Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1925345

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Ser att Wallmark har tagit plats, hunnit kolla honom något?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Hej där. Jo, det har blivit några Luleåspelare nu att följa i NHL:

• Anders Nilsson sedan länge. Inledde säsongen mycket starkt, sedan lite sämre resultat och därefter borta länge för fingerfraktur, men nu tillbaka.

• Isac Lundeström den stora följetongen under hösten. Just nu nere hos San Diego Gulls där han inlett bra, och han hoppas väl få offensiv speltid där ett tag för att senare tas upp till Dux igen. Själva hoppas vi ju att han ska få utvecklas på annan plats.

• Och så Lucas Wallmark, som du lyfter. Mest AHL under två år men har lyckats bra där och verkar nu vara för gott etablerad i Hurricanes. Har sett att han småplockat assists och i natt såg jag faktiskt matchen, men där var han rätt osynlig liksom för övrigt hela Carolina i övrigt mot Islanders. Mycket underlig hockey i natt, mest bara åka runt och dumpa på olika sätt, knepigt. Men kul som fan att han nu är ordinarie.

• Christian Jaros får chanser nu i Ottawa och pojken är snabb på att lära sig och hoppas att han etablerar sig nu.

• Pistol Pete Cehlaric som haft det lite svårare att etabelera sig. Ett antal matcher för Bruins säsongerna innan, men hittills i år bara i AHL-klubben.

• Filip Gustafsson, som jag tycker gick över för tidigt. Det ÄR jävligt svårt för en vakt att ta sig in i NHL och jag tror att han kunnat utvecklas bättre i Luleå några år till för att utbildas till svensk toppvakt. Nu måste han anpassa sig och ta spelet minst en nivå uppåt för att lyckas. Kan gå, men i höstas blev han ju t o m skeppad ned till ECHL, även om han direkt fick komma upp till AHL.

De flesta ovan nämnda är ju bara runt 20 och det är tufft att komma så unga till NHL/AHL - jag tycker många drar över 2-3 år för tidigt faktiskt - men vi håller väl tummarna.
Kommentera