Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1923531

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Malmö slog visserligen Timrå nyss, men hade behövt göra nio mål till för att passera Luleå på målskillnad.

Det betyder att vi nu har nedanstående tabell och eftersom det inte spelas några matcher förrän på torsdag kommer Luleå att vara serieledare fram till dess:-)

På torsdag möter vi vårt bogey team Öret borta. Som alla vet en jobbig uppgift, men eftersom Luleå länge gått bra medan Öret hackar tänker man förstås att visst finns det en chans att vi faktiskt kan spöa Öret nu. Skulle vi göra det kommer vi att fortsätta toppa tabellen åtminstone till fredag, då Frölunda tar emot Warulfven och vid vinst för Frölunda kan de passera oss, om de också lyckas förbättra sin målskillnad - just nu två mål bakom Luleå.

I detta nu har samtliga lag lirat 18 matcher, med undantag för Pungen och Malmoe som haft 19 matcher.

Synnerligen jämn tabell speciellt i toppen just nu och många placeringar kan snabbt förändras rejält för lag som går bra - eller mindre bra - framöver.

33p - Luleå, Frölunda och Malmö
32p - Djurgårn
31p - Pungen
30p - Warulfven
29p - Läjkers

Sedan ett "hopp" ned till plats 8-10:

27p - Apan och Röglarna
26p - Pölsan

Och ett lite större hopp till under strecket:

22p - HV71
21p - Öret
20p - Timrå

Och ett hopp till sistaplatsen:

17p - Morsan

Hur kommer det att fortsätta?

• Warulfven och Läjkers har klättrat och ser starka ut; de kommer nog fortsätta att avancera.

• Djurgårn har jag trott på och även om de drabbats av tuffa skador, som Engqvist och nu Josefsson, kommer de att lira in Fjällby nu och de kommer helt säkert att bli kvar i toppskiktet

• Frölunda har också mycket som indikerar att de liksom Djurgårn blir kvar bland toppsex.

• Malmö och Pungen? Två lag som inlett betydligt bättre än de flesta trott men frågan är om de börjar plana ut och kanske tappat eller om de kommer att hålla sig kvar här uppe?

• Luleå? Största överraskningen denna säsong och det är helt klart att Bulanhockeyn gjort underverk för laget. Men hur länge kan det hålla? Kan det börja gnistra i maskineriet, vi är lite tunna och vad händer om vi åker på någon eller några skador på betydelsefulla spelare? Eller kan Bulan lyckas att hålla laget på en så pass stabil lägsta nivå som han för närvarande etablerat att de jämna pinnarna fortsätter falla på oss i stället för mot oss? Mycket spännande att se!

• Apan? Ja, deras extrema långa rad av tappade pinnar kanske nu är över och de börjar klättringen uppåt. Faktum är att de bara är två vinster från serietopp just nu och det avståndet kan de snabbt äta upp om pinnarna börjar ramla in.

• Röglarna? Började rejält akterseglade men pojkarna Abbott tycks ha fått ihop laget som nu. Frågan är hur långt det kan räcka? Kommer de att lyckas stabilisera sig någonstans i mitten eller kan de t o m klättra ännu högre?

• När det gäller de fem lägst placerade lagen tror jag att de väsentligen blir kvar som det ser ut nu. Med möjligt undantag för HV förstås, som borde vara för starka för att bli kvar bland strecken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tabellen är sjukt jämn. Växjö lär blåsa upp till topp snart, och stanna där. Håller vi topp 6 gör vi det bra, vilket också var målsättningen denna sässe. Brynäs kanske vaknat lite liksom skaik. Vore sweet om vi kunde hålla båda dessa lag bakom oss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Så konstaterar vi att DamApan krossades borta av BurkaDamen med 2-1 vilket innebär att båda lagen nu har 16 poäng i Norrettan, men att BurkaDamen toppar serien med anledning av en fruktansvärd målskillnad; BurkaDamen har +46 mot DamApans +8.

Jag är inte helt säker på vad det beror på men möjligen kan det kopplas till att DamApan i dubbelmötet mot Luleås hobbylag gick -1 mål, medan BurkaDamen gick +41 mål i dubbelmötet med Luleås hobbygäng.

Troligen spelade DamApan under sin förmåga sedan de fått reda på att Luleå Hockeys riktiga damlag i fredags fyllde hela Delfinen med åskådare vilket Pea förklarat med att "det blivit ett drag kring damhockeyn i norr sedan DamApan bildade sitt lag" men när DamApan väl skrinnande ut mot BurkaDamen var det bara de 137 närmast sörjande på läktarna...
Kommentera