Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1937770

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fortsatt trevligt att kolla in ställningen högst upp i Elitserien SHL, som Luleå i princip toppat ända sedan vi spöade Apan i början av november.

Idag spelar:
HV71 - Luleå
Fulunda - Warulfven
Apan - Läjkers
Pungen - Öret
Morsan - Röglet

HV blir en fruktansvärt svår motståndare för oss - de har vunnit sex av senaste matcherna och har då 21 av 23 poäng efter att bara ha tappat en match borta mot Pungen på övertid. I toppform nu alltså och hemma är de förstås som vanligt extra ruggiga.

Men Luleå har småryckt lite efter de dubbla vinsterna mot vårt bogey team Öret och det är bara Fulunda som har chans att passera oss i tabellen ikväll - men då pga att de spelat en match mer än oss vilket inte borde räknas naturligtvis. Inte helt säkert att Fulunda gör det, även om vi skulle torska, eftersom de möter Warulfven i västderby; vanligen en tuff uppgift.

Mycket spännande blir det förstås att se hur Bulan formerar linorna. Jag skulle gissa att han fortsätter som senast och tror ju att han kommer att köra de linorna ett tag nu för att se om de spelar ihop sig och det lossnar överlag.

Har läst att Farley - som varit borta länge - nu änk-ligen ska vara spelklar men skulle spontant inte tro att han går in i detta nu. Det skulle väl i så fall vara med Connolly och Petter - de tre gick ju väldigt bra i seriens inledning - men mot det står att Johan Harju - jo han har ju spelat övertygande. Verkar som att han på gamla dagar änk-ligen hittat rätt i Rönkenhockeyn - nu Bulanhockeyn - och han t o m tacklar och står i och tar självmant den tuffa uppgiften framför motståndarmålet - något som han aldrig skulle drömt på under tiden med the Övertorenå Connection.

Tippar att om Farley är med blir det som 13e forward.

Spännande kväll mot skitsvåra HV, som tillsammans med Luleå och Läjkrarna har seriens effektivaste försvarsspel där spaden hanteras imponerande av Jonas Gunnarsson - med seriens bästa räddningsprocent, om man undantar pölsan jocke ericsson, som dock lirat betydligt färre matcher.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apans ödestimme?

Trots att tränare och ledare sparkas och Apan har haft en säsong då primadonnorna avlossat en massa skott från bekväm distans men torskat gång på gång, har de ju faktiskt skärpt sig efter nyår och i senaste matcherna har primadonnorna gjort skäl för lönen; lämnat sargen och vågat sig in i slottet. Torskade visserligen hemma mot Djurgårn men lyckats kämpa sig till vinster mot både Warulfven och Timrå.

Kollar man in tabellen är Apan kvar på plats 11 men har nu definitivt häng på lagen ovan och bara 5p från en plats bland topp 6 i den extremt jämna serietabellen.

Men nu stundar det allvar. Apan har nu följande tre svåra matcher innan det lättar igen:

2019-01-17 Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC
2019-01-19 HV 71 - Skellefteå AIK
2019-01-24 Luleå HF - Skellefteå AIK

Läjkrarna hemma samt HV och Luleå borta! Riktigt j-a svåra uppgifter för Apan och risken finns att de för noll pinnar där, varpå topp 10-lagen återigen drar ifrån och glappet ökar, medan de tre bottenlag som just nu ligger hela 11-14 p bakom, kan närma sig.

Skulle det gå så illa för Apan finns risken att primadonnorna som hela året latat sig tappar lusten igen och den hockeylidnerska knäpp som Apan visat efter nyår kanske bara blir en vecka innan de ballar ur igen.

Å andra sidan. SKULLE Apan lyckas riktigt bra och ta massor av poäng från de tre matcherna närmaste veckan - ja, då kommer de att avancera rejält och knacka på eller t o m ta sig in bland topp 6. Skulle det ske har Apan säkert fått den medvind som behövs och kan mycket väl fortsätta spela hockey på riktigt resten av våren. Och med tanke på hur oerhört jämnt det är i toppen samt att det återstår hela 20 omgångar - ja, då finns inget hinder för hur högt Apan faktiskt kan nå i tabellen.

Den kommande veckan kan bli mycket avgörande för Apans säsong 2018-2019.

Que vadis, Apa?
Kommentera