Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1928858

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I morgon full omgång i SHL och därefter 11 dagar speluppehåll, innan det strax innan jul blir ett par omgångar till.

Fortsatt extremt jämn topp med samtliga lag 1-7 inom 4 poäng.
Och därefter följer lagen på plats 8-11 som bara är 3-6 bakom, men samtliga inne i en positiv, uppåtgående trend.

Känns alltså som att det finns väldigt många lag som är med i den ovanligt jämna förstaklungan i år och eftersom >50% av serien återstår kan platserna omfördelas i stort hur mycket som helst bland de första 11 lagen. Vi har många spännande månader framför oss!

Ser man på de fyra platserna under strecken är det lite mindre ovisst. HV har ju börjat spela hockey till slut och håller på att lämna bottengänget, har i princip redan anslutit till toppklungan.

Dessutom ser ju Öret ut att var på gång och kan nog tänkas steg för steg avlägsna sig från nedre strecket.

Det skulle i så fall innebära att Timrå och Morsan riskerar att hängas av. Trist, när så mycket återstår, men det är riktigt svårt att etablera sig i SHL och SeMers/ligans oheliga allians har kanske inte stängt ligan men ser till att de som tar sig upp får svårt att hänga kvar. Tråkigt.

Men det blir riktigt intressant i morgon, när topplagen i princip möter varandra, samtidigt som gänget nedanför har goda chanser att närma sig: HV KAN slå Morsan, Pölsan KAN slå Timrå, det är bara Röglet och Apan som inte kan ta tre poäng var, eftersom de möter varandra.

Inte helt otänkbart att Röglet hemma i Ängelholm luggar Apan, som i så fall troligen halkar ned till plats 11 och blir där kvar till åtminstone dagarna före jul. Det vore ju skoj och säkert svår press på Näsan att köpa, köpa och köpa julklappsspelare till köpelaget!


Luleå HF - Djurgårdens IF
Linköping HC - Färjestad BK
Frölunda HC - Växjö Lakers HC
Örebro HK - IF Malmö Redhawks
Rögle BK - Skellefteå AIK
Mora IK - HV 71
Brynäs IF - Timrå IK
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SDHL är också intressant nu. Som synes har Luleå fortfarande många matcher ospelade jämfört med de övriga lag som återfinns i toppen, långt före övriga lag i SDHL. Vi har ju bara nollats två ggr i år - mot TrottoarDamen när vi var laggade efter världsmästerskapet - men i går vann vi en jämn match med 1-2 mot TrottoarDamen och ikväll möts vi igen. För övrigt är Luleås och DaMooDoos spelare spellediga resten av året med undantag för
181227 Luleå-DaMooDoo
181229 DaMooDoo-Luleå
Gissar att Luleå då tar över förstaplatsen, trots 4 matcher färre spelade än DaMooDoo:-)

Sammantaget går det bra både för våra herrar och damer och det tycks bli fina placeringar och intresse för Juleå:-)
Kommentera