Luleå HF

115806 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1937767

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag hoppas och tror att det kan fortsätta bra för Anders i Ottawa. Jag har ju sett många matcher på senare tid och tycker att Ottawa har ett försvarsspel, som ofta fungerar och det innebär att Anders kan bli utsatt för skott på distans där Ottawa vanligen klarar av att se till att han kan se skottet, samt närattacker när en spelare kommer nära och fri, men Anders kan koncentrera sig på den spelaren, medan Ottawa markerar bort andra forwards från pass.

Tidigare har han inte alltid haft fungerande backar framför sig och då har det blivit rätt omöjliga uppgifter.

Craig Andersson, som varit Ottawas etta i massor av år men nu fyller 38 år och kanske varit lite mindre övertygande i år, har varit borta en månad efter hjärnskakning men har nu tränat fullt tre dagar och är beredd att gå in, men i natt var det Högberg som var på bänken när Anders hade spaden.

Måste också lyfta 22-årige Christian Jaros - vår egen Luleåprodukt som övertygat som back för Ottawa. Han har varit lika bra som han var när han blivit bra i Luleå. Stark och ambitiös defensivt, tacklar när han får chans och går gärna med i anfall och avlossar skott när det är lämpligt. Visserligen är han som tidigare lite olycklig; självmålet efter studs på hans ben förra matchen kan han inte lastas för men i natt blev han utvisad två ggr för puckut vilket är minst en gång för mycket;-) Men av det jag ser är jag övertygad om att Jaros nu är etablerad i Ottawa.

Två Luleåutbildade spelare i Ottawa är ju härligt och på sikt ser vi gärna att 20-årihe Luleåprodukten Filip Gustavsson tar steget upp från AHL. Skulle gärna se ett Luleåtandem för Ottawas spade om något år:-)

På lördag blir det alltså match igen och även på söndag. Folk räknar med att Craig nu tar spade åtminstone en av de matcherna men frågan är om de vill avstå från att rida den heta hästen som de söger; dvs sätta Anders på bänken när han senaste fyra matcherna ordnat Ottawas första tre segrar på 12 matcher, med en räddningsprocent närmare 95%?

Kuligt är att tar han spaden på lördag blir det tre Luleåspelare i matchen eftersom 23-årige Lucas Wallmark numera är etablerad i Carolina och har lirat alla 46 matcher.

Apropos Luleåutbildade spelare klev Pistol Pete in i hetluften i natt igen. 23-årige Peter Cehlarik lirade ju 11 matcher för Boston för två år sedan, 6 matcher förra året, men annars har han mest hållit till i AHL där han levererat närmare 1,0 än 0,5 poäng per match. I natt fick Pete lira första NHL-matchen för året - och han pangade in TVÅ mål och utsågs till matchens tredje stjärna.

Oj, vad det vimlar av Luleåspelare i NHL nu och till de fem nämnda har vi förstås 19-årige Isac Lundeström som slog igenom i höstas för Anaheim men under våren är hemma för att utvecklas vidare i Luleå.

Tycks vara ett gott val, med tanke på hur många spelare Luleå utbildat för NHL senaste åren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fortsatt trevligt att kolla in ställningen högst upp i Elitserien SHL, som Luleå i princip toppat ända sedan vi spöade Apan i början av november.

Idag spelar:
HV71 - Luleå
Fulunda - Warulfven
Apan - Läjkers
Pungen - Öret
Morsan - Röglet

HV blir en fruktansvärt svår motståndare för oss - de har vunnit sex av senaste matcherna och har då 21 av 23 poäng efter att bara ha tappat en match borta mot Pungen på övertid. I toppform nu alltså och hemma är de förstås som vanligt extra ruggiga.

Men Luleå har småryckt lite efter de dubbla vinsterna mot vårt bogey team Öret och det är bara Fulunda som har chans att passera oss i tabellen ikväll - men då pga att de spelat en match mer än oss vilket inte borde räknas naturligtvis. Inte helt säkert att Fulunda gör det, även om vi skulle torska, eftersom de möter Warulfven i västderby; vanligen en tuff uppgift.

Mycket spännande blir det förstås att se hur Bulan formerar linorna. Jag skulle gissa att han fortsätter som senast och tror ju att han kommer att köra de linorna ett tag nu för att se om de spelar ihop sig och det lossnar överlag.

Har läst att Farley - som varit borta länge - nu änk-ligen ska vara spelklar men skulle spontant inte tro att han går in i detta nu. Det skulle väl i så fall vara med Connolly och Petter - de tre gick ju väldigt bra i seriens inledning - men mot det står att Johan Harju - jo han har ju spelat övertygande. Verkar som att han på gamla dagar änk-ligen hittat rätt i Rönkenhockeyn - nu Bulanhockeyn - och han t o m tacklar och står i och tar självmant den tuffa uppgiften framför motståndarmålet - något som han aldrig skulle drömt på under tiden med the Övertorenå Connection.

Tippar att om Farley är med blir det som 13e forward.

Spännande kväll mot skitsvåra HV, som tillsammans med Luleå och Läjkrarna har seriens effektivaste försvarsspel där spaden hanteras imponerande av Jonas Gunnarsson - med seriens bästa räddningsprocent, om man undantar pölsan jocke ericsson, som dock lirat betydligt färre matcher.
Kommentera