Luleå HF

115718 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1930549

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja det tog ju bara ett drygt dygn innan den nyttiga idioten på ApPravda kommit på hur den pinsamma förlusten mot våra hobbydamer skulle bortförklaras.

Ja inte var det för att Luleå för dagen spelade en bättre hockey än apdamerna, nej Luleå var fuskigt ofina att komma med en bättre trupp än Apan fy usch och tvi.
Pravda krääääääääver att Luleås damer skall komma med samma lag som Lövendamerna spöade med ca 30-0 i höstas.
Ett lag bestående av 2 femmor knappt byxmyndiga småflickor ihopskrapade för att ens få ihop ett lag pga sjukdommar, skola och annat elände.
SDHL-damerna hade fullt upp med sitt eget seriespel och kunde inte bistå.

Intressant att notera är att i våras när Lövendamerna mötte DaMoDos hobbylag och vid vinst säkra kvalspel fick de möta ett DaMoDo med merparten SDHL-spelare och naturligtvis förlorade man och Apdamerna fick kvalplatsen istället. Klagade Pravda då?

Fortsätter Pravda förtalskampanjandet understödda av vissa närmast sörjande på Nortpower hoppas jag vi markerar ordentligt och skickar hela SDHL-laget till nästa derby.
Jag tror inte 30-0 räcker som slutresultat då, det vore väldigt roligt :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf:
Apans stora hopp denna säsong, när alla supertalanger tycks vara upptagna av att vara avstängda efter att ha delat ut jockar på isen eller på Apschtaan, är förstås DamApan.

Jag kollade upp ställningen i den serie där DamApan deltar. Det handlar alltså om hittepå-serien Norrettan och så här ser det ut.

1. BurkaDamen 13m 85-25 +60 29p
2. DamApan 12m 34-24 +10 24p

Ja, det är ju två lag till, nämligen ett hobbylag från Luleå samt från Övik, men de två lagen deltar "utom spel". Varje lag möter de tre andra lagen tre ggr hemma och tre ggr borta. Och sedan slutar det med att det lag av BurkaDamen och DamApan som placerar sig högst i sluttabellen får kvala till SDHL. Dvs de kan sluta trea och fura efter de två nämnda hobbylagen, men det är ändå bara dessa två som kan "vinna" serien. Anledningen är att de två hobbylagen tillhör Luleå Hockey och DaMooDoo och dessa två klubbar har ju redan lag i högsta serien (faktiskt på plats 1 och 2 för närvarande).

Så ligger det till, så det är bara DamApan och BurkaDamen det handlar om. Hobbylagen är bara med av vänlighet, för annars skulle det inte bli någon serie.

Och ställningen är alltså den att BurkaDamen - som spelat en match mer än DamApan - ligger 5 poäng före och har dessutom en överlägsen målskillnad vilket innebär att DamApan måste hämta in sex poäng för att "vinna" serien.

Inom parentes sagt konstigt att DamApan har så usel målskillnad, jämförelsevis, men det tycks bero på att de gjort så få mål. Har väl utvecklats till 0-0-dyrkare av Apan.

Vilka matcher återstår då, för båda lagen?

2019-01-05 DaMooDoo - BurkaDamen
2019-02-02 DaMooDoo - DamApan
2019-01-16 BurkaDamen - DaMooDoo
2019-02-16 DamApan - DaMooDoo

Varsin match hemma och borta mot DaMooDoo alltså. Under säsongen har båda tagit 10p av 12 möjliga mot DaMooDoos hobbylag.

2019-02-02 BurkaDamen - Luleå HF
2019-01-05 DamApan - Luleå HF
2019-02-06 Luleå HF - DamApan

DamApan har alltså en bonusmatch mot Luleå. Men å andra sidan har de bara tagit 6 / 12 poäng mot Luleås hobbydamlag, medan BurkaDamen tagit samtliga 15 / 15 poäng i sina matcher mot Luleålaget.

