Luleå HF

115718 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1937778

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apans ödestimme?

Trots att tränare och ledare sparkas och Apan har haft en säsong då primadonnorna avlossat en massa skott från bekväm distans men torskat gång på gång, har de ju faktiskt skärpt sig efter nyår och i senaste matcherna har primadonnorna gjort skäl för lönen; lämnat sargen och vågat sig in i slottet. Torskade visserligen hemma mot Djurgårn men lyckats kämpa sig till vinster mot både Warulfven och Timrå.

Kollar man in tabellen är Apan kvar på plats 11 men har nu definitivt häng på lagen ovan och bara 5p från en plats bland topp 6 i den extremt jämna serietabellen.

Men nu stundar det allvar. Apan har nu följande tre svåra matcher innan det lättar igen:

2019-01-17 Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC
2019-01-19 HV 71 - Skellefteå AIK
2019-01-24 Luleå HF - Skellefteå AIK

Läjkrarna hemma samt HV och Luleå borta! Riktigt j-a svåra uppgifter för Apan och risken finns att de för noll pinnar där, varpå topp 10-lagen återigen drar ifrån och glappet ökar, medan de tre bottenlag som just nu ligger hela 11-14 p bakom, kan närma sig.

Skulle det gå så illa för Apan finns risken att primadonnorna som hela året latat sig tappar lusten igen och den hockeylidnerska knäpp som Apan visat efter nyår kanske bara blir en vecka innan de ballar ur igen.

Å andra sidan. SKULLE Apan lyckas riktigt bra och ta massor av poäng från de tre matcherna närmaste veckan - ja, då kommer de att avancera rejält och knacka på eller t o m ta sig in bland topp 6. Skulle det ske har Apan säkert fått den medvind som behövs och kan mycket väl fortsätta spela hockey på riktigt resten av våren. Och med tanke på hur oerhört jämnt det är i toppen samt att det återstår hela 20 omgångar - ja, då finns inget hinder för hur högt Apan faktiskt kan nå i tabellen.

Den kommande veckan kan bli mycket avgörande för Apans säsong 2018-2019.

Que vadis, Apa?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Läser ditt inlägg från 2019-01-17 09:40 och måste säga att du är väldigt positiv för att vara ett inlägg om Skellefteå!!
Själv så är jag kluven och hoppas så klart att vi ska bli bättre men jag är tveksam, glad över poängen mot Växjö men kommer det att hålla i sig? med tanke på hur den här säsongen har utspelat sig.
Bara vi inte hamnar i kval så är jag nöjd och istället hoppas jag mycket på nästa säsong och att man klarar av att göra ett vettigt omtag i organisationen.

Fabbe! Va händer? har alltid tyckt att Lule borde göra sig av med han och så går han in och briljerar!! är det dags för kontraktsförlängningar?!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Trist nog är vi tvungna att notera att supertalanghärvan inte är över.

Alla kommer väl ihåg de tragiska berättelserna om hur den person, som ApPravda Norran utnämnt till supertalang, varit ute på lokal i Apschtaan och sent på lördagnatten vevat runt och försökt dela ut jockar till kroggäster, vakter och poliser med följd att han fick finkas och sova ruset av sig.

När drevet kommit igång förklarade ApPea att "det blir en läropeng" samt besvarade han varenda fråga med "vi har vidtagit åtgärder" inklusive frågan "vilka åtgärder då?"

Det var pinsamt att se hur Apan lägger locket på i stället för att se till att saken klaras upp ordentligt.

Och än mer pinsamt att se hur ApPea - likt Bosse Ringholms fabulösa "Inga-Britt Ahlenius har sökt ett nytt uppdrag" - som en papegoja påstår att "vi har vidtagit åtgärder" vilket alla i brist på ytterligare information tolkar som rent skitsnack av aptyp.

Och nu kommer uppföljningen.

Åklagaren åtalar supertalangen för våldsamt motstånd vilket enligt lagboken, 17 kap. 4 § brottsbalken (1962:700) (BrB), har brottet våldsamt motstånd böter eller fängelse i högst sex månader i straffskalan.

Supertalangen själv vägrar erkänna att han gjort något.

Ja, det var fina åtgärder som ApPea vidtagit genom att rekommendera supertalangen att ljuga och vägra stå för det han gjort.

När Apan nu rensar i ledningen tycker jag det vore klädsamt om den som är chef för hela apsporten och ligger bakom alla apsanningar får klä skott och sparkas han med.

Gör er av med ApPea!

Då tror jag det finns förutsättningar för att den paralyserande sekterismen kan försvinna och vi får åter ett Skellefteå AIK som kan beundras över landet i stället för denna Apa som lyckats reta vänner att bli fiender och skälla ut lokala hockeyintresserade för att de avstår från medioker köpelagshockey i kombination med fiskdammsmångleri.
Kommentera