Luleå HF

115788 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1928801

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Meddelas att Pölsan överväger att tacka nej till ett antal miljoner för att som övriga SHL-lag slippa förknippas med ett spelbolag som lever på missbrukare. Vi talar om Pölsan som satsat på någorlunda reklamfria dräkter och klassiskt namn på hemmaarenan.

Vi andra kan bara se på och imponeras.

Speciellt när man jämför med Apan som t o m är beredda att släcka samtliga julgranar i APschtaan för att kommunens sponsring ska nå den nivå att de kan gödsla med pengar under bordet till köpespelare för att spela för tomma länktare.

Medan Apschtaans små barn sitter hemma, ledsna i ögat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Beundransvärt! Kul att en klubb går i bräschen och förhoppningsvis hakar de andra på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I morgon full omgång i SHL och därefter 11 dagar speluppehåll, innan det strax innan jul blir ett par omgångar till.

Fortsatt extremt jämn topp med samtliga lag 1-7 inom 4 poäng.
Och därefter följer lagen på plats 8-11 som bara är 3-6 bakom, men samtliga inne i en positiv, uppåtgående trend.

Känns alltså som att det finns väldigt många lag som är med i den ovanligt jämna förstaklungan i år och eftersom >50% av serien återstår kan platserna omfördelas i stort hur mycket som helst bland de första 11 lagen. Vi har många spännande månader framför oss!

Ser man på de fyra platserna under strecken är det lite mindre ovisst. HV har ju börjat spela hockey till slut och håller på att lämna bottengänget, har i princip redan anslutit till toppklungan.

Dessutom ser ju Öret ut att var på gång och kan nog tänkas steg för steg avlägsna sig från nedre strecket.

Det skulle i så fall innebära att Timrå och Morsan riskerar att hängas av. Trist, när så mycket återstår, men det är riktigt svårt att etablera sig i SHL och SeMers/ligans oheliga allians har kanske inte stängt ligan men ser till att de som tar sig upp får svårt att hänga kvar. Tråkigt.

Men det blir riktigt intressant i morgon, när topplagen i princip möter varandra, samtidigt som gänget nedanför har goda chanser att närma sig: HV KAN slå Morsan, Pölsan KAN slå Timrå, det är bara Röglet och Apan som inte kan ta tre poäng var, eftersom de möter varandra.

Inte helt otänkbart att Röglet hemma i Ängelholm luggar Apan, som i så fall troligen halkar ned till plats 11 och blir där kvar till åtminstone dagarna före jul. Det vore ju skoj och säkert svår press på Näsan att köpa, köpa och köpa julklappsspelare till köpelaget!


Luleå HF - Djurgårdens IF
Linköping HC - Färjestad BK
Frölunda HC - Växjö Lakers HC
Örebro HK - IF Malmö Redhawks
Rögle BK - Skellefteå AIK
Mora IK - HV 71
Brynäs IF - Timrå IK
Kommentera