Luleå HF

115711 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1925614

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och vi fortsätter att punktmarkera ApPravda Norran för att konstatera om/när/hur Apan tar bort munkaveln från tidningen som tills vidare fått hålla tyst med hänvisning till värdegrunnnnnnden.

Det gäller alltså "Supertalangen-byken" där Ap-Pea tills vidare försöker lägga locket på och bara köra vidare med supertalangen så snart denne nyktrat till, släppts av polisen och vilat ut efter den ansträngande utdelningen av jockar till ordningsvakter och poliser i Apschtaan under föregående lördagsnatt.

För många år sedan hade vi en liknande händelse avseende en ung lulespelare och där beslutade man omgående att komma ut offentligt och ge alla fakta för att undvika spekulationer om andra spelare samt informera om att klubben som arbetsgivare tagit sitt ansvar och att man i samråd med den spelare det handlade om satt upp en medicinsk handläggning för att hjälpa spelaren vidare.

Apan gör ingenting av detta. Bara Pea tvingas svara på frågor från riksmedia vilket han gör anonymt och påstår att han vet inte om supertalangen varit berusad, om det är ordningsvakternas eller supertalangens bild av lördagnatten som stämmer, samt skämtar dessutom om att det blir "lärpengar" - och sedan är det locket på: inga kommentarer, inga åtgärder, och in med supartalangen i laget igen.

När det hände liknande i Luleå för många år sedan följde apmonstrumet upp det genom att under lång tid i massor av inlägg förfölja spelaren och Luleå Hockey om saken.

Nu, när det händer i Apan som lägger locket på håller apmonstrumet konsekvent käft.

Samma värdegrunnnnnnd bland ledare i sekten som hos sektens hulligansupportrar på nätet alltså.

Nu är ju Apans skuld och ansvar betydligt större eftersom det handlar om att man genom rovdrift snott till sig andra klubbars talanger genom att utsätta dessa unga pojkar ända ned i 12-13-årsåldern för en massiv telefonförföljelse ända till dess att man lurat pojkarna att skriva på och därmed lämna familj, vänner och hembygd för att ensamma hamna i sektens våld. När man agerar så, som Apan gjort, får man ett extra stort ansvar för att ge dessa unga pojkar ett utvidgat stöd som "vikarierande föräldrar" i syfte att upptäcka problem och stödja pojkens sociala utveckling.

När nu härvan med "Supertalangen-byken" exploderat får vi återigen bevis på att Apan inte tagit sitt ansvar och när Pea skämtar bort saken och sedan gör ingenting alls, utan hävdar att Apan minsann har värdegrunnnnnnnd...ja, då är det tammefan skandal!

Jag tycker att hockeyförbundet med vite borde förbjuda den oansvariga Apan att i fortsättningen i lönndom ta kontakt med unga pojkar från andra delar av landet. Ungefär som när civila rättsliga myndigheter förbjuder andra skumma personer med onaturliga intressen för unga pojkar att göra detsamma.

Vet ju att i bl a US har man offentliga sidor där folk kan få reda på om en dömd sexförbrytare finns i omgivningen och kanske det blir nödvändigt att agera på liknande sätt här?

Nej, det finns bara en sak att göra: plocka bort apcensuren från ApPravda Norran och kartägg noggrant vad som händer bakom stängda dörrar där Apans egna led vistas! TVÄTTA IGENOM SUPERTALANG-BYKEN OFFENTLIGT!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ApPravda Norran gav upp och tvingades gå ut med en artikel där de förklarar att det är en apspelare som varit ute på Apschtaan och delat ut jockar till nattklubbsgäster, ordningsvakter och poliser.

Apan lade ju locket på och förbjöd skriverier eftersom det inte stämde med Apans värdegrunnnnnd, men tro det eller ej men de fortsätter försöka mörka.

Den skyldige går inte ut och erkänner, men ApPea kan inte längre neka fast när han nu kommer ut och erkänner, så erkänner han ta mig fan ingenting alls, som vanligt.

