Luleå HF

115827 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1937292

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Linorna ser bra ut....men Guter tycker inte jag har levererat. Ser hellre Farley eller Gunler på hans plats, faktiskt.
Men som du säger så kanske Guter rycker upp sig nu med Olle och Kovacs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys stenhårda damer kör över Stocksund och efter två perioder har man skotten med 19-45 och målen med 1-5. Stackars Stocksund har bara lyckats ragga ihop två hela femmor och en tredjelina, trots att de spela match hemma i Danderyd.

Luleå har definitivt tagit över serieledningen i SDHL nu och drar ifrån rejält trots att man har många matcher färre spelade än konkurrenterna.

Det blir självklart serieseger för fjärde året i rad nu och faktum är att sedan MSSK och Luleå gick ihop har Luleå vunnit serien varje år; landets klart bästa damhockeylag sedan länge och i år världens bästa damhockeylag:-)

Man blir glad.

Glada är också ApPravda Norran som jublande konstaterar att i hibbyserien norra damettan lyckades DamApans köpelag idag vinna borta mot BurkaDamen med 2-3 trots underläge i spel och skott och därför lyckades DamApan ta över "serieledningen" i hobbyserien. Hela serien är ju lite på låtsas och det enda det gäller är att se vilket av de två Västerbottenslagen som placerar sig högst och då får kvala till SDHL.

Man börjar ju tänka att det vore väl kul om DamApan skulle lyckas. I så fall skulle vi ju få:
• DamApan skulle dra betydligt ökande kostnader för resor m m och det skulle snål-Pea behöva ta från herrlaget.
• DamApan skulle få möta Riktiga Luleå Hockey och det skulle förstås bli folkfester med tvåsiffrigt och fiskdammsorgier.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Klart att Guter inte levererat. Faktum är att han under de senaste fem åren, då han spelat i SHL, har han aldrig levererat så dåligt med mål+assist <0,25 per match, som han gjort nu i Luleå.

Så här ser hans stats 2014-2019 ut:

Djurgårdens SHL 28 6 4 10 4 -6
Leksands IF SHL 13 4 2 6 2 -5
Karlskrona HK SHL 48 19 13 32 10 -17
Karlskrona HK SHL 45 15 11 26 6 -2
Karlskrona HK SHL 45 13 10 23 10 -24
Timrå ..........IK SHL 12 2 3 5 2 -3
Luleå ..HF SHL 14 1 2 3 0 -1

Vi kan konstatera följande:
• Jävligt duktig målskytt och passningsläggare i rätt omgivning
• Hemfaller gärna åt usel plusminus, speciellt då han lyckats bäst offensivt.

Som jag kommer ihåg honom i Karlskrona var han jäkligt duktig i slottet och en kvick måltjuv. Det är förstås egenskaper som vi skulle ha en jäkla stor användning för. om vi lyckas få in honom i laget på bästa möjliga sätt.

Största problemet är förstås att han tycks vara van primadonna med rätt att skita i det defensiva spelet och det var väl därför Timrå sparkade honom snabbt. I Luleå kan han förstås inte heller tillåtas göra vad han vill, när han inte har puck, och det har ju varit problemet, att få in honom på ett bra sätt i Luleås spel.

Hittills har det inte gått, men Bulan har nog inte givit upp, Skulle han få igång Guters anfallsspel utan att det alltför mycket inkräktar på det defensiva skulle Guter säkerligen kunna vara en av våra 1-3 bästa målskyttar. En av få som är jävligt duktigt på att utnyttja lägen, om han får sådana.

Med en sådan potentiell bonus vore det konstigt att inte nu i januari ha fortsatt tålamod med honom - tänk om det lossnar inom 4-6 veckor!

Men. Att han redan nu tycks ha skrivit på för Djurgårn och kommer hem efter våren innebär förstås en risk för att han inte nämnvärt bryr sig i att försöka sitt bästa i Luleå. Känner och kan honom inte närmare, men skulle det vara så tycker jag att man lika gärna skulle kunna låta DIF ta honom direkt i stället för att vi slösar tid och pengar på honom. Då kan vi lika gärna plocka upp en junis. Men en vinge med Olle kommer att få bra passningar och målchanser och det vore intressant att fundera på att plocka in någon som kan utnyttja sådant i stället för Guter i så fall, En månad till deadline och det kommer säkert att dyka upp några möjligheter från lag som bommar i finska ligan eller KHL.

Men med allt detta sammantaget tror jag det kan vara rätt fortsätta se om det går att få till Guter, så länge Bulan inte givit upp på honom.

Farley tror jag inte kan ersätta Duter, helt olika nivåer på poängleverans där. Farley mer som bäst en duktig energispelare och passade ju fint inledningsvis när han spelade och öppnade för andra som levererade t ex med Connolly och Petter. Så kanske han skulle passa i den linan om det inte lossnar för den med Harj. Men dessutom tror jag vi har fler spelare som kan konkurera med Farley, inte minst Carl Mattsson vår duktige junis,

Sammantaget: mycket möjligt att det inte kommer att gå med Guter. Men skulle det lyckas kunde det vara Glud värt. Därför klokt fortsätta försöka en tid till, tycker jag.
Kommentera