2019-01-12 BurkaDamen - DamApan
2019-02-09 DamApan - BurkaDamen

Två västerbottniska derbyn återstår alltså och dessa sexpoängsmatcher kommer att avgöra serien. Tidigare i år har de mötts fyra gånger; DamApan vann en match med 3-0 och en match med 3-4, BurkaDamen vann en match med 2-1, och den fjärde matchen slutade 2-2 men Apan vann på övertid. Ett visst plus för DamApan där alltså, men jämnt och har DamApan nerverna när de nu ska upp mot målfarliga BurkaDamen igen och MÅSTE hämta in avståndet?

DamApan kanske plockar in sitt hemliga vapen - fru distriktsläkaren som tidigare var hopplös som lagläkare och fick sparken - men hennes riktiga kall är säkert som hockeyspelare!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he, det vore jäkligt kul att se. Världsmästarna för klubblag i damhockey mot Apans hoprafsade, halvt inköpta satsning som när den kom för knappt två år sedan av ApPea på presskonferens förklarades skulle bli "Hela Norrbottens och Västerbottens EGNA damhockeylag.

Nu har dessutom anledningen till att Apan bildade ett damhockeylag kommit ut.

Ni vet bakgrunden?

Apan köpte över hela damlaget från Bergsbyns IF bara för att några år senare lägga ned hela "skiten" när damerna kvalificerat sig för Riksserien. "Vi sade inte nej till damhockey, vi sa nej till Riksserien" ljög ApPea med en apsanning, och förklarade att syftet var att spara en miljon kronor. Vilket enligt hockeyexpertisen var exakt vad Apan la under bordet som "sign-on fee" till köpespelaren Zachrisson - till HERRLAGET!

Efter den "trevliga" gratifikationen till Apans damer la damerna av eller drog till andra klubbar.

Apan gjorde en utredning för att undersöka om de skulle ta upp damhockey igen. Och resultatet av utredningen blev att de rekommenderade att saken skulle utredas...

Därefter förklarade ApPea att om de fick en till arena av kommunen var de beredda att ta upp damhockey igen.

Och ja. Apan förklarade ju att "de arbetade starkt för den lokala damhockeyn genom att ekonomiskt stödja det lokala laget från Clemensnäs".

Hur bar gick det: jo, det gick så jättebra att Clemens inte kunde delta i seriespel eftersom de inte kunde hålla tillräckligt med spelare. och då framkom att Apans jättestöd bestod av ynkliga 50 000 per år. Det vill säga av kommunens öronmärkta stöd till Apan gick 99,5% till herrar, 0,5% till damer. Och av Apans totala budget gick 99,97% till herrar och 0,03% till damer...

Men sedan knappt två år har Apan att damlag igen.

Varför?

Ja, nu har vi fått besked. Det var storsponsorerna Apkraft och ApBoliden som krävde detta av Apan; annars skulle de dra in sponsringen. Och det är inga små pengar det handlar om. Bara genom Apkraft transfererar Apkommunen över mer än tio miljoner varje år till Apan, och det har de hållit på med i massor av år.

Det handlar om landets värsta kommunaldoping, men hur har Apkommunen råd med det? Ja, de har ju dragit in på allt annat som kommuner normalt tillhandahåller för sina invånare. Exemplifierat med att kommunen inte tänder lampor i en enda julgran i hela kommunen.

Man kan ju uttrycka det så här: En riktig tidning med riktiga journalister hade hittat jävligt mycket att skriva om, när det gäller Apans "damhockey". Men inte ApPravda inte. De hittar i stället på att satsa halva tidningsbudgeten för att live följa när DamApan ska vinna mot ett hobbylag från Luleå....vilket slutar med torsk för Apan:-)

Och då drar de igång med vilda konspirationsteorier - allt för att i god sektanda skylla på "elaka Luleå" som förklaring till varför DamApan inte är bästigast i världen.

Vilket Luleå Hockey är :-)
Kommentera