Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1929979

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Hej Knegare! Jo, jag läste det också därefter. Vet ej om det fanns på Norran, kan ju inte läsa de artiklarna, men inkopierat på nordkraft.

Läste dessutom övrigt skrivet där och det var lika kloka och fördömande synpunkter överlag, inklusive uppskattning av de uttalanden du kopierade in. Läser ofta vad som skrivs där på nordkraft för att få en uppfattning om vad normala apsupportrar anser om det ena och det andra, som motvikt till vad monstrumen pysslar med på apsidan här på snacket.

Allvarligt talat börjar det kännas besvärligt att slå mot apan, eftersom allt tycks gå så illa för klubben överallt numera, och att hoppa på den som ligger känns inte bra.

Hade allt varit normalt skulle man antagligen debatterat vad som gått fel på ett mer civiliserat och resonabelt vis, och dit kommer man kanske med tiden. Men tyvärr har det varit så många apfärgade som uppfört sig så illa så länge - och ofta i anti-Luleå-riktning - under de år som "allt tycktes gå bra" för Apan, och det känns som att många av de som legat bakom de illvilliga angreppen fortfarande finns kvar, representerande Apan. Både som ledare, tränare, spelare och supportrar; även om de flesta sistnämnda förstås är bra folk; speglat på nordkraft samt här när du och Blister hör av er. Tyvärr kan man inte säga detsamma om Apboken, där apmonstrumen förföljande, förlöjligande monumentalangrepp på allt och andra aldrig kan ursäktas och när Apan nu vacklar är det svårt att inte lätta på klådan i fingrarna genom att låta dessa monster äta upp all skit de kastat under så många år.

Men jag tror att det måste, och kommer att komma större förändringar framöver när det gäller Apan.

• tränarsidan har fallerat sedan flera år tillbaka och signalerna, när nu CryBert inte får påskrivet för fortsättning, är att ändringar är på gång. Trots att Apan försökt får de ingen rejäl huvudtränare, eftersom de har barlasten CryBert och mummelklockare att släpa på.

• Näsan har inte det som behövs och det tränarstöd som behövs för att lugga till sig lämpliga spelare och i grunden en hockeyidé som dessa spelare ska följa. Crybert och mummelklockares inställning verkar bara vara gamla "tuta och kör" och när det inte fungerar som ett självspelande piano har de ingen kompetens att förstå varför inte, trots att de självberömde sig så infernaliskt när det gick bra för laget - vilket nu tydligt framgår inte var tack vare, utan trots dem. Och Tommy Dalton kan knappast tillföra så mycket i den här miljön - vad skulle det vara? Nu, drar vi ihop oss och spelar fint styrspel i försvaret och satar på kontringar, a la Warulfven? Medan de andra två maler på "tuta och kör, tuta och kör!"

• Den överlägsna inställningen att "Apan minsann tränar upp småpojkar bästigare än alla andra och de går direkt in i A-laget och levererar innan de blir NHL-stjärnor" har havererat sedan åratal och det framgår tydligt att stödet för att kunna påstå det i stor utsträckning vilade på duktiga pojkar de roffat åt sig; en gratisväg som numera är stängd. Nu behöver Apan anpassa sig till nya tider där de själva inte kan få fram speciellt många fungerande junisar samtidigt som Apan liksom alla andra lag drabbats av att spelare drar eftersom de erbjuds bättre villkor i andra klubbar.

• Och sedan sektmentaliteten. I viss mån till framgång strävande men i alltför många exempel något som kommit att sänka klubben framför allt utåt men även inåt.

• Sedan blir ju laget änk-ligen av med Fläskberget efter den här säsongen, och även om inte Erik Forssell finns kvar måste de ju hitta en kapten som kan göra Apan mer civiliserad. Men svårt att se vem det skulle vara? Någon av de yngre från blygden duger ju inte och ingen av köpespelarna har ju den cred som behövs. Kanske blir Möller? Men lite svårt att veta om han skulle palla att representera på det viset.

• Plus blir väl Apan aldrig av med ApPea, som verkar vara en drivande kraft bakom de trista inslagen från Aphåll.

Nå, vi får se. Intressant blir det iaf.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, vad tänker Apans riktiga supportrar om Apans ledning?

• Vilka tränare finns på marknaden ? Vem kan vara intressant ?

• Jag blir bara så luttrad när man ser detta! Samuelsson verkar vara både sportchef och tränare i dagens aik. Den här säsongen villjag lägga bakom mig så fort som möjligt. Hoppas bara vi slipper kvala!

• Verkar som.tränaren har ordet över sportchefen i så fall men.....av de nya spelarna i år hur många tror du Samuelsson hade godtagit ifall han tillträtt direkt efter finalerna?

• Han var nog inofficiellt klar långt innan dess. Med andra ord så har han nog påverkat truppen en hel del.

• Just detta som är så oroande. Lindgren verkar inte veta hur han ska bygga laget! Går på spelare som funkat hyfsat på andra ställen men som kanske inte alls passar in hos oss och vårt sätt att spela. Dessutom en del vilda chansningar på dyra spelare som inte faller ut som det ska. Aaltonen, Alvarez, Bud, Ellis, Cumiskey, Hedberg mm. Gör sig av med spelare som Olofsson som jag tycker var helt fel! Varför spelar Höglander i RBK? Vi saknar tydliga rollspelare utan vi sitter på en drös 1a och 2a line gubbar som inte är beredda att köra start stopp i bp. Nu är det säkert många andra delar som spelar in men det är ändå många bäckar som blivit en stor flod nu på sista tiden. Trenden är mycket oroande men visst hoppas jag att jag har fel.

• Behövs med andra ord ny sportchef och förstetränare.
Testa gärna någon som är på väg upp och lyckats med små medel.

• Vad som behövs är: General manager, sportchef, huvudscout som hjälper sportchefen, sen nya hungriga tränare.

Det känns som att de har koll på läget. Bedömer saken ungefär som vi gör här. Apan behöver skeppa hela gänget.
Kommentera