Luleå HF

115458 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1929932

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att när vi offentliggör Apans skandalösa härva förklarar Apmonstrumet att "nivån är kriminell i Luleåboken"...

Nja, det är inte kriminellt att tala sanning, inte när det gäller den formen av sanning som är sann; inte falsk som apsanning.

Men det är förvisso kriminellt att uppföra sig som de båda apmonstrumen gjort i Apboken och jag konstaterar att den boken stängdes ned för en tid sedan p g a dessa monstrums inlägg när civila åklagarmyndigheter beslutade utreda det som där förekom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Läste detta nyss...

Tränare för Skellefteå AIK:s U16 är Johan Karlsson, som mår dåligt över det som inträffat.

– För två veckor sedan hade vi en stor genomgång och tittat på SHL:s videoutbildning om hur man ska tackla, agera och ta emot en tackling. Vi i AIK har varit tydliga att man tacklar för att vinna puck och att spela blad mot blad är det som gäller. Men vi får aldrig gå mot huvudet, säger Johan Karlsson.

– Och så händer det här, det är helt förkastligt. Jag är så ledsen, förbannad och besviken, fortsätter han.

"Horribla”
Den första tacklingen kom i mittzon och från "blindside" och ledde till en utvisning 2+10 minuter. I slutet av matchen, strax efter att Modo gjort 9–7 i tom kasse, kom ytterligare en tackling mot huvudet från den blinda sidan.

– Båda tacklingarna är fullständigt horribla. Finns ingen anledning att tackla så. Det är solklara matchstraff och killen som bara fick 2+10 fick inte spela klart matchen. Jag räknar också med att spelarna blir avstängda av förbundet. Blir det inte så kommer vi stänga av spelarna själva, säger Karlsson och tillägger:

– Jag vill vara tydlig med att vi som ledare aldrig någonsin hetsat spelare under en match. Vi är tydliga med att vi ska ha respekt för motståndare och domare. Så när detta händer blir man bara alldeles tom. Det tar bort all glädje från sporten. Jag har varit ledare i 15–20 år och aldrig varit med om något liknande. Bett om ursäkt
Johan Karlsson är som ni märker väldigt ledsen och besviken. På måndagskvällen hade ledarteamet ett långt möte med laget.

– Spelarna som delade ut smällarna fick också ringa och be om ursäkt till Modos spelare. De var känslosamt men det är viktigt att de förstår vilka konsekvenser detta kan få. Jag har även pratat med Modos tränare och bett om ursäkt. Och de har konstaterats att en av spelarna fått en hjärnskakning och det är så tråkigt och förkastligt.
Kommentera