cm lång och 102 kg tung, och när MooDooisten kommer i full fart åker han med huvudet in i Boforsarens stenhårda axelkåpa.

Personligen anser jag ju att hur korrekt det än kan anses vara enligt gällande regelverk kan vi inte ha det så här. Även om det är korrekt enligt reglerna menar jag att en spelare inte med berått mod och med kraft ska acceptera att han med en stenhård axelkåpa som murbräcka stöter in i huvudet på en motståndare.

Spelarna är numera så snabba och så starka och i modern hockey går det så undan att svåra olyckor inte kan undvikas även om man följer reglerna. Vad har Luleå i år - 8 hjärnskakningar?

Detta måste få ett stopp, helt enklet.

Lyssna inte på swikegård och sanny; deras åsikter är inte mer relevanta än bröderna Wrights skulle vara, när det gällde att skicka ut Apollo 13.

Det finns bara en lösning.

1. Inför samma regler som i damhockey.
2. Uppgradera straffen för farligt spel till väldiga böter och riktigt långa avstängningar.

Jag är uppväxt med annan skola och njuter av en väl utförd tackling bröst mot bröst. Men jag inser att jag måste avstå från det nöjet, för att prioritera hälsa och fungerande hjärnor under och efter karriär för våra hockeyspelare.
Kommentera