Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1922063

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kolla bifogade från kvällens allsvenska match. En Boforsspelare sänker en MooDooisten och blir utvisad för match, senare uppgraderad till penalty och rapport.

Faktum är att det inte ser speciellt fult ut, men det beror snarast på att den 17-årige Boforsspelaren är 205 cm lång och 102 kg tung, och när MooDooisten kommer i full fart åker han med huvudet in i Boforsarens stenhårda axelkåpa.

Personligen anser jag ju att hur korrekt det än kan anses vara enligt gällande regelverk kan vi inte ha det så här. Även om det är korrekt enligt reglerna menar jag att en spelare inte med berått mod och med kraft ska acceptera att han med en stenhård axelkåpa som murbräcka stöter in i huvudet på en motståndare.

Spelarna är numera så snabba och så starka och i modern hockey går det så undan att svåra olyckor inte kan undvikas även om man följer reglerna. Vad har Luleå i år - 8 hjärnskakningar?

Detta måste få ett stopp, helt enklet.

Lyssna inte på swikegård och sanny; deras åsikter är inte mer relevanta än bröderna Wrights skulle vara, när det gällde att skicka ut Apollo 13.

Det finns bara en lösning.

1. Inför samma regler som i damhockey.
2. Uppgradera straffen för farligt spel till väldiga böter och riktigt långa avstängningar.

Jag är uppväxt med annan skola och njuter av en väl utförd tackling bröst mot bröst. Men jag inser att jag måste avstå från det nöjet, för att prioritera hälsa och fungerande hjärnor under och efter karriär för våra hockeyspelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hans fötter lättar 20-30 cm från isen efter sammanstötningen. Blindside, axelkåpa mot huvudet, uppåtgående rörelse.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Är inte bara monstrumen som går bananas när Apan lyckas te tre poäng första gången på 13 matcher.

ApPravda Norran blir lika galen, stimulerad av sektdoktrinen.

Först har de den dåliga smaken att med bild lyfta fram landets vidrigaste fuskare Fläskberget uppvisad på ett sådant sätt att ingen kan tro att det handlar om en hockeyspelare eftersom han ser ut att vara urtypen för det som Fröding beskrev som "jag köpte min kärlek för pengar, för mig fanns ej annan att få" även om han samtidigt ger intrycket av att vara just den person som varje utövare av världens äldsta yrke skulle neka inträde, av hygieniska skäl om inte annat.

Vidare får de fnatt eftersom köpejunisen Albin målet. Nu har denne skyttekung lyckats leverera hela två mål på bara 33 matcher i SHL och utnämns omedelbart, av ApPravda, till supertalang.

I M P O N E R A N D E !
Kommentera