Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1929949

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Läste detta nyss...

Tränare för Skellefteå AIK:s U16 är Johan Karlsson, som mår dåligt över det som inträffat.

– För två veckor sedan hade vi en stor genomgång och tittat på SHL:s videoutbildning om hur man ska tackla, agera och ta emot en tackling. Vi i AIK har varit tydliga att man tacklar för att vinna puck och att spela blad mot blad är det som gäller. Men vi får aldrig gå mot huvudet, säger Johan Karlsson.

– Och så händer det här, det är helt förkastligt. Jag är så ledsen, förbannad och besviken, fortsätter han.

"Horribla”
Den första tacklingen kom i mittzon och från "blindside" och ledde till en utvisning 2+10 minuter. I slutet av matchen, strax efter att Modo gjort 9–7 i tom kasse, kom ytterligare en tackling mot huvudet från den blinda sidan.

– Båda tacklingarna är fullständigt horribla. Finns ingen anledning att tackla så. Det är solklara matchstraff och killen som bara fick 2+10 fick inte spela klart matchen. Jag räknar också med att spelarna blir avstängda av förbundet. Blir det inte så kommer vi stänga av spelarna själva, säger Karlsson och tillägger:

– Jag vill vara tydlig med att vi som ledare aldrig någonsin hetsat spelare under en match. Vi är tydliga med att vi ska ha respekt för motståndare och domare. Så när detta händer blir man bara alldeles tom. Det tar bort all glädje från sporten. Jag har varit ledare i 15–20 år och aldrig varit med om något liknande. Bett om ursäkt
Johan Karlsson är som ni märker väldigt ledsen och besviken. På måndagskvällen hade ledarteamet ett långt möte med laget.

– Spelarna som delade ut smällarna fick också ringa och be om ursäkt till Modos spelare. De var känslosamt men det är viktigt att de förstår vilka konsekvenser detta kan få. Jag har även pratat med Modos tränare och bett om ursäkt. Och de har konstaterats att en av spelarna fått en hjärnskakning och det är så tråkigt och förkastligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Hej Knegare! Jo, jag läste det också därefter. Vet ej om det fanns på Norran, kan ju inte läsa de artiklarna, men inkopierat på nordkraft.

Läste dessutom övrigt skrivet där och det var lika kloka och fördömande synpunkter överlag, inklusive uppskattning av de uttalanden du kopierade in. Läser ofta vad som skrivs där på nordkraft för att få en uppfattning om vad normala apsupportrar anser om det ena och det andra, som motvikt till vad monstrumen pysslar med på apsidan här på snacket.

Allvarligt talat börjar det kännas besvärligt att slå mot apan, eftersom allt tycks gå så illa för klubben överallt numera, och att hoppa på den som ligger känns inte bra.

Hade allt varit normalt skulle man antagligen debatterat vad som gått fel på ett mer civiliserat och resonabelt vis, och dit kommer man kanske med tiden. Men tyvärr har det varit så många apfärgade som uppfört sig så illa så länge - och ofta i anti-Luleå-riktning - under de år som "allt tycktes gå bra" för Apan, och det känns som att många av de som legat bakom de illvilliga angreppen fortfarande finns kvar, representerande Apan. Både som ledare, tränare, spelare och supportrar; även om de flesta sistnämnda förstås är bra folk; speglat på nordkraft samt här när du och Blister hör av er. Tyvärr kan man inte säga detsamma om Apboken, där apmonstrumen förföljande, förlöjligande monumentalangrepp på allt och andra aldrig kan ursäktas och när Apan nu vacklar är det svårt att inte lätta på klådan i fingrarna genom att låta dessa monster äta upp all skit de kastat under så många år.

Men jag tror att det måste, och kommer att komma större förändringar framöver när det gäller Apan.

• tränarsidan har fallerat sedan flera år tillbaka och signalerna, när nu CryBert inte får påskrivet för fortsättning, är att ändringar är på gång. Trots att Apan försökt får de ingen rejäl huvudtränare, eftersom de har barlasten CryBert och mummelklockare att släpa på.

• Näsan har inte det som behövs och det tränarstöd som behövs för att lugga till sig lämpliga spelare och i grunden en hockeyidé som dessa spelare ska följa. Crybert och mummelklockares inställning verkar bara vara gamla "tuta och kör" och när det inte fungerar som ett självspelande piano har de ingen kompetens att förstå varför inte, trots att de självberömde sig så infernaliskt när det gick bra för laget - vilket nu tydligt framgår inte var tack vare, utan trots dem. Och Tommy Dalton kan knappast tillföra så mycket i den här miljön - vad skulle det vara? Nu, drar vi ihop oss och spelar fint styrspel i försvaret och satar på kontringar, a la Warulfven? Medan de andra två maler på "tuta och kör, tuta och kör!"

• Den överlägsna inställningen att "Apan minsann tränar upp småpojkar bästigare än alla andra och de går direkt in i A-laget och levererar innan de blir NHL-stjärnor" har havererat sedan åratal och det framgår tydligt att stödet för att kunna påstå det i stor utsträckning vilade på duktiga pojkar de roffat åt sig; en gratisväg som numera är stängd. Nu behöver Apan anpassa sig till nya tider där de själva inte kan få fram speciellt många fungerande junisar samtidigt som Apan liksom alla andra lag drabbats av att spelare drar eftersom de erbjuds bättre villkor i andra klubbar.

• Och sedan sektmentaliteten. I viss mån till framgång strävande men i alltför många exempel något som kommit att sänka klubben framför allt utåt men även inåt.

• Sedan blir ju laget änk-ligen av med Fläskberget efter den här säsongen, och även om inte Erik Forssell finns kvar måste de ju hitta en kapten som kan göra Apan mer civiliserad. Men svårt att se vem det skulle vara? Någon av de yngre från blygden duger ju inte och ingen av köpespelarna har ju den cred som behövs. Kanske blir Möller? Men lite svårt att veta om han skulle palla att representera på det viset.

• Plus blir väl Apan aldrig av med ApPea, som verkar vara en drivande kraft bakom de trista inslagen från Aphåll.

Nå, vi får se. Intressant blir det iaf.
Kommentera