Luleå HF

115827 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1937212

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
15 min spelade, 7-4 skott för Sharks, men Ottawa håller matchen jämn och det står fortfarande 0-0.

Grejen är den att när Sharks fick Erik Karlsson, fick Ottawa en handfull spelare i utbyte, och de är nu "hemma" i San Jose. Kanske något som tänt dem?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Första perioden över, 0-0, och riktigt stark hockey från båda lagen, dessutom juste och inga utvisningar.

Det som imponerar mest från båda lagen är att trots att spelet böljar fram och tillbaka är de riktigt duktiga på att styra undan motståndare och hålla dem utanför slottet, samt dessutom sätta fast dem där. Likaledes riktigt starka backar att stå emot checking när de erövrat puck - känns som lagen har sex Erik Gustafsson att kasta in, typ.

Ottawa kom fram mer till Anders i inledningen av perioden men därefter var det mer sådana attacker av Ottawa i andra halvan av perioden.

Imponerande perfekta insatser av spelarna och att de kan hitta varandra med perfekta pass i sådan fart är riktigt trevligt att se. Två lag som fokuserar på hockeyn och jag är lite överraskad av att inte ha sett en enda tackling under perioden, fast NHL-sekretariatet registrerat 16-6 hits för Ottawa. Men det är ju tacklingar på sepalre mot sarg när de precis spelat iväg puck.

Oväntat nog betydligt mindre att göra för Anders i denna första period, jämfört med mot LA i förrgår då han fick slita hund.

Mycket trevligt att se att Ottawa KAN spela hockey, när de vill. De har ju silat värst i NHL - 4 baklänges mål i snitt varenda match - och det skulle blivit tufft för Anders med så usel hjälp. Men kan Ottawa lira och kämpa som de gjort idag kan det bli riktigt kul:-)

Bara att ladda för andra perioden!
Kommentera