Artikeln i sin helhet:

En hockeyspelare i Skellefteå AIK är polisanmäld och misstänkt för våldsamt motstånd efter en händelse som skedde natten mot söndagen den 18 november. "Det är givetvis olyckligt. Jag fick reda på det dagen efter det inträffat", säger klubbdirektören Pea Israelsson. En spelare i Skellefteå AIK ska natten mot förra söndagen varit berusad och betett sig illa mot gäster på en nattklubb vid stängningsdags. Spelaren hamnade i bråk och vakter ingrep.

Det slutade med att det upprättades en polisanmälan mot spelaren, där misstanken är våldsamt motstånd.

Lars Westermark, chef för Polisen i Skellefteå, bekräftar att det upprättats en anmälan angående våldsamt motstånd i samband med ett omhändertagande av en person i Skellefteå förra helgen, 17-18 november, och att en förundersökning har inletts.

Norran har försökt kontakta spelaren via telefon och sms men har inte fått något svar.

Klubbdirektören Pea Israelsson svarar däremot på frågor och säger så här om det inträffade.

– Jag tycker givetvis att det är olyckligt. Jag fick reda på det här dagen efter att det inträffat, säger Israelsson.

Hur reagerade du?
– Ja, som jag sa så tyckte jag att det var väldigt olyckligt det som hänt.

Vad finns det för regler när det gäller alkohol under säsong?
– Någonstans har spelarna en fritid och den sker under eget ansvar. Om du går ut och tar en öl eller två så är det inga problem. Sedan handlar det här om elitidrottsmän och de har ett ansvar för sina kroppar. Att det skulle vara inskrivet i ett kontrakt, att du som myndig inte får dricka alkohol, de reglerna har vi inte, säger Israelsson.

Hur har ni hanterat detta internt?
– Vi har haft en träff med spelaren och vi har vidtagit vissa åtgärder.

Vad har spelaren själv sagt?
– Det är klart att han är ångerfull.

Det pågår fortfarande en polisutredning. Har ni funderat på att stänga av spelaren?
– Som jag sa tidigare så har vi vidtagit vissa åtgärder.

Hur går ni vidare med detta nu?
– I dagsläget så har vi som sagt vidtagit ett antal åtgärder. Jag tror att det här blir en viktig lärpenning för spelaren, med all den uppståndelse som blivit runt detta. Sedan får vi se om åklagaren tar det här vidare och hur vi i sådana fall då ska agera.

KOMMENTAR:

Har man sagt A, säger man B.

Det blir löjeväckande, patetiskt, skamligt och helt enklet aplikt att inte stå för vad som hänt utan bara gång på gång rapa upp det helt intetsägande "vi har vidtagit åtgärder" vad än det frågas om.

Först försökte Apan helt mörka bort det hela med följden att alla hockeyspelare i alla lag ska vara misstänkta, eftersom Apan inte tar på sig skulden. Men efter en vecka och när rättssak förbereds inser Apan att det hela blir offentligt och då försöker de mygla bort det hela genom att den som ska upp i rätten inte träder fram, och därmed kan alla övriga Apspelare bli misstänkt.

Inte stå för vad man gjort, så j-a typiskt Apan. Och när det inte kan mörkas bort helst skylla allt på "någon annan" som gärna får vara utifrån och därför lämplig som syndabock.

Är det någon som kommer ihåg kvalbyken? Våren 2005, när Apan spöat alla i kvalserien och det var lördagsuppehåll, med bara några matcher kvar. Då fick Apan för sig den goda idén att ställa till med fest och supa skallarna av sig, och en liten kanadick Chad Hinz körde i diket i fyllan.

När allt detta hänt körde Apan vidare med Hinz men han hade tappat formen, och då utsågs han till syndabock, sparkades, lämnades ensam i en etta i Apschtaan och ingen pratade med honom. Men alla andra blev ostraffade. ALLT VAR HINZ fel, menade sektapan. Kollar på på truppen finner man att Fläskberget var med förstås.

Jag tycker att Apan stoppar apstrutshuvudet i samden "vi har vidtagit åtgärder" - vad är det för j-a skitsnack?

Har man felat finns bara att erkänna rakt av. Att hålla på så här som Apan håller inte. Påminner väldigt om Hinzaffären; behövs bara att hela byken sväller så mycket så att de kan utse den stackarn till syndabock och sparka honom.

Ty i sekten gör ingen fel.
Kommentera