Luleå HF

115711 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1930726

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Läser att fbk kickar Tomi Sallinen. Många intressenter då han i sin bästa stund kan vara en stor tillgång. Dock skadebenägen. Förstår om många klubbar är intresserade. Blir intressant att se vem som har störst börs. Har mina aningar...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Man undrar lite varför Warulfven kickat Salinen. Är han skademässigt OK nu?

Annars en center som lirat i många linor med typ 0,3-0,6 pinnar per match och man undrar hur han skulle fungera i ett lag från Norrbotten, som har en av sina centrar i Kalifornien och osäkert om han kommer tillbaka? Är ju inte speciellt många centrar ute och som vi alla vet finns det ett lag från Västerbotten som har landets mest skriande brist på fungerande centrar; ett lag med en köpkåt Näsa, som säkert kommer ut ur köpespelargarderoben igen med jättebörsen Allan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Jo, jag läste det med. Det vill säga vi är ju vana vid modern hockeyvokabulär. Den som säger att hockeyspelare i intervju alltid ska svara på vilka frågor som helst med "Nej,...".

i det här fallet läser men "...vi kan inte erbjuda den mängden istid som han själv önskar...." vilket för den ovane kan låta som något helt annat än det vi förstås att det betyder"Vi är så j-a less på att han inte levererar så nu j-r får han en stor j-a spark i arslet. Ajöss!"

Jo, det blir intressant att se var han hamnar.

Man undrar hur Näsan ska agera närmaste sex månaderna medan han ar lön av Aapn. Han kan ju bara en enda sak: felköpa. Men ska han lägga ned det nu? Sitta ett halvår på kansliet och käka dammsugare?

Såg att Swinging Melin fått jobb av Trottoarkanten, som sparkat lille Leif, eftersom tidningarna krävde det. troligen kände Trottoarkanten att "de inte kunde erbjuda Leffe den tränartid han önskar".

Lite jobbigt det här med att sparka tränare i tid och otid, eftersom det inte finns några bättre att ersätta med under säsong.

Grejen är ju den att det finns några klart lysande stjärnor som Bulan, Rönken, Abbotten, Hallam och kanske någon till.

Medan övriga är hopplöst passé, tränare som har en "hockeyfilosofi" för att förlora matcher i dagens hockey. Och med ersättarna står det än värre till. Swinging Melin, Porkaborrk, eller alla nödlösningar i form av att "flytta upp de assisterande tränarna"? Eller ta in förloraren Swikegård?

Massor av lag som skulle behöva riktiga tränare nu men inga finns att tillgå - de nämnda, utmärkta lär inte flytta på sig.

De, som är i riktigt stor kris skulle behöva go all in för att få Rönken. Problemet är väl att den klubb som allra mest skulle behöva Rönken är Apan, men de har försökt gång på gång och Rönken har inte varit intresserad. De skulle behöva betala inihelvitte mycket för att övertala honom. en lustig grej är att man förstår ju att de flesta som Apan frågat har förklarat "bara om ni sparkar CryBert" vilket Rönken skulle kunna göra också. Men å andra sidan lärde sig CryBert hockey i Almtuna, som assisterande tränare. Assisternade till sin chef, huvudtränaren Rönken. Och det är klart att Överste Rönnqvist kan sätta CryBert på plats om det behövs.

Nja, vem vet. Apan kommer att behöva byta ut hela den sportsliga ledningen och skaffa nya assisterande och ny huvudtränare, samt ny GM och ny sportchef. Och de har ju aldrig någonsin haft några egna som dugt, utan köpt alla sådana utifrån. Och det blir en j-a massa att köpa in nu.

Frågan är om Apan (Näsan) kommer att fortsätta köpa hejvilt på spelarmarknaden medan de ska byta ut hela ledningen? Eller om de blir handlingsförlamade i stressen att hålla strecken i tabellen under sig.

Jag tycker att de ska utse Fläskberget till sportchef, swikegård till GM för herrlaget och porkaBorcken som GM för damlaget. Och låta CryBert ta över som klubbdirk efter ApPea.
Kommentera