Luleå HF

115478 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1929541

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så konstaterar vi att nu kan vi dagligen fram till och med 19 december njuta av nedanstående tabellställning för landets yppersta elitligor för män och för kvinnor.

Fick bara plats med de översta 9 platserna så någon Apa hittar vi förstås inte. Har för mig att förklaringen är att de inte ens är med, åtminstone i ena ligan, snart inte heller i andra ligan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi noterar att Apan förbereder sig för att sparka CryBert (länk).

Det är naturligtvis nödvändigt. CryBert har ju aldrig tillfört något annat än att ha skämt ut Apan offerntligt på upprepade presskonferenser och mot motståndarspelare och -supportrar med mera. När det gäller det riktiga uppdraget med jobbet fick han ju "glans" några år när han red på resultaten av det som Anders Forsberg byggt upp, sedan han huggit kniven i ryggen på honom. Annars fanns ju Wallson där några år vilket hindrade att CryBerts "kompetens" fick någon effekt, men sedan har det blivit tydligt.

Först var det Öberg med firma CryBert/mummelklockare och det gick åt helvete varpå Öberg sparkades. Sedan lyckades Näsan inte hitta någon som ville ta huvudtränaruppdraget i Apan bl a eftersom de skulle få CryBert/mummelklockare på köpet. Och då fick dessa två assar ta hela ansvaret, och då gick det åt helvete igen.

Nu lyckas Näsan övertala Tommy Dalton att ta uppdraget, inte så konstigt eftersom ingen annan frågade efter Dalton sedan han sparkats av sina senaste klubbar och alla visste att Daltons hockey var Dalton bra på, men den hockey duger inte längre.

Och samtidigt har det blivit tydligt att CryBert inte bidrar med något alls. När Forsberg värvade honom hade han ju gått i Rönkens skola som ass i Almtuna och kunde informera Apan om det, vilket innebar att de fick ett frösvar som dög för första gången någonsin. Men sedan har det helt havererat och CryBerts bidrag för båset är likvärdig med NHL-stjärnan Alm är på isen.

Frågan är vad de ska göra med mummelklockare då? Han har väl varit bortåt tio säsonger ass-ansvarig på den fronten och senaste åren har det blivit tydligt vad han kan bidra på: en hockey som inte gör mål. Jag har dock inte kollat upp hur långt kontrakt han har. Visst behöver Apan i första hand bli av med CryBert eftersom ingen vill till Apan så länge han är kvar, men de måste ju också bli av med den värdelösa mumlaren mummelklockare.

Men det stannar inte där.

Näsan har varit borta från hockey i tio år och arbetat inom köp- och sälj och nu har han haft ansvaret i flera år och köpt och köpt och köpt och konsekvensen är ett lag som inte fungerar, eftersom det är helt felkonstruerat med minst dubbelt så många primadonnor som ett lag orkar med, speciellt om laget som i Apans fall i stort sett saknar komplementspelare.

Så det borde vara helt nödvändigt att sparka Näsan och skaffa en kompetent sportchef. Vore jag Apan skulle jag fundera på hur mycket det kostar att skaffa en sådan från Timrå.

Ja, CryBert håller på att bli sparkad till våren och frågan är vad han gör då? Vilket lag skulle vara intresserad av hans tjänster? Inget alls är min gissning. I alla fall inte i SHL och knappast i Allsvenskan heller.
Kommentera